Ciolacu: „E cel mai mare din istoria României!”. Vești bune pentru români de la buzoianul ajuns vicepremier

Vicepremierul Marcel Ciolacu a anunțat azi că miercuri guvernul va adopta bugetul pentru 2018, după care îl va trimite în Parlament.

După o discuție cu premierul Tudose și ministrul finanțelor Ionuț Mișa, Ciolacu a dat azi un interviu pentru Europa FM (click AICI).

„Toate ministerele vor avea bugete mai mari. În special cele cu investiții, precum Transporturile și Sănătatea. Educația va avea buget mai mare, ca și Ministerul de Interne. Ne bazăm pe un PIB mai mare. Este cel mai mare buget pe care l-a avut România vreodată. Este estimat în momentul acesta la 907,8, dar credem că atunci când se va termina și o să ne dea prognoza INS-ul, noi credem că va fi un buget mult mai mare.  Cei patru indicatori macro-economici, somajul este estimat între 4-4,4, avem creștere economică de 5,5,  inflația va fi + sau – 2/ + sau – 1. Am văzut BNR-ul că a dat 2,5, cu plus sau minus. Deficitul va fi sub 3%, între 2,95  și 2,97. Așa cum am spus în 2018 prioritate vor avea investițiile. Sperăm să fie cu 25% mai mari decât anul trecut”.

Citește și articolul: Nouă sală de sport polivalentă în Buzău. Investiție privată. Iată cine o face și unde!

Prioritară pentru Ciolacu va fi construcția de autostrăzi. Anul viitor se vor se va termina tronsonul dintre Lugoj și Deva cu excepția celor 15 kilometri unde se vor amenaja ecoducte pentru migrația urșilor.Tot anul viitor urmează a se deschide și sectorul dintre Aiud și Turda (loturile 3 și 4) ale autostrăzii care pleacă de la Sebeș înspre Cluj-Napoca. Ciolacu va încerca să accelereze și începerea lucrărilor pentru Pitești – Sibiu și Ploiești – Brașov.

„În 2018 se va lucra la mai multe tronsoane în același timp. Dacă vom păstra același ritm în următoarele 12 luni avem șanse mari să recepționăm între 150 și 180 de kilometri de autostradă anul viitor, prioritățile fiind, în primul rând, Pitești-Sibiu și, cu o nouă strategie, Ploiești-Brașov”.

În domeniul sănătății, prioritate va avea construcția spitalelor regionale.

Citește și articolul: Descoperire geografică! Iată legătura dintre Polul Nord, Ecuator, Buzău și România. Un prof. univ. i-a scris primarului

La nivel local, Ciolacu, după ce a soluționat cu subvenția la RAM și înființarea unui penitenciar la Unguriu, Ciolacu va încerca să rezolve și amenajarea Centurii de Est a Buzăului (șoseaua peste digul râului Buzău).

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Ciolacu: „E cel mai mare din istoria României!”. Vești bune pentru români de la buzoianul ajuns vicepremier

  • Nu vă supărați pe mine dle Ciolacu ,vă văd atât pe dvoastră cât și pe colegii dvoastră cu câtă dragoste vorbiți despre doctori ,profesori ,ingineri și celelalte categorii de bugetari .Nu știu dacă ați aflat ,dar pe lângă ei ,mai trăiesc și alte milioane de români pensionari .Oamenii ăștia nu au muncit ? Și au dus-o mai greu decât o duceți dvoastră .UNUL dintre voi nu l-am auzit ,cel puțin în ultima vreme aducând vorba măcar de ei .Știți cât costă o cutie cu Algocalmin ? sau o cutie de lapte ?Că pâinea o faceți în casă ,fără aditivi .Și noi ne numărăm bănuții în fiecare zi .Eu am fost profesor 1 gradul 1 cu examene promovate cu 10 un nr .de 43 de ani .Nu vă spun ce pensie am ,că o să-mi spuneți că îmi bat joc de dvoastră .Uitați-vă la mine ,că roata se învârtește ,și nu se știe pe unde vă plimbă valurile vieții .Suntem milioane ,dle Ciolacu ,nu câteva sute ,Mă opresc aici ca să nu vă plictisesc sau să vă solicit prea mult .Un lucru vă spun .Noi am fost ca dvoastră ,dvoastră ca noi încă nu .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.