Efectul artezienei din Piața Dacia asupra lui Toma

Unde vreme de un an, pe timpul lucrărilor din Piața Dacia, primarul Toma a tot încasat criticile buzoienilor, ACUM pe facebook curg felicitările.

Mai ales seara, e foarte frumos! Felicitări!, e un mesaj repetat de mii de ori în ultimele zile

Cireașa de pe tort a fost arteziana din mijloc, cu copiii (și adulții) care se bucură de jocul apei și al luminilor după lăsarea serii:Comentariile pozitive de ACUM au avut efect asupra omului Toma, sensibil la reacțiile buzoienilor:

„Aprecierile buzoienilor și închiderea cu bine a proiectelor îmi dau energie să continui. Ieri am primit în audiență o tânără întoarsă împreună cu copilul, după zece ani în Anglia. Mi-a spus că Buzăul s-a schimbat mult și că buzoienii plecați cu serviciul în străinătate urmăresc cu interes ce se întâmplă acasă. Astfel de mesaje mă încarcă, acum am o stare bună, pot spune că voi candida din nou anul viitor. Nu m-am plictisit, sunt sănătos, merg 7-8 km zilnici pe jos, am o stare bună, vreau să continui proiectele începute pentru dezvoltarea Buzăului”.

Conform ultimelor sondaje de opinie, primarul Toma are peste 50% din sufragii, iar finalizarea cu bine a proiectelor îi va crește în perioada următoare scorul electoral. Cum nu se anunță niciun adversar de calibru, Toma e aproape sigur de un nou mandat.

Un mandat în care trebuie să finalizeze o mulțime de lucrări importante pentru oraș:

Campus universitar, Spital municipal, Centura de Est, Aqualand, o nouă Sală a Sporturilor etc.

Încă trei proiecte vor fi finalizate în următoarele săptămâni. Bd. Unirii, VeloCity (bicicleta municipală) și inaugurarea noului sediu al Primăriei de la Bazar.

Citește și:

loading...

27 de comentarii la „Efectul artezienei din Piața Dacia asupra lui Toma

 • Felicitari pentru cateva tasnitori?parca asa a primit si pentru furtunele gaurite din tineretului si crang functionale cateva saptamani.Lucruri inutile si bucurii mici pentru cativa care n au reusit sa vada lucruri cu adevarat frumoase, saracia te tine legat de acest targ si mai prafuit de ceva vreme tot de toma

  Răspunde
 • Uraaa,uraaa,uraaa… !
  Stima noastră și mândria…….!!
  Domnule Tereacă, mă ajutați să găsesc o rimă???

  Răspunde
 • STIMA NOASTRA SI MINDRIA TOMA E PARTIDU ROMANIA TRANDAFIRI II PRIMITI PRIN POSTA

  Răspunde
 • Ca va fi oprita și se va strica repede, vom vedea, ca avem una din cele mai scumpe ape din România e certitudine, facturile noastre vor fi mărite, sper miciu copii de rromi, ce nu vor plăti niciodată taxe impozite sau facturi si se bălăcesc în acea fântână sa fie fericite …

  Răspunde
 • Cârcotașii care nu au făcut nimic în viata Realist și Florian nu șanț mulțumiți, deci vedeți când Primarul are audienta și spuneti-i în fata și doi cu aceasta ocazie are și dorsal știți de ce!

  Răspunde
 • Oh vai doamne, a avut un efect psihedelic asupra lui Toma

  Răspunde
 • Investitori mari, nenea, investitori: fabrici automotive, electronica, IT, altfel e un oras de pensionari și de bugetari. Exemplu Sibiu, Cluj, Timisoara, Brasov. Altfel dacă ne comparam cu Mizilul, Țăndareiul, Marasestiul și Faurei suntem cei mai tari.

  Răspunde
  • Bai anonim…ce nu iti place?cum ai vrea sa fie orasul?zi…..te ajut

   Răspunde
 • Bucurie pentru pierde vara si gura casca si tristete pentru cei care asteapta locuri de munca si un trai decent…

  Răspunde
 • Și credeți că ascultă de cineva, domnule Zică, dacă ne-am prezenta în audiență? I s-a spus de multe ori pe când conducea Grup Romet, că ideile sale nu sunt tocmai ok! Știți ce răspundea? Sunt banii mei și este treaba mea cum îi investesc! Și am văzut ce s-a ales din Grup Romet! Acum a venit de acolo cu mulți dintre colaboratori și face același lucru ( unul dintre colaboratori este doamna Săvulescu, și vedem rezultatul în prețul apei). Diferența între atunci și acum, este că, de acestă dată vorbim și de banii mei, nu numai de ai dumneavoastră!

  Răspunde
  • Prețul apei (un pic mai mare decât al altor companii similare din țară, dar unde nu se fac investiții cu fonduri europene precum la Buzau) era la fel și pe vremea domnului Tescaru. Ba chiar, să vezi surpriză, prin 2027-2028, tot in mandatul dnei Savulescu, prețul apei la Buzau va fi mai mic decat în multe alte locuri. Tot ce promite Toma se realizează, e drept, uneori mai tarziu.

   Răspunde
   • Domnule Tereaca ați putea sa ne spuneți ce contract aveți cu primăria? Nu de alta, dar scrieți numai de bine. Cred ca dacă ati mai critica primarul din când în când, ar cobora și dansul cu piciorele pe pământ și s-ar întreba dacă tot ce face este în regula. Dar se pare ca trebuie sa scrieți numai de bine de dansu și de proiectele care la final arata așa cum arata, poleite pe la exterior.
    Sper ca lasati sa apara acest comentariu.

    Răspunde
    • L-am susținut pe domnul Toma si cand nu aveam contract, le fel s-ar întâmpla și dacă nu aș avea. Și eu și dânsul suntem ingineri, am lucrat amândoi pe brânci în fabrici similare (bineînteles, eu doar ca inginer stagiar, dânsul important antreprenor), cu rigoare, ore suplimentare, sub presiunea calității și a termenului de livrare. N-am cum să nu susțin un om care imediat ce a ajuns primar a facut fix ceea ce solicitam eu de 5 ani ca jurnalist (închiderea mafiei maxi-taxi și Ecogen, montarea de centrale termice la școli, dotarea Urbis și asfaltarea străzilor de pământ, punerea angajaților din primărie la muncă etc.). Ba chiar, în primul mandat a reușit mai mult decât erau așteptările mele. În campania electorală din 2016 chiar am gresit (mult) față de dânsul, mi-era teamă că vine la primărie doar pentru a fi un continuator al lui Boșcodeală. Din fericire n-a fost deloc așa!

     Răspunde
     • Din fericire anul urmator va înaintat un contract drăguț și ați început să „nu mai greșiți” urmând exclusiv să-l laudati !

      Răspunde
     • Mai cercetați și verificați afacerile domnului Toma, care au mers cât a avut contracte cu statul, pe bani publici. Când nu au mai fost contracte cu statul, a dat faliment.
      Și nu uitați de promisiunea domnului Toma din 2016, când spunea: ” cât voi fi eu primar, Compania de apa nu se va muta în noul sediu, respectiv hotel Crang”. Și acum vedeți dacă a fost respectata promisiunea.

      Răspunde
      • Când domnul Toma a făcut această declarație nu știa că Tescaru se va lega cu lanțurile de scaun. A durat vreo doi ani până când Toma a reușit să-l dea afară. Interval în care hotelul fusese deja preschimbat în noul sediu. Dacă Burada de la Urbis și Jercan de la Trans Bus au avut bun simț și au părăsit posturile de director la schimbarea regimului, Tescaru a avut tovalul gros.

       Răspunde
     • Bravo! E o vorbă, ca ăștia care nu au făcut un coteț în viata lor, ce sa știe ce e ala efort?!

      Răspunde
 • Anonymus ai citat orașe din Ardeal asa ca restul îl știi, dar cei doi corifei liberali Pufu și… am uitat cum îl cheamă ce investiții au adus ?

  Răspunde
  • Aici nu ar trebui discuții despre tasnitori, ci cât de necesar era un astfel de proiect.Clar,platoul Dacia trebuia refăcut.Se putea mai bine însă,cu acești bani.E un plus însă.Investitorii nu ii aduce primarul,ci orașul în sine.Buzaul nu e un bazin de forta de munca tânără și calificata,asa ca nu va așteptați sa vina firme de it.Nu e oraș universitar.Vor veni firmele care vor sa dea salariu minim pt o munca repetitiva și cam atât.

   Răspunde
 • Tereacă, tu o compari paparuda de la Compania de apa, cu Tescaru ?
  Toate investitiile mari au fost facute pe vremea lui Tescaru, nu sunt aparatorul lui, are si el multe bube în cap, dar a facut ceva pentru Buzau, dar de tot ce a facut a profitat toma si camarila lui de la falimentara Grup Romet.
  Cei care au lucrat la Compania de apa si cei care înca mai lucreaza acolo, știu foarte bine despre ce este vorba.

  Răspunde
 • Domnule Tereacă, astea cu „greaua moștenire” de la Tescaru și „va fi frumos….va scădea în 2028″, sunt învechite! Veniți cu ceva nou, nu cu ” să vezi surpriză”! Nu sunt fan Tescaru, nu mă interesează personajul, nu văd diferența dintre ei! Știu doar că s-a promis scăderea prețului apei, Tescaru era cuiul lui Pepelea iar surpriza o trăim acum și vedem cum stăm cu acest preț! În 2028 cu siguranță vom trăi o surpriză de același gen, dvs. veți fi probabil în politică atunci, sau ceva bugetar, ori chiar într-o afacere profitabilă precum cea de azi și fie veți uita de această surpriză de care ne vorbiți acum din 2028, fie veți găsi justificări puerile, ca și cele de azi, gen investiții, extindere, cheltuieli,bla bla, bla!

  Răspunde
 • CE A ZIS DOMNUL FLORIAN E ADEVARAT ASA CA DOMNULE ZICA CIT NE AM CERTA NOI PE AICI EI ISI FAC TREABA BA REPARA O STRADA BA O GAURESTE DUPA ACEEA CUM A FACUT CU UNIRII SI TRANSILVANIEI IAR PARCARILE DIN DOROBANTI 1 NU LE A TERMINAT DE 4 ANI CA SA STI SI CEA FACUT A STRICAT DUPA

  Răspunde
 • Atunci când ești un inginer bun sau orice altceva, ai o vocație, „lucrezi pe brânci” și iți iubești necondiționat profesia, nu o abandonezi și intri bugetar la stat sau te apuci numai de scris și închini ode politicienilor sau altor bugetari! Domnul Toma s-a dovedit cât de „important antreprenor” a fost prin falimentul Grup Romet! Chiar dânsul ne-a spus odată că „a fost salvat de domnul Ciolacu, care i-a întins o mână „! La ce s-o fi referit, domnule Tereacă? O fi valabilă zicala și în cazul dumneavoastră ? Statul nu falimentează niciodată, banii publici nu sunt ai tăi și nu se termină pentru a-ți arăta competența! Din păcate, sunt suficient de multe persoane în țară cărora dacă le spui că s-au făcut 5 parcuri….Domnule Tereacă, aduceți un elvețian, german,austriac get-beget și aratati-le cele 5 parcuri, în special Drăgaica și iazul morilor să le vedeți reacția!

  Răspunde
  • Domnul Toma l-a adus la Buzău pe ambasadorul Germaniei, un intelectual de rasă. Care a fost plăcut surprins de expoziția foto de pe Calea Eroilor și de grija arătată de administrația Toma cimitirului Eroilor, unde sunt și soldați germani.
   Legat de falimentul Grup Romet, n-am informații despre ce s-a întâmplat acolo, dar în economia reală, concurențială, nu-i deloc simplu. Sunt firme mult mai mari în lumea largă și cu management considerat de top și care totuși au dat faliment. E atât de simplu să vină o firmă din China care să facă un produs mai ieftin (și poate mai bun) decât al tău…

   Răspunde
 • Eu vorbeam de cele 5 parcuri puse de dvs.” la socoteală” cum se spune, cu care dvs. îl ridicați în slavi pe edil, numindu-l chiar „primarul parc” și nu de intrarea aceea în oraș sau cimitirul eroilor, chiar dacă, recunosc, sunt ok, deși era loc și de mai bine! Răspunsul dvs.insa, fără nici o aluzie, este ceva de genul „a furat dar a mai și făcut câte ceva”!! Legat de economia reală, faliment, etc. când ești un inginer bun, ești bun și punct! Nu merge ceva, testezi piața, studii,viziune,etc.nu te afunzi în buget și politică, mulțumind că „ți s-a întins o mână „!! Uitați o temă! Ce diferență este între domnii profesori Enescu și Tepelus?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.