Numele firmei buzoiene Integral SA apare în scandalul prăbușirii tavanului de la Școala 141 din București

Numele firmei buzoiene de construcții Integral SA, cu sediul în Bariera Ploiești, apare în scandalul prăbușirii tavanului Școlii nr. 141 din București. După cum se poate observa din imaginea alăturată, dacă tavanul s-ar fi prăbușit peste vreun elev, șansele de supraviețiure ar fi fost minime. Din fericire, nu s-a aflat nimeni pe hol, iar cei cinci copii care erau la etajul doi se aflau într-o clasă. 

Striblea.ro, blogul cunoscutului jurnalist Cătălin Striblea, a publicat azi un articol din care reiese că Integral SA Buzău este ultima firmă care a lucrat în urmă cu maximum șapte ani la repararea școlii bucureștene. Directorul Integral SA Buzău susține însă că firma sa a lucrat la canalizare și la aleile dimprejurul școlii, dar nu la clădiri. 

Victor Vasilescu, acţionar SC Integral SA Buzau la Digi 24: „Noi nu am lucrat la tavane, noi am făcut pe afară nişte canalizări, nişte drumuri. (Şi sala de sport, v-aţi ocupat şi de ea sau nu dumneavoastră?) Tot ce înseamnă canalizări şi drumuri, atât. (Ştiţi, pe caietul de sarcini apare şi reabilitarea a două clădiri). Apare, eu ştiu ce apare, habar nu am ce apare la ei”

Integral SA este una dintre cele mai importante firme de construcuții din județul Buzău. În trecut a realizat clădirea meternității de pe str. Victoriei și a efectuat lucrări de modernizare la Muzeul Județean, Palatul Comunal, Vila Albatros etc. Integral este și firma care va repara podul de la V. Pașii.

Dar iată partea de pe striblea.ro care se referă la firma buzoiană.    

”Contractul pentru Școala nr. 141 a fost atribuit în 17.11.2009 după o licitație pornită în 2008 (http://www4.pmb.ro/…/achi…/dap-m/documentatie_scoli_2008.htm) către SC INTEGRAL SA BUZAU, o firmă care a câștigat lotul 2 din pachetul 17 – valoarea contractului 2,398,050.92 euro, pentru școala 141, dar și pentru școlile speciale nr. 7 și nr. 9 (http://www4.pmb.ro/…/lucra…/2008-07-15-atribuire_3055_8.html ). Durata contractului, potrivit anunțului de participare nr. 76208/25.04.2009 era de 365 de zile de la momentul semnării acestuia + încă 730 de zile perioada de notificare a defectelor. Potrivit caietului de sarcini, la școala nr. 141 trebuiau reabilitate două clădiri vechi și o clădire nouă pentru sala de sport. În bugetul aprobat pentru anul 2017, la 8 ani de la semnarea contractului, școala nr. 141 apare cu o valoare actualizată cu aproape 1 milion de lei în plus față de cea estimată inițial. (http://www.pmb.ro/…/2.41-1_pmb_bugetul_propriu_al_ordonator… ). Mai mult decât atât, cel puțin în acte, contractul nu pare încheiat. Și nici nu pare că se dorește închiderea lui – suma rămasă de plătit este 81,000 lei. Cu toate că este o sumă infimă, care se putea plăti fără probleme, din bugetul pe 2017 sunt alocați doar 7,000 lei pentru acest obiectiv de investiții. Foarte probabil, motivul pentru care firma nu dorește să încaseze toți banii din lucrare și să o lase așa în aer, este că nu vrea să facă recepția lucrării. Și de ce nu vrea să facă recepția lucrării este mai mult decât evident din fotografii. Nu știu cum au fost făcute reparațiile, dar în mod clar, la un moment dat, ceva s-a stricat major. Nu numai la etajul al doilea, dar întreaga școală arată ca după război”. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.