Emoții mari pentru cei 250 de polițiști locali de la pază. Preavizul e pe sfârșite. Azi se dă verdictul

Emoții mari, azi după-amiază, pentru cei 250 de polițiști locali, foști la serviciul de pază de pe lângă creșele, grădinițele, școlile și liceele din Buzău.

Pe 12 iunie le expiră preavizul la decizia de concediere, iar speranțele lor atârnă de decizia pe care judecătorul o va da astăzi  la solicitarea agenților de suspendare a aplicării hotărârilor de Consiliu Local.

Procesul este programat la ora 13.00 la Tribunalul Buzău, iar la finalul ședinței, după ce judecătorul se va retrage pentru deliberare, va fi anunțată sentința. 

Polițiștii locali solicită anularea a două hotărâri de Consiliu Local prin care s-a desființat organigrama veche și s-a aprobat o nouă organigramă mai subțire cu 250 de polițiști locali. 

93/28.04.2017 Hotărâre privind abrogarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău nr.193/2016 pentru aprobarea organigramei, numărului e personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2016

94/28.04.2017 Hotărâre pentru aprobarea organigramei, numărului de personal şi statului de funcţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului pentru anul 2017

Reprezentantul polițiștilor locali, Vali Ene, este încrezător într-o soluție favorabilă:

„Sunt convins că vom câștiga. Cei de la Primărie n-au adus nici măcar documentele solicitate de judecător. Pentru că nu le au. N-au de exemplu avizul ANFP pentru noua organigramă. Adevărul va ieși în curând la iveală. Va ieși tămbălău mare. Noi nu ne vom opri aici, avem mai multe procese deschise în această speță”.

Optimist este, de cealaltă parte, și primarul Toma:

„Avem și actul de la ANFP și pe cel de la Prefectură, care și-a dat avizul de legalitate. În plus, hotărârea noastră nu face altceva decât să aducă la îndeplinire decizia unei instituții a statului, Camera de Conturi Buzău. Aceasta ne-a cerut să respectăm legea care prevede un polițist local la o mie de locuitori. Eu ca primar, dacă nu respect decizia Curții de Conturi, care e Dumnezeu în materie de administrație, sunt bun de plată și risc pușcăria. Eu, ca primar, caut să respect legea la virgulă”.

Polițiștii locali au mai dat în judecată Primăria Buzău la Tribunalul Buzău în alte trei dosare.

Unul dintre ele se va judeca pe 8 sau 9 iunie, fie la Tribunalul Buzău, fie la Curtea de Apel Ploiești. Instanța exactă nu se știe încă, întrucât Primăria Buzău a cerut strămutarea procesului, iar Curtea de Apel Ploiești va da joi verdictul, dacă preia sau nu acest proces. 

De notat că în decembrie anul trecut, polițiștii locali s-au aflat într-o situație similară. Atunci, cu doar o zi înainte de expirarea preavizelor, polițiștii locali au câștigat în instanță suspendarea hotărârii CLM Buzău prin care erau concediați. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Emoții mari pentru cei 250 de polițiști locali de la pază. Preavizul e pe sfârșite. Azi se dă verdictul

 • Domnule Tereaca , cred ca titlul e gresit , poate Domnul Toma are emotii .

  Răspunde
 • De ce nu e anchetat cel mai smecher dintre primari, marele Bosco? Cum a angajat el niste paznici cu studii mediocre pe salarii de 25 milioane?

  Răspunde
 • De ce nu e anchetat si Toma privind declarația de avere si a candidat ca primar?
  Datorii de milioane de euro,ascunse de ochii publicului!

  Răspunde
 • Deci am avut dreptate , Domnul Primar Toma are in continuare emotii pentru ca va trebuii sa platesca multe : cheltuieli de judecata pentru Politistii locali care vor fi imense , faptul ca nu a avut rabdare sa se finalizeze procesele cu Politistii locali si a angajat firmele sale de casa , deci dubla plata din bugetul Primariei.
  Eu nu as fi procedat asa ,dar ambitiile personale sunt mai presus de locuitorii Buzaului . Orasul e dat peste cap total ,totul este haotic , in Primarie sa instaurat o stare de frica si sincer nu inteleg de ce? Doar nu e Dumnezeu !!!
  Helooooo P.S.D.eeeeee , zilnic pierdeti voturi ,CREDETI-MA , stiu ce spun.
  O zi buna .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.