E o făcătură sau apa furnizată de Compania de Apă e atât de murdară ? Iată un filmuleţ cu un mic experimet care vă va pune pe gânduri

O spun din start, mulţi vor cataloga, poate justificat, că acesta este unul dintre milioanele de articole umflate cu pompa, senzaţionaliste, dar găunoase ca şi conţinut.

În această idee inclusiv subsemnatul a început şi continuat discuţia cu domnul Costel Anghel, un cetăţean postat într-un chioş amplasat chiar la intrarea în Piaţa B90.

Prima dată atenţia mi-a fost atrasă de anunţul prins de chioşc: „Stop! Testare gratuită a apei. Nu te juca cu sănătatea ta”.

L-am întrebat pe om ce e cu anunţul postat pe chioşcul său. 

„Păi, ce scrie acolo. Fac testări ale calităţii apei. Mi se aduce o mostră, o pun la aparat şi îmi afişează câte impurităţi are apa respectivă. Uitaţi, chiar acum mi-a adus cineva să-i fac o probă, cu o sticlă de apă îmbuteliată. Ia uitaţi, arată cinci sute de unităţi. Nu e bună. E mai proastă şi decât apa de la robinet. Uitaţi, am aici în această sticlă, apă  filtrată cu purificatorul meu. Vedeţi cât arată aparatul ? Doar 50 de unităţi. Haideţi să facem o probă şi cu apa de la robinet. N-o să vă vină să credeţi ce veţi vedea. Luaţi această sticlă şi duceţi-vă la vecina să vă dea puţină apă de la robinet”.

499 de unităţi, apa de la robinet

Îmi zic, acum dacă tot am intrat în horă, hai să joc. Mă duc la magazinul Coco-Rico şi o rog pe vânzătoare să-mi toarne nişte apă în sticlă. Mă întorc cu apa la nea Costică, o toarnă în paharul săi şi intruduce înăuntru aparatul. 

„Iată. 499 de unităţi. Aţi văzut mai devreme, apa mea, filtrată, avea doar 50 de unităţi. Dar ca să vă convingeţi că nu e bună pentru consum o să vă fac electroliza ei. De fapt, facem o comparaţie. Apa filtrată şi apa de la robinet”. 

Urmează experimentul. Apa de la robinet se colorează într-un verde murdar, cu o pojghiţă precum pâinea mucegăită la suprafaţă, iar apa domnului Costică se colorează niţel în galben. Urmăriţi, vă rog clipul de mai jos.

Rămân mirat şi mă întreb cum s-a putut ca sub ochii mei apa de la robinet să se transforme în aşa hal, iar apa filtrată cu aparatul domnului Costică să se coloreze în galben. Aştept părerile dvs. şi eventual ale specialiştilor. În cazul în care credeţi că la mijloc a fost ceva „necurat”, bănuiesc că îl puteţi găsiţi şi mâine pe nea Costică la chioşcul său şi îl puteţi ruga să repete experimentul.

Auraş Tereacă

 

loading...

4 comentarii la „E o făcătură sau apa furnizată de Compania de Apă e atât de murdară ? Iată un filmuleţ cu un mic experimet care vă va pune pe gânduri

 • Mai Domnule Tereaca inca o data demonstrezi ca vrei sa bagi lumea in ceata cu asemenea ARTICOLE . Chiar crezi ca toata lumea este proasta ? La ce casierie mergi ???

  Răspunde
 • Tereaca, ia-l pe Toma si aruncati-va de pe podul de la Maracineni care sta sa cada.Nu sti ce vorbesti baiatule…

  Răspunde
 • Asta este realitatea,am făcut și eu un experiment asemănător intr-un laborator de la universitatea Bioterra,la unul din cursuri la solicitarea studenților.Nu vreau să vă spun câte vorbe de „bine” și-au primit ce-i din vecinătatea facultății,chiar dacă a fost doar un test demonstrativ.Cei de la Compania de Apă ar demonta toate acuzele dacă ar face și ei un astfel de la vedere din probe luate și aduse de cetățeni pe moment.

  Răspunde
 • Compania de Apa raspunde de calitatea apei pana la intrarea in bloc; daca instalatia blocului e veche, apa nu va mai avea aceeasi calitate. Asa ca, testul in cauza nu e concludent.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.