Gloria, victorie la 12 goluri! Recital „Albinuța”!

Prima prestație bună a Gloriei, care să-i mulțumească pe suporteri, din acest sezon.

Din păcate, a fost și ultimul meci din acest an calendaristic, campionatul urmând a se relua la anul.


Prima repriză a stat sub semnul echilibrului, Gloria s-a distanțat de două ori (5-1 și 9-5), dar Minaur a egalat de fiecare dată. Mai mult, s-a făcut 10-12 și încolțeau temerile că ar putea să nu iasă bine.


În repriza a doua, după 16-16 în minutul 31, „Albinuța” (adică unguroiaca Tamara Pal) și Dziana Ilyna au făcut diferența, iar scorul a luat proporții: 35-21 (!) în minutul 53.

„Albinuța” a marcat 11 goluri, cu procentaj de 100% la 7 metri: șase din șase. Dincolo de goluri, micuța unguroaică a dat pase bune pivoților și extremelor. Astăzi a fost conducătorul de joc perfect
Foarte bine a jucat azi și Dziana Ilyna, 8 goluri din 9 șuturi, cea mai constantă/bună jucătoare a Gloriei din acest sezon (modest)
Bine a jucat azi pentru Gloria și Andra Moroianu, 6 goluri din 6 șuturi, ca și portărița Tea Pijevic. A dezamăgit, din nou, poloneza Zimny, care a dat mai multe pase la adversare

Grație succesului de azi (36-24), Gloria a depășit Cisnădie în clasament (sibiencele jucaseră mai devreme) și a terminat anul pe locul 7.


O poziție mult sub așteptările suporterilor, puțin obișnuită față de anii precedenți, dar conformă cu valoarea lotului (inferioară primelor șase) și, probabil, a bugetului.

Buzăul a pierdut clar toate meciurile cu echipele de deasupra (diferențe însemnate de scor, stabilite mult înainte de final) și le-a învins doar pe cele de dedesubt, cu excepția egalului de la Zalău, când ne-au furat arbitrii.

Ce va fi în 2024 ?

Sunt mici, dar mici, speranțe de mai bine, și asta doar dacă Blazevic și Zamfirescu vor reveni, după accidentări de durată, la cea mai bună formă a lor.

Buzăul poate, cel mult, să depășească Vâlcea (locul 6), acum cu doar 3 puncte peste noi, dar participarea într-o cupă europeană e compromisă.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.