„Înainte de a fi legumicultori trebuie să fim oameni!”

Lucian Mândruță a publicat azi pe contul său de facebook un interviu cu un agricultor pe tema folosirii chimicalelor pentru înroșirea prematură a roșiilor.

„Înainte de a fi legumicultori trebuie să fim oameni. Omenia, să nu uităm de omenie. Pentru că sunt legumicultori care din dorința de a face bani, mulți, vă vând legume otrăvite. Da, există soluții chimice cu care roșia e otrăvită, e „coaptă” în două zile și vândută apoi în piață”

Au venit și la mine colegi să mă îndemne, am fost tentat pe moment, dar n-am cedat. Cine cumpără roșiile alea ? Le cumpără oamenii, semenii mei. Așa că las roșiile să se coacă la termen. Le vând mai ieftin, dfar dorm liniștit. Și merg cu o mașină mai ieftină”.

Interviul realizat de Lucian Mândruță poate fi vizionat mai jos:

Citește și:

loading...

10 comentarii la „„Înainte de a fi legumicultori trebuie să fim oameni!”

  • Ei nu poti… Daca-i vorba sa faci bani teancuri, sa vezi ce o sa poti…

    Răspunde
  • Ideea este ca țăranul roman produce uneori niște produse mai periculoase decât cele din Turcia sau Spania.Rosii stropite cu doze imense de pesticide,pui crescuți cu concentrate, lapte de la vaci bolnave,brânză făcută în cele mai neigienice condiții,cârnați și pastrame plini de glutamati.

    Răspunde
  • Asta-i reclamă mascată sau ce este? Aproape toți folosesc chimicale peste limita normală în producția de legume. Pe de altă parte, dacă producătorii ar vinde direct consumatorilor lucrurile ar sta altfel pentru toți.

    Răspunde
  • In primul rand, agricultorii locali nu mai pun soiurile vechi, de genul „inima de bou”, pun soiurile de rosii recente, alea scortoase, de zici ca mananci lemn fara niciun gust. Avantajul e ca sunt rezistente la transport, se strica mai greu cand sunt lovite sau depozitate mai mult.
    Sincer, eu prefer sa mananc alte fructe sau legume de import decat rosiile care se vand in ultimii ani, sunt niste mizerii.

    Răspunde
  • Roșiia de care zice Domnul ca se coace in doua zile nici pe plita nu se coace daca o pui , de ce nu spune că dacă ar da de coacere se strica tufa de tomate roșiile se scutura cad că merele pe jos intra pirjolu. in ele și apoi cu ce te-ai ales faliment ai muncit degeaba asta-i adevărul nu ca domnu o tot ocolește să pară el cu conștiința planta nu suporta tot cei dai se usucă domnilor

    Răspunde
    • Chiar există substanțe de înroșire pentru legume.

      Răspunde
  • Înainte de a fi oameni, sunteți familiști (și trebuie bani la familie). Va doare in partea din spate că mor prostii care au și copii. Voi să prosperați, restul, Dumnezeu cu mila.

    Răspunde
  • Blestemati sa fie ei,copiii si copiii copiilor lor daca folosesc asemenea chimicale–otravuri pentru „legumele „lor.Nu le-ar mai muri multi inainte! Praful si pulberea sa aleaga de solariile si campurile lor tratate cu asemenea chimicale-otravuri si de cei care fac asa ceva.Niste nenorociti ,carora merita sa li se dea foc la „solariile” si casele lor! Nenorocitilor!

    Răspunde
  • Legumicultorii cultivă legume pentru comercializarea lor și, separat, legume pentru consumul lor propriu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.