Romeo Lungu: „Adio ajutor social pentru cei care pot munci!”

E postarea de pe facebook-ul buzoian care a strâns azi cele mai multe aprecieri.

Îi aparține deputatului PSD Romeo Lungu, care a anunțat că s-a votat legea prin care „cei care sunt apți de muncă, dar refuză să o facă, nu vor beneficia de ajutorul social”:

Motivul „aș vrea să lucrez dar n-am unde”, e din ce în ce mai greu de folosit după ce Trans Bus s-a extins cu autobuze și prețuri bune în o sută de localități din jud. Buzău. Iar extinderea va continua în anii următori.

În postarea de azi, Romeo Lungu a adăugat că persoanele care au cu adevărat nevoie de ajutorul statului vor primi bani mai mulți:

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Romeo Lungu: „Adio ajutor social pentru cei care pot munci!”

 • De ce nu spune Romeo că parlamentarii și-au votat majorarea sumei forfetare lunare cu vreo 7.500 lei net?
  Măresc ajutoarelor pentru cei care chiar au nevoie cu 15 lei?!
  Păi ce cumpere, măi Romeo, cu suma asta?! Din cate știu, alde Romeo primește vreo 4.600 lei net/lună pentru a plăti chiria unei locuințe în București.

  Răspunde
 • Prin țări pe care le numim civilizate transportul public prin zonele rurale este gratuit. Cheltuielile sunt decontate de consiliile regionale (echivalentele consiliilor noastre județene). Dar nici asta nu e suficient ca să motivezi populația rurală să facă naveta spre locuri de muncă mai departe de domiciliu. Mai trebuie umblat și la singura pârghie care i-a mai rămas statului român în relația cu angajatorii: salariul minim pe economie. Orășeanul este forțat să se angajeze și cu salariul minim pe economie. Țăranul mai are o variantă, autoconsumul. Dacă ceea ce produce în gospodărie depășește un salariu minim pe economie atunci n-ai cum să-l convingi să vină la oraș să muncească la bandă chiar dacă îi asiguri transport gratuit. În zonele cu lemne patru căruțe de lemn de foc fac cât un salariu pe economie. Muncă de două zile.
  Domnul deputat se dă viteaz doar cu românii, nici măcar nu-i trece prin cap să umble cu legislația la salariul minim pe economie că ar supăra ambasadele și cu ambasadele nu e de glumit.

  Răspunde
 • Vax, nu se întâmplă nimic. Vin toți cu certificate medicale. Ajutorul social a ajuns ajutor pentru sclavie: „vii la mina și muncești mai primești ajutor social”!…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.