Toma a anunțat cât cheltuie Gloria pe an

Primarul C-tin Toma a anunțat într-o emisiune de la Campus TV cât consumă echipa de fotbal Gloria Buzău într-un an.

„Bugetul alocat secției de fotbal de la SCM Gloria Buzău a fost în ultimul an – 1,2 milioane de euro. E o sumă pe care acum, din pricina crizei economice provocate de pandemie, Primăria Buzău nu și-o mai permite. De aceea și acest anunț că retragem echipa din campionat. Eu mi-am luat toate înjurăturile microbiștilor din Buzău, deși eu am fost cel care a reînființat această echipă, iar pe cea de handbal din liga a doua am dus-o în Cupele Europene”

Toma, în momentul promovării Gloriei din liga III în liga II. Noua Gloria a luat-o de jos din liga IV

Primarul a anunțat și de ce a revenit asupra deciziei și a permis antrenorului Ilie Stan să plece în cantonament cu echipa.

Primar C-tin Toma: „De ce am lăsat echipa să plece în cantonament ? Pentru că în ultimele zile au apărut și ceva investitori. În următoarele zile vom discuta cu ei. Ideea ar fi ca noi de la Primăria să le punem la dispoziție baza sportivă, iar ei să preia echipa”

Cristi Ceaușel, președinte Consiliul Director SCM Gloria Buzău: „Există un grup de investitori interesați. Sunt mai multe scenarii la care lucrăm. Ideea este aceea de a transforma statutul secției de fotbal din drept public în drept privat și cu gânduri de promovare din campionatul viitor”

Microbiștii din Buzău speră acum că intențiile din zona privată sunt serioase și se vor concretiza.

Gloria (fotbal) va putea astfel să continue cu echipă de seniori și, în cea mai optimistă variantă, să atace inclusiv promovarea din sezonul viitor.

loading...

6 comentarii la „Toma a anunțat cât cheltuie Gloria pe an

  • Pai de ce nu ai cautat intai investitori si pe urma vedeai daca o desfiintai ?

    Răspunde
  • Ideea e să nu mai dea un leu. În rest daca iubitorii ăștia ai sportului cu balonul rotund nu dau o ceapă degeratu pe ea, Gloria se va desființa. Dacă sar cu banul nu doar cu gura la gălăgie pe banii municipalității/ buzoienilor, Gloria ajunge ca Manchester United.

    Răspunde
  • un scenariu de prost gust, vor aparea in scurt timp si ,,investitorii ,, …86 % ca vor fi aceiasi .

    Răspunde
  • Trebuia de la inceput sa o infiinteze dpdv juridic in asa fel incat sa poata promova in liga1.In acelasi timp treb cautat si un sponsor care sa dea acel procent 1 sau 5 sau max 10% din ceea ce primesc de la Primarie.Asta era cea mai buna solutie .Acum urlam ca dc o desfiinteaza,pana acum urlam dc baga bani intr un club care nu are voie sa viseze la promovare..

    Răspunde
  • ZERO lei pentru sanatate, dar 5 milioane de euro pe cluburile sportive (dintre care 1,2 milioane euro pe echipa de fotbal, care nici nu avea drept de promovare!).
    Sanatatea publica trebuia sprijinita (inclusiv prin accesul la miscare, la sportul de masa, nu echipelor de performanta; in lumea civilizata, sportul de performanta, profesionist este apanajul firmelor private, nu al statului!).
    La noi doar crizele ne mai aduc cu picioarele pe pamant, doar ca uitam repede.

    Răspunde
  • E strigator la cer sa dai milioane de euro pentru niste cocalari care invart o minge, in timp ce nu avem parcari, ne rupem rotile in gropi si serviciile medicale sunt la pamant.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.