Toma: „Din acest an vom avea de două ori mai mulți!”

40, 72 și, de la toamnă, 148!

E numărul, în creștere, al elevilor Meritas, proiectul învățământului dual de la Buzău în care s-au asociat 14 firme din oraș, Primăria Buzău și Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu.

Nu doar numărul elevilor a crescut, ci și al firmelor.

S-au alăturat TransGaz, Metal Somet, AGI Construct și Multiprod Energo

Astăzi, la Primăria Buzău, s-au semnat contractele pentru viitorul an școlar, iar la final s-a făcut o fotografie de grup cu reprezentanții firmelor:Toma: „Ajutăm firmele din oraș!”

Primarul Buzăului a fost inițiatorul acestui proiect.

„Noi, Primăria Buzău, asigurăm cazarea în internatul renovat, trei mese pe zi și transportul elevilor. Oamenii de afaceri mi s-au plâns în anii trecuți că forța de muncă e cea mai mare problemă a lor. Am reacționat în două feluri. Unu, extinzând TransBus în comunele din jur. Și, doi, prin Meritas, care ajunge, iată, la 178 de elevi într-un singur an de studiu”.


Absolvenții clasei a opta care optează pentru Meritas au

Avantaje multiple:

1) 300/lună de lei de la stat +

2) 300/lună de la angajator = 600 de lei/lună!

3) Trei mese pe zi +

4) Cazare în internat dacă sunt din rural

5) Învață o meserie

6) Fac practică în fabrica viitorului angajator

7) Loc de muncă asigurat la finalul celor trei ani de Meristas

Intrare în forță Voestalpine + TransGaz


Voestalpine (fostă Apcarom) a cerut și primit nu mai puțin de 50 de locuri:

20 de fierari betoniști (producție traverse cale ferată)

10 sudori

10 lăcătuși mecanici și

10 operatori mașini comandă numerică

TransGaz a cerut 30 de locuri:

10 electricieni (joasă tensiune)

10 sudori

10 lăcătuși


Lucica Stănculeanu, director Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu: „Calificările nou introduse, agenții economici parteneri, consorțiul dual și statutul de Școală pilot pentru învățământul profesional și tehnic reprezintă premisa formării elevilor Liceului Tehnologic Dimitrie Filipescu Buzau pentru o societate sustenabilă”

Referitor la Meritas, ce-i mai frumos abia urmează:

Înființarea viitorului campus universitar de la Buzău, unde vor fi formați atât meseriași, cât și ingineri pentru industria buzoiană.

Primăria Buzău a obținut finanțare de peste 20 mil. €, fonduri europene, pentru acest proiect important pentru economia buzoiană și oraș, în general.

Suntem în 2024, iar campusul trebuie să fie gata în 2026, altfel se pierd milioanele de euro de la U.E. Se dorește ca în toamnă să se pornească deja șantierul!

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Toma: „Din acest an vom avea de două ori mai mulți!”

 • Păcat ca toate aceste acțiuni de succes sunt trecute cu vederea de către vejnicii contestatari ai primarului!

  Răspunde
  • O fericire. Viitori angajați pe salariul minim. Atât poate oferi angajatorul. Asa spun toți când te angajează.

   Răspunde
 • Bravo ! PPe cand un aeroport la Buzau,, din foonduri europenne ? Piloții de la Bobocu de-abia asteapta. Ca și noi de altfel

  Răspunde
 • Foarte frumos, numai că, nu ne spune nimeni ce scrie în contractul semnat de tutorii meritașilor. Ce salariu li se oferă după ce termină școlarizarea și pentru câți ani sunt legați de glie.

  Răspunde
 • Viitori săraci și viitori pensionari săraci dacă rămân în România.

  Răspunde
 • Știți povestea drobului de sare pesimiștilor? Au un loc de muncă și dacă au valoare nu se vor mulțumi cu salariul minim! Un meseriaș, dar meseriaș nu se mulțumește cu puțin! Un viitor asistat, întâi se mulțumește cu salariul minim, iar după ce se plictisește devine asistat…
  Concepția patronului de a plăti cât mai puțin și să-i muncești cât mai mult și concepția muncitorului de a munci cât mai puțin pentru a încasa cât mai mult nu vor putea fi șterse prea curând din mentalitatea ROMÂNULUI!

  Răspunde
  • Grecule cred ca ești bugetar. Dacă plătesc bine patronii de-aia stau meseriașii la ei.

   Răspunde
 • ÎN 2005 M-AM DUS LA DL tOMA CU PROPUNEREA ACEASTA, VENEAM DUPĂ 4 LUNI DIN UK, CARDIFF, STUDIASEM DIN PROPRIE INIȚIATIVĂ ÎNVĂȚĂMÂNTUL MARII BRITANII. E BINE CĂ LA 20 DE ANI PRIMARUL PORNEȘTE O ASEMENEA ACȚIUNE. CU REGRET CONSTAT ÎNSĂ, CĂ SPAȚIUL ȘCOLAR EXISTENT ÎN PREZENT ÎN MUNICIPIU, NU ESTE UTILIZAT ECONOMIC ȘI TREBUIE SĂ MAI CHELTUIM BANI PENTRU UN CAMPUS. ESTE O PROGNOZĂ A RITMULUI DE CREȘTERE A POPULAȚIEI ȘCOLARE? O STATISTICĂ PRIVITOARE LA DEMOGRAFIE E DESTUL DE TRISTĂ.

  Răspunde
 • O intrebare simpla, daca poate raspunde aceasta doamna ,, director”. Cati elevi din cei inscrisi initial, 70 inteleg, mai sunt inscrisi acum?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.