„Rădăcinile educației sunt amare, dar fructele sunt dulci”

Venirea toamnei aduce finalul vacanței de vară (vacanța mare), iar elevii se pregătesc pentru începerea unui nou an dedicat studiului. Pentru Școala Gimnazială „George Emil Palade” din municipiul Buzău, aceasta este cu atât mai mult o perioadă specială, întrucât se împlinesc 55 de ani de la fondarea instituției și 20 de ani de când unitatea de învățământ a primit acest nume frumos, în memoria marelui biolog, medic și om de știință George Emil Palade.

La începutul noului an școlar, pe data de 11 septembrie, au susținut discursuri emoționante, motivând elevii să învețe perpetuu (deoarece însăși viața este o școală, iar noi suntem întotdeauna elevi), doamna profesoară Gheorghe Elena, directorul Școlii Gimnaziale „G. E. Palade” Buzău, precum și reprezentanții unor instituții importante: Inspector principal Mihai Diana (din partea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău) și doamna inspector Gogonel Alina (din partea Inspectoratului Școlar Județean Buzău).Festivitatea a fost încununată de o ceremonie religioasă, susținută de preoții care slujesc la biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”, aflată în proximitatea unității de învățământ – Pr. Vespasian Negoiță și Pr. Alexandru Pripon –, precum și de Pr. Bogdan Rîpeanu, profesor de Religie la Școala Gimnazială „G. E. Palade” din Buzău.

Sperăm ca, în fiecare zi a acestui nou an școlar, elevii să se prezinte la cursuri cu zâmbetul pe buze, întotdeauna dorind să învețe ceva nou, chiar dacă uneori le va fi, poate, greu, întrucât, după cum spunea marele filosof Aristotel, „Rădăcinile educației sunt amare, dar fructele sunt dulci”.

Victoria-Maria Pripon,

clasa a VIII-a C,

Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău

loading...

Un comentariu la „„Rădăcinile educației sunt amare, dar fructele sunt dulci”

  • Bravo Romania!
    Felicitări!
    In fiecare an țineți copiii de la 6 ani până la cei mari in frig și în picioare sa va asculte vouă discursurile politice,apoi faceți slujba cu preoți sa alungați diavolii rămași de la politicieni.
    O democrație extraordinară,foarte frumos apare această festivitate între zidurile gri și școlile comuniste,ați avut profesor pe Kim jong-un?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.