Șase necunoscuți care au adus Buzăului zeci de milioane de euro!

Primarul Toma e descris ca fiind genul acela de șef exigent, destul de zgârcit cu laudele.

Tocmai de aceea, rostirea unei aprecieri publice, în conferința de presă legată de bicicleta municipală, e ceva deosebit.

„Vreau să le mulțumesc celor șase angajați de la departamentul fonduri europene. Iată-i acolo!”


Reporterul buzoienii.ro a întors aparatul foto în direcția indicată și a apăsat butonul:


„Îi felicit, mulțumită muncii lor și a șefei, Luminița Colțeanu, orașul Buzău a câștigat zeci de milioane de euro în proiecte utile de modernizare a orașului. Avem, în Primăria Buzău, mai puțini angajați la „Fonduri Europene” decât alte orașe, dar am atras mai mulți bani”, a spus Toma.

Ce s-a făcut în Buzău cu fonduri europene:

Asfaltare carosabil și trotuare str. Transilvaniei
Pistă de biciclete pe Bd. Unirii
Bicicleta Municipală
Viitorul Park and Ride
Noile semafoare din oraș
Asfaltare Industriilor, carosabil, trotuare și pistă de biciclete
Pavele Bd. Unirii
Gradiniță nouă, Aleea Parcului
Cresă în construcție pe Col. Buzoianu
13 autobuze electrice
Blocuri reabilitate termic

Urmează și alte proiecte importante pentru oraș:

Campusul Universitar (termen de finalizare 2026!), reabilitarea termică și structurală a 30 de blocuri, alte autobuze electrice etc.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Șase necunoscuți care au adus Buzăului zeci de milioane de euro!

  • Au adus bani dar s-au cheltuit prim semnarea de contracte defectuoase și colaborarea cu firme neserioase…

    Răspunde
  • Strabag este firmă serioasă cum de altfel este și Bechtel. Au lucrări executate prin „țările civilizate” de toată frumusețea. Problema este la finanțare. Când România a aderat la UE veteranii au convenit să înființeze fonduri de coeziune pentru noii intrați în UE cu scopul declarat de a se micșora decalajele economice dintre noii veniți și membrii fondatori. Ceva mai nobil nu cred că poate exista pe planetă la nivel de relații între state, numai că în cei 16 ani de când suntem membrii ai UE constat că decalajele se adâncesc și nicidecum nu se micșorează iar minunatele fonduri de coeziune disponibilizate de executivul UE prin finanțarea proiectelor aprobate se întorc în mare parte în beneficiul membrilor fondatori ai UE și prea puțin contribuie la micșorarea decalajului economic dintre membrii. Nu sunt surprins. De-a lungul istoriei marile nedreptăți s-au înfăptuit sub stindardul filantropiei. Deci firmele cu capital străin au misiunea să maximizeze profitul și să-l repatrieze. Evident că se face rabat de la calitatea lucrărilor contractate și nicio autoritate românească nu are curajul să denunțe nerespectarea prevederilor contractuale.
    În ceea ce privește firmele cu capital românesc avem de-a face cu o aberație. Aberația este că serviciile secrete au dreptul să înființeze societăți comerciale. Li s-a permis această facilitate ca răsplată pentru slugărnicia lor. Deci s-a terminat cu lozinca „piață concurențială”. Caimacul este luat de firmele serviciilor și evident, iarăși nicio autoritate românească nu are curaj să denunțe nereguli contractuale.
    În concluzie, nu cred că se putea mai bine în condițiile date. Toma nu trebuie blamat pentru contractele derulate cu fonduri de coeziune iar echipa formată doar din 6 membrii chiar trebuie felicitată.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.