Primăria Buzău își face parc fotovoltaic. Investiție de 23 mil. lei

„Cu această investiție sperăm să nu mai plătim niciun leu la energie”, a anunțat primarul Toma.

„Ne vom acoperi facturile pentru iluminatul din oraș, clădirile administrative și stadionul de atletism. Pentru energia de la școli avem alte proiecte similare celui de la Școla nr. 11”, a explicat Toma

23 de milioane de lei va atrage Primăria Buzău, fonduri europene pentru înființarea parcului de fotovoltaice
Parcul de fotovoltaice al Primăriei Buzău va fi realizat pe un teren situat în spatele fostei fabrici de geamuri din Buzău
Școala nr. 11 din Buzău își asigură consumul de energie grație fotovoltaicelor amplasate pe cele două imobile

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Primăria Buzău își face parc fotovoltaic. Investiție de 23 mil. lei

  • Dacă poziționați panourile fotovoltaice pe suporți metalici la o înălțime rezonabila, puteți creea și numeroase locuri de parcare sub aceasta structura. Rezolvați și problema locurilor de parcare pentru cei cu mai multe mașini, proiect pe care îl doreați implementat în zona oborului.

    Răspunde
  • Ideea cu parcările sub fotovoltaice nu pare rea deloc! Dar credeți dvs. că buzoianul nostru își va duce mașina la mama naibii (din punctul său de vedere) s-o lase acolo, practic abandonată? Și unde mai pui, tehnic vorbind, că printr-o astfel de instalație sunt tensiuni destul de mari, nu vrem să ne închipuim ce se poate întâmpla în cazul unei avarii, cu, ipotetic vorbind, zeci sau sute de mașini dedesubt. Și din punct de vedere al supravegherii video, ar fi o problemă. Una este ca mașinile să se afle sub cerul liber și cu câțiva stâlpi cu camere s-ar rezolva cât de cât, alta este sub panourile acelea, care da, ar proteja mașinile oarecum de intemperii, dar ar împiedica substanțial supravegherea video. Iar atât de necesarii senzori sunt și ei destul de costisitori, ca să nu mai zicem de personalul care trebuie angajat. Așa că…

    Răspunde
    • Apropos, cat de mare este tensiunea sub un astfel de panou solar? Mai jos ai datele de la un panou de 550W, just F.Y.I.
      https://www.fusionsolar.ro/wp-content/uploads/2023/01/CS-Datasheet-HiKu6_CS6W-MS_v1.6_F50A_EN_530-550W.pdf
      Mai nou au aparut si panouri solare hibride, care au pe dosul lor tubulatura(serpentina), prin care poate circula si un lichid ce iti poate asigura apa calda si in acelasi timp sa asigure o racire mai eficienta a panourilor. Crezi ca daca era o tensiune mare se mai putea folosi si versiunea hibrida?

      Răspunde
      • Nu prietene, nu sunt tensiuni mari, dar în cazul unei avarii cu jerbe de scântei, nu poate exista riscul incendierii vreunei mașini? Incendiul astfel declanșat se va propaga cu repeziciune și la celelalte mașini din jur, favorizat de curenții de aer ce se produc sub panouri. Nu trebuie explicații sofisticate și exemplificări complexe, destul de pertinente de altfel, trebuie doar să vedem esența și eventualul pericol. Dar, repet, astfel de parcare nu va fi folosită, din motivele pe care le-am mai spus.

        Răspunde
  • A vazut vreo oaie, un incendiu la panourile solare pana acum ?!

    Răspunde
  • Poate Primaria reia aprobarea Proiectului de hotărâre nr. 93/08.05.2023, chiar daca nu vine din partea PSD!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.