Toma ia înapoi patinoarul cedat de Boșcodeală!
E probabil anunțul zilei la Buzău.
Primarul C-tin Toma a anunțat pe site-ul său, în urma întrebării unui buzoian, că municipalitatea va reintra în posesia patinoarului:
Spusele primarului Toma au corespondent și în scripte.
Dacă înțelegerea scrisă va fi urmată de hotărârea CLM și plata banilor (notă: 50.000 € e o sumă mică) atunci înseamnă că orașul Buzău va reintra integral în posesia patinoarului.
Patinoarul orașului fusese cedat pe degeaba până în 2056 de primarul Boșcodeală către firma Elcar Gid, deținută de omul de afaceri Gheorghe Chiru.
Împotriva asocierii păguboase pentru oraș s-a pronunțat și Curtea de Conturi Buzău, iar primarul Toma a urmat pașii legali, deși s-a ales inclusiv cu plângeri penale la DNA.
Reintrarea obiectivului în proprietatea municipalității va însemna reluarea activității normale a patinoarului. Bonus, Primăria Buzău va putea amenaja în sfârșit vestiare și pentru stadionul de atletism.
În acest an ar urma să înceapă lucrările și pentru amenajarea la Buzău a unui AquaPark în locul fostului ștrand. Pe 17 februarie se vor deschide ofertele proiectare + execuție:
Cum sa fie pe degeaba concesionat? Daca era asa, imediat se infigea Brebeanu, te asigur. Cu ce bani si cat a costat ca s-a reabilitat ruina, cand a preluat-o privatul, mai stii? Iti zic eu, din banii Elcargid. Camera de conturi are ce are cu subventia care se acorda anual, pentru a face copiii buzoienilor hochei si a acoperi cheltuielile de functionare, mai ales dupa ce Toma l-a concurat cu panarama din centru si aia nu mai aveau incasari, ca asa e in capitalism, statul omoara privatul. Fix aceieasi situatie precum la bazinul olimpic, doar ca acolo combinatia e cu CJ iar Lepadatu, care e venit din zona neagra, nu e mumulan precum altii sa renunte usor la contract (mai degraba renunta la subventie, il tine inchis si candva il va cumpara).
Stadionul de atlletism cand gazduieste competitii internationale, nationale sau macar de cartier, si nu mai sta majestuos si gol?
Camera de conturi a avut si cu subventia, dar si cu asocierea in sine, considerând – dacă îmi aduc bine aminte – că în asociere privatul a venit cu prea puțin.
Era cu adevarat o groapa de gunoi, cu instalatia de racire furata toata, cimentul crapat, fara acoperis, fara cladiri, evident ca absolut nefunctional. „Smecheria” a fost ca prin subventie i-a fost asigurat venitul constant privatului, dar investitia ca sa-l faca de la zero a fost de milioane de euro din partea lui. Asa cum s-a petrecut si la bazin. Ideea lor era ca decat deloc, in paragina, mai bine sa-l platim pe X si Y sa le faca si apoi sa ni le tina in functiune si noi ii platim. Nu mai administra primaria practic.
Sigur ca un astfel de comportament din partea statului tine in loc orice potential alt investitor, care nu ar fi capabil sa concureze cu baza si sumele din fonduri publice. La fel de aiurea cum a fost si competitia din partea actualului primar cu patinoarul din centru, cand, si fara subventie, cel cu Elcargid a trebuit sa puna lacatul. A fost o preluare in forta, atata tot. Alti prieteni, alte cupluri, e normal… E Primaria Buzau S.A.. 😉
Redacția a scăpat știrea cu locul 1 la prețul apei. Locul 1 nu este de neglijat. E de strigat!
Am fost ocupat azi, dar revin mâine!
Și cea cu împrumutul municipalității pentru frumusețile din oraș. Mulțumim!
Când vă eliberați puțin….
Noi așteptăm!
Da prețul apei a crescut la buzau ne mândrim cu locul 1 la preț. Vai de noi. Aici stam numai pe apa oriunde ai sapa dai de apa. Zici ca o aduce de la Cluj Napoca.
Are bani primaria să-l tina funcțional și sa l întrețină. Mai trebuie și angajați. Poate angajează polițiștii locali dacă tot ii da afara de la paza.
Omule, ai o percepție distorsionată în ceea ce privește relația stat-privat. Numeri pe degete firmele private care nu sunt abonate la bănuțul public. Și nu este vorba doar de România ci de întreaga planetă. Acum, cu deranjul generat de agricultori aflăm și noi, prostovanii, că statul german subvenționează fermierul german de vreo 70 ani. Și noi care credeam că neamțul este dat în mă-sa! Nici pomeneală, în spatele eficienței se aflau ajutoarele de stat. La nemți nu sunt interzise, în schimb, în colonia România sunt interzise cu desăvârșire. Normal că fermierul român nu poate concura cu fermierul neamț!
Aiurea !
Va să zică, in Buzău, din vreo 15.000 de firme, 99% micro, le numere pe degete pe alea care nu sunt abonate la banul public ?
Sunt de acord doar cu faptul că firmele de partid, mai ales din domeniul construcțiilor, sunt abonate la banul public, fiindcă asta, prin definiție, nu poate fi decât adevărat.
Sa l demoleze și sa facă parcare. Cei de pe unirii sud sa ducă mașinile acolo.
Degeaba e strângător, dacă distruge tot pe ce pune ochii !
E clar ! Rămânem și fără patinoar, atât cât functiona. Facem un depozit de vechituri acolo ca în Micro 5 . Apropo in poza din Micro 5 e PT1 nu PT3.
E bine ca il recupereaza, dar nu pricep de ce, daca bosco l-a dat gratis, de ce domnul Toma il cumpara cu bani?!?
Si, apoi, sa zicem ok, il cumpara pe bani, ca aia e, dar cum adica, bosco si satra lui scapa fara sa plateasca EI ?!?
Adica pentru banii astia platiti acum, domnul Toma/Primaria Buzau ar trebui sa dea in judecata pe bosco si satra lui de atunci si sa recupereze banii de la ei. Asa mi se pare corect!
Si, apoi, ca iar imi aduc aminte: pentru dezastrul din transportul local, concurenta neloiala mascata facuta Transbus de mafia maxi-taxi atatia ani, iar nu plateste nineni? bosco? tarla ? Adica produci un dezastru si scapi asa, fara sa platesti?!?
Adica stai, ca politica. Kkt de sus pana jos, cu cateva exceptii.
Domnul Toma e o exceptie care continua sa ma uimeasca cu proiectele indraznete, de viitor, doar ca mi se pare, de multe ori, ca proiectele sale sunt cu mult inaintea gandirii multor buzoieni si asta ii poate dauna electoral.
Buzoienii trec brusc de la carul cu boi maxi-taxi la benzi speciale de autobuze si asta e un soc intelectual pentru multi, ei saracii tot ca la taranoaia vor… csf, ncsf…
Nu mai era profitabil nici macar cu subventie si a fost pasat inapoi la fraierii de cetateni? Sau cum?
Primăria Buzău nu trebuie să facă profit precum privatul. Iar apoi, Primăria Buzău are instrumentele necesare, inclusiv relația cu mass-media locală, de a populariza patinajul printre buzoieni. Sunt convins că o să iasă bine. Poate facem și echipă de hochei.
Direct in NHL ne baga. Face echipa cu copiii de la Intorsura Buzaului. 🙂
Daca primaria nu trebuie sa faca profit, inseamna ca toti banii cheltuiti nu sunt INVESTITII ci bani alocati, consumati si pierduti in principal cu salariile lotului de actuali directori din fosta Aromet, de pe urma carora nu primesti nimic inapoi ca oras – cu exceptia de imprumuturi, pierderi, sute de second hand-uri si cateva zeci de imbogatiti.
De ex, cand Ice Magic platea reclama cu serviciile oferite sa atraga lumea, mass-media abia supravietuia. Acum, e alta viata cand relatia e unsa si toti scriti pe modelul Scanteia iar fotbalul si handbalul este atat de popularizat ca nu intereseaza pe nimeni, in 6 ani de ”promovare”.
CULMEA e alta si departe de ”adevarul” propagat de tommy boy prin intermediul excelentei relatii cu mass-media: In 2015, ElcarGid a cerut preluarea de catre municipiu a investitiei realizate de ei si rezilierea de comun acord a contractului de asociere in participatiune nr. 1284 din 13 februarie 2007, pe fondul unei subfinantari din partea UAT si a nerespectarii contractului, ca urmare a rapoartelor curtii de conturi. Ca raspuns, in loc sa-i plateasca milioanele de euro investite in groapa cu moloz, primaria a aprobat (hcl 163/2015) suma de 650.000 lei subventie pe tot anul 2016, pentru minim 15.000 de accesari lunare din partea buzoienilor, respectiv pentru 2-3 luni de functionare pe an.
Ideea e asa: Doamne fereste si apara-i pe idioti, ca desteptii se descurca singuri, nu?!?
P.S.: De ce cladirea Iazul Morii au incercat sa o inchirieze si nimeni nu o doreste, ca nu are logica economica deloc, iar acum sta gratuit, goala si serena in majoritatea anului? Raspuns: pentru ca primaria nu trebuie sa faca profit daca nu e in stare, dar daca se gaseste vreun fraier, atunci ok, schimba placa si se lauda ca au adus bani orasului.
Hai liberare! Tic-Tac!
Subfinanțare a Primăriei Buzău? Păi ori e afacere privată ori e căpușă ? Adică domnul Chiru a primit patinoarul pe degeaba, voia banii de finanțare tot de la primărie, dar să se cheme patron si să bage si „profitul” în buzunar. Să fim serioși, asta e golănie. Mai bine să treacă la Primărie cu totul și va funcționa, nu va sta închis și zeci de mii de copii din Buzau vor veni să se dea pe gheata la preturi corecte.
Apoi, de pe urma foștilor directori Aromet, Buzăul în sfârșit se dezvoltă comparativ cu gașca Boscodeală când orașul fusese lăsat în paragină. Buzoienii nu mai merg cu cotețele numite maxi-taxi, copiii au la școală căldură/apă caldă și terenuri de sport moderne, orașul are acum platforme îngropate, nu hidoșeniile de dinainte, majoritatea străzilor s-a reabilitat, acum nici nu-ți mai dai seama cand treci din iarnă în primăvară, înainte era dezastru. S-au asfaltat străduțe și parcări prin cartierele Buzăului (Urbis are acum stație de asfalt și utilaje) majoritatea au făcut un salt important privitor la estetică.
Tereacă, las-o mai ușor cu realizărilor celor care au falimentat societăți comerciale profitabile.
Legat de străzi, în marea lor majoritate sunt praf! Are statie de asfalt Urbis? Păi și atunci de ce nu sunt toate străzile proaspăt asfaltate?
În Dorobanți și în Broșteni încă sunt străzi care nu au fost reabilitate, dar pe care s-au trasat marcaje pentru parcare cu plată. Primăria se laudă că a făcut locuri de parcare, dar acele locuri erau folosite și înainte pentru parcare, dar gratuit.
E mai bine acum. Fiecare are locul lui, nu se mai ceartă vecinii între ei, 0,3 lei pe zi e aproape nimic.
Taxa pentru un loc în parcarea de reședință costă 120 lei la Buzău; asta dacă nu sunt cel puțin două persoane care să liciteze.
Să înțeleg că acum la Buzău o lună calendaristică are 40 de zile sau chiar mai multe (în funcție de licitație)?
Iar legat de faliment vă rog s-o lăsați mai moale. Ăia de-au dat faliment sunt oameni care au făcut investiții mari în industrie, adică în producție, nu angajați (comozi) la stat. E o piață concurențială, mâine apare un produs chinezesc mai ieftin și trebuie să închizi. Oamenii din industrie care au dat faliment încercând să facă producție trebuie încurajați, nu stigmatizați.
Bogdaproste c-a existat o epocă Boscodeala prin acest oraș, sa aiba la ce se raporta toți urmașii săi, tot de la același partid, de altfel.
A suferit atâta dezvoltare orașul în ultimii ani, încât nu știu dacă mai rezist cu nervii încă vreo câteva luni, cât mai durează până voi reuși să mă mut din orașul acesta pe a cărui conducere mă abtin s-o cataloghez in vreun fel că oricum va fi cenzurat.
„Oamenii din industrie care au dat faliment încercând să facă producție trebuie încurajați, nu stigmatizați.”
Încurajați să ce,domnule Tereacă? Să intre în politică sau să se apuce de jurnalism?
Încurajați să continue, să facă orice, pentru că nu-i ușor. Succesul are mulți părinți, nereușita este orfană.
Nenea Tereacă are dreptate !
Supraviețuiește ‘ăl mai adaptat, e legea fundamentală care guvernează planeta asta.
In plus, ‘ăi de-au ucis mii de oameni s-au numit împărați, ‘ăi de-au f…t sute de femei s-au numit cuceritori, s.a.m.d.
Posibil ca ‘ăi de-au falimentat „n” firme să se numeasca primari, de ce nu ?!
😉 🙂
Eu am intrat să citesc comentariile.
Mă minunez și mă fascinează să văd cu câtă înverșunare sunt apărați cei care cheltuie banul public .
În orice țară civilizată, ziariștii sunt imparțiali și critici cu angajații statului , cei care ar trebui să vegheze pentru interesele cetățenilor pentru ca sunt în slujba lor.
“ A lăuda un primar pentru ca face job-ul pentru care este plătit este ca și cum ai aplauda un bancomat atunci când îți retragi banii munciți din contul tău”
Masonule, m-ai făcut să râd! :))
Domnule redactor , nu știu dacă ați apucat vremurile în care de la balconul hotelului Pietroasa domnul actual primar fost senator făcea propaganda electorala blamatului fost președinte Iliescu ? Dacă sunteți susținător al lui Toma implicit al lui Iliescu, declarați-o , nu mai umblați cu cioara vopsită. Nu uitați ca pe timpul lui Boscodeala a fost viceprimar și domnul Ciolacu . Sper ca nu uitați de cumetria dintre Ciolacu și Ciucă care a păcălit membrii ambelor partide PSD și PNL. Nu fac parte și nici nu susțin niciun partid dar dumneavoastră păreți că sunteți PSD -ist înrăit de parca aveți 70+.Publicați dacă aveți un pic de deontologie.
Ion Iliescu a fost cel mai cult/inteligent președinte al României. Un intelectual care m-a impresionat atunci când l-am auzit făcând critică literară pe poezie. S-a văzut și la Revoluție, când a apărut Iliescu la tv s-a făcut lumină. Oamenii de valoare ies precum uleiul la suprafață. După război mulți viteji se arată.
Iliescu cult! Buna gluma! Bine instruit la scoala comunista, da. Cult, ba!
Un om care vorbeste într-o emisiune tv vreme de o oră despre poeziile lui Bacovia, Ion Barbu și Vasile Voiculescu trebuie că e un intelectual, nu ? Mulți nu știu, dar Iliescu era un om de mare sensibilitate culturală.
Curat intelectual conu’ Nelu. Dar l-au umflat tovarășii pe V Voiculescu. Cu o mâna închidea usa grea a închisorii și cu alta ținea o carte de-a doctorului fără de arginți și in timp ce citea, ii și curgea o lacrima de emoție.
La modul ăsta te asigur că Vadim putea vorbi un an!
Nu are importanță datul din gură!
Doar realizările care aduc beneficii!
…centrul ăla intermodal, peste drum de patinoar, folosește la ceva?…
Așteptați să se deschidă. Pe urmă o să-i vedeți utilitatea.