PROIECTE MAJORE DE ASFALTARE A DRUMURILOR JUDEȚENE. IATĂ CE SE FACE ȘI CE SE VA FACE

Veste importantă pentru buzoienii de pe Valea Slănicului. În acest an se preconizează a începe lucrările de modernizare a drumului de la Mărăcineni până la Podul Muncii. „Banii sunt alocați, momentan se derulează procedura de desemnare a firmei câștigătoare” a spus președintele CJ Buzău, Emanoil Neagu. E vorba de o lucrare extrem de costisitoare cu o valoare estimată de 1068 de miliarde de lei vechi. Banii vor fi alocați de guvern prin PNDL.  


Tot în acest an se vor demara lucrările pentru modernizarea drumului de la Cozieni prin Bozioru până la Brăești. Ultima porțiune a cestui drum nu a fost asfaltată niciodată. Această lucrare este evaluată la 814 miliarde de lei vechi.


DJ 203 L la intrarea în Cozieni

În 2017 se va termina și cea de-a doua jumătate a lucrării de asfaltare a drumului de la Pârscov la Cozieni. Anul trecut s-au cheltuit 124 de miliarde de lei vechi, iar în 2017 sunt alocate celelalte 124 de miliarde.


Tot în acest an se vor în cheia lucrările și la drumul județean astfaltat în premieră de la Sărulești la Valea Salciei. Anul trecut s-au cheltuit 79 de miliarde, iar anul acesta restul de 78 de miliarde fonduri guvernamentale.


DJ 205 la intrarea în Pietroasele

Dacă de aceste proiecte se știa de anii trecuți, CJ Buzău face demersuri pentru atragerea fondurilor pentru alte trei sectoare importante de drumuri județene. În primul rând se vor depune la PNDL documentațiile necesare obținerii finanțării pen
tru tronsonul dintre Vintilă Vodă – Plaiul Nucului de pe DJ 203 K și pentru porțiunea Pietroasele – Breaza – Năeni – Fințești – DN1B de pe DJ205. Primul este estimat la 1166 de miliarde de lei vechi, iar al doilea la 451 de miliarde. „Aceste valori sunt aproximative. Când se va trece la licitație e posibil ca firmele să ofere un preț mai mic” a precizat Neagu.


Pentru sectorul Robeasca – V. Pașii a DJ203 K se va depune un proiect pentru atragerea de fonduri europene. Așa s-a reușit anul trecut finalizarea asfaltării drumului de la Rm. Sărat la Buda.


Într-un articol viitor vă vom prezenta și drumurile județene care vor fi asfaltate în 2017 cu fonduri proprii ale CJ Buzău.

Auraș Tereacă

 

loading...

Un comentariu la „PROIECTE MAJORE DE ASFALTARE A DRUMURILOR JUDEȚENE. IATĂ CE SE FACE ȘI CE SE VA FACE

  • Noi pe cine trebuie sa omoram ca sa vedem si pe DJ 102 F ceva asfalt? Ma refer la tronsonul Gura Vaii-Chiliile, care „a fost asfaltat din vorbe” in fiecare campanie electorala. Aceasta a ajuns in momentul de fata o chestie plina de mocirla, care numai „sosea” nu poate fi numita. Chiar va invit la o excursie cu masina prin zona sa vedeti ce n-ati vazut !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.