Firma din Iași a preluat azi Casa de Oaspeți și grajdurile din Parcul Marghiloman

Primii muncitori ai firmei din Iași care va reabilita „grajdurile lui Marghiloman” și Casa de Oaspeți au ajuns azi după-amiază la Buzău.

Pe gardul de lângă fostele grajduri a fost montat panoul informativ cu 1 martie dată de începe a lucrării:

Lucrările ar trebui să fie gata fix peste un an
În parcare a fost adus primul container în care vor locui muncitorii
Reprezentanții firmei din Iași au luat de la Poliția Locală cheile de acces la grajduri și au descărcat primele materiale

Firma Grup Construcții Est din Iași a câștigat licitația, oferind cel mai mic preț (2,6 mil. €) dintre cei patru competitori (printre care și Concas Buzău).După reabilitare, Casa de Oaspeți va găzdui la parter o cafenea și un mic restaurant, bucătărie și recepție, iar la etaj și mansardă șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.

În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita și grajdurile de peste drum (trei imobile), care vor servi drept spațiu expozițional – două imobile, dar și unul care va primi ocazional câțiva cai (cu care se vor face, precum odinioară, plimbări pe aleile din parc).
Laurențiu Leonte, inginerul șef al firmei din Iași, a discutat azi cu reporterul buzoienii.ro:

„Avem experiență în recondiționarea clădirilor vechi, monumente istorice. Buzoienii să fie liniștiți, e o lucrare care ne place, o să iasă ceva frumos. Singurul lucru pe care îl vom demola e turnul, dacă vă uitați bine e plecat într-o parte, dar îl vom reconstrui la loc. Primul lucru pe care îl vom face e să asigurăm pereții existenți, să nu se prăbușească. Era să uit, de fapt începem cu tăierea copacii care au crescut înăuntru”.

După reabilitarea Casei de Oaspeți și a grajdurilor, buzoienii i-au mai trasat primarului Toma încă o sarcină dificilă. Refacerea, în mandatul viitor, și a „Templului” evreiesc:

loading...

5 comentarii la „Firma din Iași a preluat azi Casa de Oaspeți și grajdurile din Parcul Marghiloman

 • Nu este rău că se reface, dar nu era momentul acum.

  Răspunde
  • Primarul ar trebui să aibă alte priorități, mâine poimâine se termină lucrările pe bd Unirii și nu a făcut nici o parcare.Asta ar trebui să-i fie prioritatea nu altceva.

   Răspunde
 • NU AI CITIT CUM SE V A REFACE CU CAFENEA RESTAURANT 4STELE E CUIBUSOR DE NEBUNI PENTRU PREMIANTI PARTIDELOR PANARAME

  Răspunde
 • Simt ironia in articol, sau s-a furat startul in campania electorala?
  Buzoienii i-au trasat dlui Toma multe, in cele doua mandate neincheiate, n-am stiut ca in combinatia ”un om+fix asta e urgenta+oradia” (sau oricare alt oras, ca al nostru copiaza tot, de ma intreb de cand îi dateaza obiceiul) se sare peste rand la rezolvat stringentele celor multi si neimportanti. Adica stiam, ca fix asta e tehnica aplicata la Iazul Morii, locomotivă, avion iar de restul dl Bolojan.
  Dl Toma, ca sa mai castige un alt mandat, are o singura sansa unica pe lume asta: contracandidat Avrămescu. O parere personala doar.

  Răspunde
 • Foarte mișto, dar in timp ce reparăm grajduri conducerea Liceului Pedagogic și – a anunțat elevii că ar cam trebui să se mute de la anul, că stă șandramaua să cadă și nu sunt bani de renovare. Dar hei, noi renovam grajduri, că asta arde acum, grajdurile lui Marghiloman. Băi, suntem proști?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.