Bolojan, cel mai bun primar din România, susținere pt. Toma

Ilie Bolojan, de la Oradea, e considerat de mulți cel mai bun primar din România.

C-tin Toma: „Bolojan e un model și pentru mine. Chiar dacă e de la PNL, îl respect mult pe acest om, care pot spune că mi-a devenit și prieten. Acum, când a auzit de intenția noastră de la Buzău de a ne uni cu comuna Țintești mi-a spus că va veni la Buzău pentru a ne susține în campania dinainte de referendum”, a spus azi Toma la TV Buzău.

După trei mandate la Primăria Oradea, Bolojan s-a mutat la CJ Bihor

Toma: „Și Bolojan, la Oradea, a avut intenția de a se uni cu Sânmartin, o comună învecinată. A făcut referendum, dar din păcate a picat. A fost o prezență de 28,4%, mai puțin de 2% a lipsit la Oradea ca referendumul să treacă”

Buzoienii vor fi chemați și ei la referendum la toamnă, cel mai probabil în octombrie. Comuna Țintești începe chiar din spatele Zonei Industriale a Buzăului, deci foarte aproape de oraș, iar fuziunea cu Buzăul ar aduce conform primarului Toma terenul necesar pentru dezvoltarea economică a orașului.

Țintești e o comună mică din punct de vedere al populației (4 mii de locuitori), dar uriașă ca suprafață (aproape cât mun. Buzău!)

Primarul din Buzău aduce ca argument și faptul că prin Țintești va trece viitoarea autostradă București – Ploiești – Buzău – Focșani (A7) cu oportunități ca marile firme să înființeze aici unități de producție/depozitare.

Ca referendumul să treacă e nevoie ca 30% dintre buzoienii din municipiu să se prezinte la vot. La Țintești șansele de a se face cvorum sunt mai mari, întrucât localnicii vor avea, în viitor, numeroase facilități. Există și obligația ca 51% dintre votanți să pună ștampila pe „DA”, dar aici nu vor fi probleme procentul urmând a fi de peste 90%.

În concluzie ca referendumul să treacă e nevoie doar ca buzoienii din oraș să vină la vot. La alegerile locale din septembrie 2020 prezența a fost de 36,28%.

Citește și:

loading...

22 de comentarii la „Bolojan, cel mai bun primar din România, susținere pt. Toma

  • Un proiect fantasmagoric.
    1. Ce te faci daca populatia voteaza, dar proprietarii terenurilor nu vor vinde ?!
    2. De unde ai resursele ptr infrastructura de la ZERO daca in actualul oras te plangi ca nu ai bani sa asfaltezi niste strazi ?!

    Punct.

    Răspunde
    • Răspuns pt Cătălin.
      1. Primăria Țintești are terenuri generoase.
      2. Apă și canal probabil că va trage Compania de Apă din fonduri europene. Restul se vor face în timp. Iar Țintești va beneficia de proiectele cu fonduri europene ale Primăriei Buzău, iar avantajele pot fi multe și nebănuite încă.

      Răspunde
  • Și dacă referendumul nu trece din lipsa cvorumului, cine plătește cheltuielile legate de organizare și desfășurare? Lipsa cvorumului înseamnă lipsa interesului cetățenilor pentru acest subiect și nu este normal ca ei să plătescă ambiția personală și interesată a unui om, fie el și primar !!! Zic și eu….

    Răspunde
  • Curiozitate! Cum obține domnul Reporter mesaje atât de personale și detaliate de la domnul Primar? SMS? Mail? WhatsApp? Pare că le scrie direct. Redacția pare a fi o „diodă” ( mesaje într-un singur sens). Trece ce trebuie, blochează sensul invers. Nu este totul despre persoana domnului Toma! Este vorba despre Primar. Primarul este o instituție! Și este PUBLICĂ. Când comentam înseamnă că deciziile pe care le ia ne afectează viețile in sensul nedorit. Ce să am eu cu domnul Toma? Primarul ia decizii. Semnează cu numele Constantin Toma ca sa nu semneze „Primaru’ „. La multi ani domnul Primar pentru Vineri! E bine? Sau le-am încurcat?

    Răspunde
    • Domnule Anonim, dacă ați fi citit cu atenție articolul ați fi văzut că scrie „a declarat primarul la TV Buzău”.

      Răspunde
  • Daca primarul promite ca ridica pe noile terenuri si un cartier ANL, o sa votez DA la referendm. Sa permita unor investitori sa ridice ansambluri rezidentiale, la preturi decente, pt ca numai asa scade pretul de vanzare si chirie. Pana la urma, ar putea iesi ceva bun din treaba asta.

    Răspunde
  • Nu e întâmplător. Domnul Bolojan este acum PCJ. După cum vad eu, domnul primar acolo ” țintește”.

    Răspunde
  • Ginele, tot mocangeala, tot mocangeala ?! 🙂
    Nu ti-as dori sa stai intr-un buncar ANL vreodata, oricum ….

    Răspunde
  • Tomnule Tereaca stii ce vorbesti „Apă și canal probabil că va trage Compania de Apă din fonduri europene ” !!!!!!!!!!! Pai noi Compania de Apa nu stim daca vom derula acei 300 mil de Euro pentru ca inca nu s-a semnat cu Bruxelles si ne spui de Tintesti ???? Vise tata ,vise

    Răspunde
  • Solista Roxen, care a reprezentat România la Eurovision Song Contest 2020, ce a avut loc la Rotterdam și care a fost aleasă la Sala Sporturilor din Buzău, NU S-A CALIFICAT ÎN FINALA EUROVISION!!! Asta ca să ne amintim pe ce a cheltuit domnul primar banii publici!!!
    Și apropo domnule Tereacă!!! Când aflăm unde se află publicată declarațiile de avere ale dl.primar de la începerea mandatului la zi, pentru că observăm că ocolești răspunsul!!??!!

    Răspunde
  • Dacă tot vine dl Bolojan la Buzău, poate îl întreabă dl Toma de ce la Oradea primăria are doar vreo 65 de locali cu tot cu șefi, la o populație de vreo 200.000 de locuitori. La noi sunt peste 400 de locali, la o populație de vreo 115.000 de locuitori.
    Legea spune că poate fi maxim 1 local la 1.000 de locuitori, iar minim niciunul.
    Auraș, ai sânge în instalație, și fă sondajul online de care am tot pomenit în unele postari de pe acest site…

    Răspunde
    • Răspuns pt dnul Radu. Răspunsul la întrebarea dvs. vi-l și ni-l poate da dna judecător de la Tribunalul Buzău care a înghețat preavizul emis de Serviciul Personal din Primăria Buzău. Probabil că dnul Bolojan a fost mai norocos, Tribunalul Bihor nu e plin de „boșcodiști”.

      Răspunde
  • Și apropo domnule Tereacă!!! Când aflăm unde se află publicată declarațiile de avere ale dl.primar de la începerea mandatului la zi, pentru că observăm că ocolești răspunsul!!??!!

    Răspunde
  • Intrati pe ziarele locale din Oradea si sa vedeti acolo ce manevre s-au facut, Bolojan sa ne lase.

    Răspunde
  • Și cu sondajul public cu rămâne, Auraș?
    D-na judecător ar trebui să stea strâmb și să judece drept.

    Răspunde
  • Să nu mai fie supuse judecății nimănui hotărârile domnului primar. Să fie jupân. Ce zice aia să fie! Fără comentarii! Executarea!

    Răspunde
  • Auraș, poate părerea domnului Bolojan din celălalt capăt al țării contează mai puțin, fie el și liberal!!! Cred că mai mult pe acest subiect ar conta părerea domnului Neagu, sau chiar a domnului Ciolacu și care, după cum observi, tac în continuare, deși este un subiect extrem de sensibil, interesant și care naște controverse!!! Cum explici acestă tăcere?

    Răspunde
    • Dimpotrivă. Primarul Toma nu a anunțat public proiectul până nu s-a consultat și a primit acceptul lui M. Ciolacu.

      Răspunde
  • Eu nu l-am auzit public pe dl. Ciolacu, dar mai ales pe dl. Neagu, susținând public acest proiect cu înverșunare, așa cum o face primarul și Auraș Tereacă!! Sigur, nici nu am acces la consultările „de culise”, așa cum se pare că are acces doar un anumit jurnalist, după cum lași să se înțeleagă!!!

    Răspunde
    • Primarul a spus asta la toate televiziunile locale. La Campus chiar cu asta a inceput. Că mai înainte de a anunta proiectul în mod public, i-a cerut opinia lui Marcel Ciolacu. Iar răspunsul a fost unul pozitiv.

      Răspunde
  • „Eu nu l-am auzit public pe dl. Ciolacu, dar mai ales pe dl. Neagu, susținând public acest proiect cu înverșunare”….
    „Primarul a spus asta la toate televiziunile”….
    Este ca în bancurile acelea cu….unul întreabă de mere, celălalt răspunde/povestește de încălzirea globală!!!
    Și dacă tot am intrat în dialog: având în vedere că un asemenea proiect, ce implică unele costuri/beneficii substantiale si pe termen lung, nu a fost amintit nici măcar tangențial (ex. ceva de genul…suprafața insuficientă a municipiului pentru proiectele ce urmează a fi propuse/realizate…) în campania electorală a domnului Toma, nu este normal și onorabil că referendumul ce pare ca ni-l impune, să aibă loc „cu mandatul pe masă „???

    Răspunde
  • Declarația de avere a domnului Primar nu exista pentru că nu e nimic de scris. Este relevantă doar dacă vreți să aflați salariul. Decât atât. Cu rudele și prietenii e alta poveste. Dar aici se opresc drepturile voastre.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.