loading...

11 comentarii la „De azi, apă cu program la Merei, Valea Salciei, Zorești și Livada Mare

  • Bine ati venit in zodia monopolului!
    Urmeaza in curand : 50 de lei / mc + program de furnizare intre orele 02:00 si 05:00. Bineinteles, se vor factura minim10 mc/ luna indiferent de consum.
    Pare fantezist? Rabdare, stimabililor, rabdare.

    Răspunde
  • Bogdaproste că la „țara” mea primarul este unul dintre cei mai mari consumatori de apa din localitate, prin urmare a reușit să evite sa pună gheara CAB pe administrarea rețelei de apă, astfel că de fix 10 ani apa este GRATUITĂ și la discreție.

    Da, există și aceasta posibilitate, atunci când n-ai de oferit salarii mai mari decât cel al președintelui țării, ca sa semnezi hârtii, ori sa ai 7 angajați pe la care trebuie sa te plimbi ca sa inchei un contract (și oricum tot ramane sa revii a doua zi sa iei contractul semnat).

    Mare parazit această instituție numita Compania de apa Buzău și sper sa nu ajungă să se extindă mai mult decât este deja !

    Răspunde
    • Nu cred că va rămâne vreo primărie a județului care să nu facă parte din ADI 2008 Buzău sau dacă i se permite vreuneia acest privilegiu va fi forțată să practice aceleași tarife ca cele ale operatorului ADI 2008. Nu i se va permite nimănui să facă notă discordantă în ceea ce privește tarifele pentru utilități. Printre membrii fondatori ai ADI 2008 este și Consiliul Județean. Nu ar avea ce căuta în asociație dacă ar fi să privim obiectiv. Însă are o logică. Aceea a șantajului. Primăriile depind de Consiliul Județean deci pot fi strânse cu ușa astfel încât să se alinieze la politica de la centru.
      Un primar căruia chiar îi pasă de consăteni ar trebui să încurajeze forarea de puțuri. Cât mai multe posibile. Ideal ar fi ca fiecare gospodărie să aibă sursă proprie de apă. Nu neapărat potabilă dar măcar pentru apă menajeră și vegetație.

      Răspunde
  • Secetă plus udat grădini. Nici Dunărea nu ar ajunge, dar e mai ușor să înjuri. Apa asta nu o fabrică compania de apă, capete seci! O ia din pământ, unde e din ce în ce mai puțină. Iar oamenii, în loc să o folosească doar pentru uz casnic, o aruncă pe trei legume leșinate și tufe de flori.

    Răspunde
    • Compania de apă ar putea depune enormul efort de-a fora puțuri noi, nu să aibă pretenția să asigure apa către 2000 de oameni dintr-o gaura de 15 centimetri iar când apa din acea gaura se termina, dau din umeri și pun interdicții, pe model comunist, specific autorităților române care atunci când sunt în impas, pun o interdicție, pentru că atât le permite IQ-ul, nu caută soluții.

      Nu-i duce capu’ ori n-au bani sa foreze puțuri noi da’ sa asigure salarii mai mari decât cele ale primarilor din acele localități către tot felul de ingineri peste ingineri + tot felul de spărgători de semințe care stau la umbra cate-o zi întreagă prin spatele blocurilor și încurca traficul cu cate 3 masini parcate una in fața celeilalte, fiindcă n-au nici o intervenție de făcut, ii duce capu’ și au bani !

      Răspunde
      • Poți fora cât vrei, dacă nu e apă tot degeaba! E ca și cum ai băga mai multe paie de băut într-un pahar gol și ai avea pretenția să bei mai multă apă. Zonele alea pot fi alimentate cu apă din altă parte. Dar costă cât nu face. Pe termen lung, depopulare. Apoi deșert. Sau invers.

        Răspunde
        • Nu e apă ca la Naeni, unde curge apa singura din pamant și ziua și noaptea, de pe dealuri ?!

          Apa e din belșug, peste tot, că nu-i fântână pe strada mea ci pe următoarea, dar pe o raza de câteva sute metri, maxim, tot exista fântână (o panza freatica) in aproape orice localitate din acest județ.

          Aaaaa, am uitat, acum, de când cu acapararea ADI a mai bine de jumătate din comunele din acest județ, brusc apa din fantani nu mai este potabilă…

          Răspunde
          • Apa de la Compania de Apă e lacrimă, o limpezesc cu flor. Numai bună de introdus în organism.

            Răspunde
  • E fantezie și nu e. Mai mult decât tariful practicat la Paris nu au curaj să impună
    (https://www.eaudeparis.fr/prix-de-leau). 50 lei pot echivala cu cei 3,83 Euro / m3 dacă inflația o ia la goană și euro ajunge 13 Lei.
    Oricum, nu suntem departe de Paris! Acum Compania de Apă S.A. Buzău facturează 1 m3 de apă și canalul aferent cu 15,54 Lei adică 3,1 Euro / m3. Nu mai avem mult și egalăm Parisul.

    Răspunde
    • Păi ne permitem oricum, doar am bătut Parisul la mare concurs dom’le, deci și prețurile sunt pe măsură

      Răspunde
  • Lăsați că și așa nu e prea cald afară

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.