Iată pagubele făcute de viitura pe Buzău podului în construcție. VIDEO

E sigur, podul de la Vadu Pașii nu va fi gata în 2019.

Viitura de ieri de pe râul Buzău a produs pagube însemnate.

Tronsonul trei al tablierului a fost rupt, iar jumătate din el luat de ape în aval!

Printre zăbrelele podului vechi, în ovalul galben, se poate vedea – acoperit de apă – jumătate din tronsonul trei

„S-a întâmplat sâmbătă în jur de ora unu. Dimineață totul era ok. Pe la 12.00 apa Buzăului a început să crească ușor, iar apoi a venit mare deodată! Mai întâi a rupt digurile. Apoi drumurile noastre de șantier. Cel mai grav e că a produs pagube celor trei tabliere aduse de noi la pod. Trei e cel mai afectat. Jumătate din el a fost luat de ape. Doi e îndoit și el, iar unu doar puțin”, a anunțat Victor Vasile, directorul Integral, firma care face podul.

Întârzierile provocate de viitura de ieri (probabil că s-a dat drumul barajului de la Siriu) se estimează a fi între șase luni și un an.

Dacă fie și unul dintre tabliere va deveni inutilizabil, pagubele vor depăși câteva sute de mii de euro.

Fără a mai pune la socoteală timpul pierdut (așa se face milionul de euro)! Pentru că vor trece luni până se va achiziționa altă tablă, transport, debitare, sudură etc.

Grav e că tablierele au stat la picioarele podului câteva săptămâni/luni! Interval în care ar fi trebuit să fi fost urcate sus pe pilele podului. Dar, din motive pe care le bănuim (Dăncilă, Vâlcov, Dragnea…) și despre care vom scrie un alt articol, s-a întârziat. Iată că – până să vină macaraua de 50 de tone – a venit apa și a produs aceste pagube însemnate (vezi VIDEO mai jos).

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Iată pagubele făcute de viitura pe Buzău podului în construcție. VIDEO

  • Ca la noi la nimeni. Dacă era în vest făceau închisoare. Dacă erau în China erau duși pe stadion. Doar ca atât în vest cât și în China terminau 199 de poduri cât se chinuie astia la unu. Bravo lor iau banii și fabrica scuze

    Răspunde
  • Aici, domnilor, nu e numai mânia naturii – e și mâna omului ! Pertinente comentariile de mai sus… Si uite așa trece viața pe lângă noi, precum Buzăul pe lângă pod … Felicitări pentru filmare !

    Răspunde
  • De când așteptau ei asta ca să-și justifice întârzierile și să mai stoarcă niște bani… Țara asta e blestemată. Până și vremea ține cu ăștia

    Răspunde
  • „Digu-i rupt..”
    Sunteti firme buzoiene, stiati ca raul Buzau e imprevizibil, extrem de puternic la inundatii..
    Faceam un dig de 2 metri..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.