Se plâng sute că nu au bani. Dar au depus doar 20!

E o ciudățenie în orașul Buzău.

Pe facebook par sute cei care se plâng că sunt săraci și că nu au bani să-și pună centrală.

Primăria Buzău le-a sărit în ajutor și le oferă (gratuit) 70 de milioane de lei vechi pentru a-și pună centrală (pentru cei cu venituri sub 12,5 milioane lei vechi/membru de familie).

Numai că, surpriză, în 2020, până acum, doar 21 de buzoieni au depus cerere!

Mic e și numărul celor care și-au pus centrală de anul trecut, de la debutul programului: doar 207.

  • TOTAL: 202 buzoieni au primit câte 70 de milioane
  • TOTAL: 5 buzoieni au primit câte 35 de milioane (pentru cei cu venituri între 12,5 mil. și 16 mil. se acordă un ajutor de 35 de milioane)

Care să fie cauza numărului mic de cereri ? Supoziții

*unii dintre cei nevoiași n-au auzit de ajutorul dat de primărie

*unii dintre cei care se plâng au totuși venituri mai mari (și se presupune că ar putea să-și cumpere/monteze singuri centrală)

*unii nu se pricep să-și depună dosarul sau nu vor din diverse motive (lene, indiferență, nu vor să-și găurească apartamentul, etc.)

*unii vor la RAM pentru că e mai ieftin încă (atâta timp cât guvernul/primaria/vecinii le achită cel puțin jumătate din facură)

*unii gândesc că n-or să fie lăsați în frig și că dacă se vor plânge la iarnă (în mass-media/facebook) că au răcoare în casă, RAM va face aranjamentele tehnice pentru a le livra agent termic (chiar dacă asta presupune costuri uriașe pentru firma de căldură în raport cu veniturile)

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Se plâng sute că nu au bani. Dar au depus doar 20!

  • Auraș, era mai bine să prezinti pașii de urmat pentru a beneficia de acest ajutor, cu toate condițiile, plus câteva vorbe ale celor care au beneficiat deja de acest program. Era mult mai util un astfel de articol.

    Răspunde
  • pentru Radu: Se spune ca „Dumnezeu iti da,dar nu iti baga si in traista!” ……Inmuiati sunt posmagii?

    Răspunde
  • Si pe strada mea vecinii se plang de saracie la fel, dar nu gasesti macar un loc liber langa ambele trotoare ca sa-ti parchezi masina. Mergi ca prin tunel.
    Asa de saraci si oropsiti sunt sarmanii!……[Leo]

    Răspunde
  • Asa este tov Leo…au apus vremurile cand doar matale si alti cativa tovarasi aveati dreptul sa detineti o amarata de Dacia 1300…si aia primita pe programare si eternele „interventii”… Crapa tov Leo de ciuda ca nu mai da el aprobari pentru achizitia de butelii or recomandari pentru repartitia de locuinte din fondul locativ (cate spagi incasai tov Leo in urma acestor activitati?)…
    E greu…locurile de langa „trotoare” trebuiau lasate libere pentru nomenclaturistul pensionar tov Leo, eroul „revolutiei” de la Buzau… Cat tupeu dom’le pe vecinii astia…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.