De mâine începe asfaltarea. „Vrem să fim gata până începe școala”

Reporterul buzoienii.ro a oprit azi pentru a trage câteva poze în capătul Bd. Unirii dinspre Bariera Ploiești.

Din întâmplare, acolo a fost abordat de un domn, care s-a dovedit a fi șeful de șantier al lucrărilor de schimbare a țevilor de apă din mun. Buzău.

Mai multe vești bune

Reporterul a avut surpriza să găsească un om (șeful de șantier, inginer) foarte volubil, care a răspuns la fiecare întrebare. Printre răspunsuri, mai multe vești bune:

1) „Acum au loc probele de presiune ale țevilor din zona centrală a orașului. Dacă mâine dimineață probele vor ieși bune, chiar de marți, cu strada Ostrovului, de la tribunal înspre piață, va începe asfaltarea. Conferic va face asfaltarea. Ținta e să terminăm tot, ambele straturi până începe școala. Ostrovului, Ion Băieșu, Bistriței, Obor, bucata din Independenței…tot ce în centru”

2) „În septembrie, pe la jumătate, terminăm și lucrarea de pe Bd. Unirii. Mai avem de forat puțin aici în capătul dinspre Bariera Ploiești, la intersecția Unirii cu Bălcescu și bucata de la Episcopie spre avion, pe sensul către Mărăcineni.


Până acum forajul a decurs bine, fără probleme mari. Am atins cu foreza doar o țeavă a Comp. de Apă, au reparat-o, oricum bucata respectivă nu va mai fi utilizată când vom pune în funcțiune noua țeavă”

3) „Zilele următoare va începe asfaltarea și pe str. Horticolei, dar și pe cele două străduțe din Dorobanți”

4) „Firmele (subcontractoare) care au primit bucăți din contract de la Euroskadi trag tare pentru că primesc banii abia când predau lucrarea, adică e făcută inclusiv asfaltarea”

5) „Nu cred se va lăsa pe undeva asfaltul. Folosim balast și nisip, bine compactat. Le-am spus subcontractorilor că acolo unde se va lăsa și vor trebui să repare atunci pierd tot profitul. Dacă mai trebuie să intervină și a doua oară atunci vor trece pe minus. De-asta cred că vor lucra bine”

6) „Pe Aleea Sporturilor și Dorobanți, acolo unde se va introduce țeava aia mare de canalizare, cu traseu până în stația de epurare, n-avem ce face, vom opri circulația, vom închide strada. E drept, pe bucăți, ca șoferii să se poată folosi de străduțele laterale”

Vom reveni.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.