Prima victorie bună din acest campionat

După trei înfrângeri dureroase (Brăila, Bistrița și Vâlcea), Gloria Buzău a reușit – în sfârșit – primul succes important în campionat.

Victorie în deplasare la Tg. Jiu, formație care ne-a „furat” în primăvară locul de Europa.

COROLAR: S-a văzut (și) cu acest prilej că regulamentul FRF e unul deficitar. Nu poți lăsa acasă o echipă (Buzăul) care duce un campionat întreg pentru una (Tg. Jiu) care ajunge întâmplător/norocos în finala Cupei României (după ce a prins în semifinală Bistrița într-o zi proastă și fără Laszlo).

Meciul de sâmbătă (ora 18.00) nu s-a putut vedea pe facebook ori la tv.

Disputa a fost echilibrată până prin minutul 50, când Buzăul a intrat (pe turnantă) cu trei goluri avans (25-22, anterior mai avusese 23-20).

După cinci minute (între 50 și 55 în care nu s-a marcat), Buzăul a făcut 26-22 și meciul era jucat. S-a terminat 28-25 (14-13), primul succes important din acest sezon pentru Gloria.

Cea mai bună de la noi a fost unguroaica Tamara Pal cu 8 goluri din 10 aruncări (2 de la 7m, 3 de la 9 metri, 2 pătrunderi reușite și 1 din extremă)
O contribuție importantă la succes a avut și portărița Tea Pijevic care a apărat trei lovituri de la 7 m + alte intervenții utile
Gloria a avut și puțin noroc, întrucât Alexandra Gavrilă (cea mai bună de la gazde, trecută și pe la Buzău) a fost răcită toată săptămâna și n-a mai putut juca în repriza secundă

Ar mai fi de notat că la succesul Gloriei a contribuit și poloneza Aleksandra Zimny, debut (după accidentare) cu 4 goluri din 10 aruncări de la 9 metri. Gloria a mai transferat un inter, Alexandra Andrei (fostă Gogoriță) – în ultimii ani a jucat la Craiova.

Pentru Gloria urmează alte două meciuri de foc, la Brașov cu Corona, apoi la Buzău cu Craiova. Cu două victorii, Gloria ar mai putea spera la ceva în ac est an.

loading...

2 comentarii la „Prima victorie bună din acest campionat

  • Tg Jiu nu ar fi ajuns in finala Cupei daca nu se faceau jocurile pentru Bistrita, dar cum se spune : unde dai si unde crapa; Au fost eliminate prematur echipe ca Valcea, Rapid, Buzau in urma unor trageri la sorti dirijate pentru a se face culoar echipei din Bistrita

    Răspunde
  • Un rezultat extraordinar. Mulțumim domnule Neagu!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.