Iată cine este noul preşedinte al PNL Buzău!

UPDATE:

Medicul Adrian Zoican este noul preşedinte ales al PNL Buzău. Acesta a obţinut 34 de voturi, în timp ce Vasile Olariu doar 23.

Cel de-al treilea candidat, Lucian Sălcuţan s-a retras din competiţie înainte de vot.

Zoican şi Olariu au ţinut să se pozeze împreună înainte de a se ţine alegerile. „Suntem prieteni şi înainte şi după vot. E o concurenţă frumoasă în partid” au spus, la unison, cei doi. 


Lucian Sălcuţan a surprins pe toată lumea, când în timpul speech-ului a anunţat că se retrage din competiţie.

„A fost strategia mea pentru a încerca să opresc alegerea domnului Olariu. Lucrurile erau aranjate ca să iasă Olariu. Le-am spus membrilor prezenţi la vot şi care ar fi vrut să mă aleagă pe mine să-l voteze pe Zoican. Uite că mi-a ieşit. Cuvântarea mea a avut darul de a-i zgâlţâi puţin pe membrii din sală, dar şi a atrage atenţia că alegerile nu sunt corecte. Am cerut şi eu lista membrilor cu drept de vot pentru a-mi face campanie printre aceştia. Dar nu mi s-a dat. Am fost refuzat. Vi se pare corect acest lucru _ Mie nu. Am simţit ceva necurat la mijloc şi de-asta am construit toată această strategie. Mă bucur că a fost ales medicul Zoican, e un om de toată isprava, e un mare plus pentru PNL Buzău. Am înţeles că şi el mi-a mulţumit pentru sprijinul acordat.”


La această oră au loc alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al PNL Buzău pe municipiu. Pe acest post concurează inginerul Vasile Olariu (director ARR Buzău), medicul Adrian Zoican (şeful UPU Buzău) şi avocatul Lucian Sălcuţan. La bursa zvonurilor favorit este anunţat inginerul Vasile Olariu, fost consilier judeţean şi municipal din partea PNL.

La şedinţă au drept de vot doar 87 de penelişti, adică aceia care au minim 6 luni vechime în partid şi sunt la zi cu plata cotizaţiei de 3 lei/lună. Din acest motiv sala în care se desfăşoară conferinţa este doar pe jumătate plină cu membri.

Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele PNL Buzău pe judeţ, Cristi Romanescu. Acesta a ţinut să precizeze că este pentru prima oară în ultimii zece ani cel puţin când în PNL s-au organizat alegeri şi că adunarea de azi este un prim semnal că PNL se modernizează.

De asemenea, Romanescu a ţinut să aprecieze şi că alegerile din aceste zile vor realiza cu adevărat şi fuziunea dintre PNL şi PDL. 

După alegerea preşedintelui PNL Buzău-municipiu se va trece şi la alegerea vicepreşedinţilor şi a celorlalţi membri cu funcţii.

Auraş Tereacă

 

loading...

Un comentariu la „Iată cine este noul preşedinte al PNL Buzău!

  • Mare pierdere , să nu-l alegeți pe FAȚĂDEMERLOT OLARIU !
    Păcat , ce bine s-ar fi înțeles cu marele luptător împotriva
    alcoolismului , LADISLAU ORBAN . ÎN MAGHIARĂ , DESIGUR .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.