„Dacă erau și două accidente grave ?” Iată reacțiile buzoienilor după cazul bătrânului prăbușit 25 de minute în autobuz până să vină salvarea

Reacții prompte și interesante ale buzoienilor după știrea buzoienii.ro cu bătrânelul care a așteptat 25 de minute ambulanța pe podeaua autobuzului (click AICI).

„Suntem mai mulți strânși aci la masă, nu ne vine să credem. Dacă se întâmplau și două accidente grave cu 6-7 victime, unul pe centură și altul la o fabrică, îi lăsam p-ăia să moară ?”

Majoritatea buzoienilor se miră de faptul că un oraș cu peste o sută de mii de locuitori are doar șapte ambulanțe. Buzoienii, care au sesizat apariția continuă de noi autobuze pe străzi, îi cer primarului să lase deoparte autobuzele o perioadă și să cumpere ambulanțe.

În al doilea rând, s-a reclamat și faptul că unii dintre buzoieni obișnuiesc a solicita salvarea chiar dacă nu-i cazul unei urgențe, doar pentru a nu mai sta cu orele la coadă la UPU. În acest fel, ambulanțele se folosesc pe post de taxi și nu pot ajunge la cazurile cu adevărat grave.

În al treilea rând, oamenii nu critică personalul de la Ambulanță, care își face bine meseria, ci starea de fapt. La solicitarea cititorilor, buzoienii.ro a publicat mai jos și numărul total de ambulanțe din municipiu și județ (SAJ + SMURD).

Anca: Șapte ambulante la un oraș de mărime medie? Incredibil…și da, e mai important să facem multe, multe manifestări folclorice. Evident, bolnavii și mai ales cei care decedează nu aduc voturi.

Adrian: Dacă pe cineva îl doare în gât, hop, sună la salvare ca să nu mai stea 12 ore la UPU ! Până îl bagă cineva în seamă! Felicitări spitalului județean cu 7 salvări!

Drăgan: Cum, doar  șapte ambulanțe avem în Buzău? Vai mama noastră!Doamne ajuta!

Alin: Auraș, ce părere are domnul Toma că avem doar șapte ambulanțe ? Nu mai bine lasă deoparte autobuzele și cumpără niște salvări ?

Basil: De ce nu l-a dus cu autobuzul la spital? Pe bune, nu glumesc! Dai lumea jos și direcția Micro XIV în astfel de cazuri!

Dana: Bun, n-a venit ambulanța! De ce n-a venit SMURD-ul ?

Ion: De dimineata,si pana acum, la ora 13.50, cand citesc acest articol, la Sala Sporturilor, este o ambulanta pentru o competitie de tenis de masa. Stau si ma intreb, oare nu se putea deplasa aceasta ambulanta pana la Bazar ? Era mai importanta aceasta competitie sa nu se accidenteze vreun jucator de tenis de masa, decat viata acelui batran ? RUSINE!

SMURD Buzău are în dotare patru ambulanțe. Una la Buzău, una la Rm. Sărat, una la Beceni și una la Pătârlagele. În plus, există și autospeciala pentru victime multiple, cum a fost cazul accidentului de la poarta Școlii nr. 1 


Ambulanța Buzău are personal pentru a deservi non-stop 16 ambulanțe: 7 la Buzău, 3 la Rm. Sărat, 1 Smeeni, 1 Mihailesti, 1 Pogoanele, 1 V. Vodă, 1 Nehoiu, 1 Pârscov și 1 Pătârlagele.

loading...

2 comentarii la „„Dacă erau și două accidente grave ?” Iată reacțiile buzoienilor după cazul bătrânului prăbușit 25 de minute în autobuz până să vină salvarea

  • In primul rand, degeaba lasa autobuzele, ca ambulante nu poate cumpara, ca serviciul de ambulante sau SMURD nu tine de primarie.
    Oamenii uita ca mai exista institutii cu bugete de zeci si sute de ori mai mari decat primaria… institutii precum CJ, prefectura, ministere, guvern, care intradevar ar trebui sa se ocupe de problemele semnalate…
    Au impresia ca totul tine de primarie, cand in realitate foarte putine lucruri tin de primarie.

    In al doilea rand, autobuzele sunt necesare, poate chiar mai necesare decat ambulantele, care sunt folosite ocazional si doar de o mana de oameni, iar cele mai multe interventii ale ambulantelor sunt de tip taxi.

  • Analfabetismul civic face ravagii. După 30 de ani de democrație unii nu înțeleg nici acum că municipiul Buzău nu are un spital municipal cu o unitate de primiri urgențe proprie și cu propriul serviciu de Ambulanță. Spitalul județean deservește județul, la fel și UPU și Salvarea. Pe cei din municipiul Buzău îi primesc în calitate de tolerați, fiindcă nu s-au învrednicit să aibă un spital municipal și serviciile conexe. Bătrânii, sărmanii, se pare că aveau minte mai multă, de vreme ce ei și-au construit Spitalul municipal Brătianu, pe care edilii actuali în loc să-l înlocuiască cu unul nou, îl transformă în muzeu, bla, bla, bla.
    Se aude? Domnul acela ff lucid și bun cunoscător care i se adresează Primarului municipiului pentru salvări la județ, aude?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.