A murit Mihai Voicu alias Poașcă. Inima celui mai cunoscut DJ din Buzău s-a oprit la doar 49 de ani

După Covală a părăsit prematur scena, la nici 50 de ani, și regele DJ-ilor de la Buzău, Mihai Voicu. Problemele sale de sănătate erau cunoscute printre apropiați, iar pe la colțuri se vorbea de ceva vreme despre apropierea sfârșitului acestuia.

Inima sa frământată de atâtea sentimente și obosită după atâtea nopți agitate a încetat să mai bată noaptea trecută în jurul orei 1.00 la spital. 

 Lasă în urmă doi copii, dar și amintirea plăcută a unui profesionist al muzicii, sunetului și distracției de la petreceri, concerte, evenimente și, în special, nunți. Lumea aceasta a DJ-ilor de petrecere a devenit mai săracă fără vocea sa inconfundabilă, fără cultura sa muzicală și talentul său de a-i binedispune pe cei din jur.  

Din păcate, a avut rare apariții în presa locală, iart cel mai bun și citit interviu l-a dat în 2010 în Adevărul de Seară. Reproducem și noi mai jos acest articol care se potrivește cel mai bine acestui moment.


Pasiunea de peste 30 de ani pentru muzică precum şi experienţa căpătată în studiourile de radio, au făcut din Mihai Voicu unul dintre cei mai căutaţi DJ de la Buzău.  Cu o voce baritonală şi o prestanţă fără cusur pe care le afişează la mai toate petrecerile organizate în toate mediile din Buzău, Mihai Voicu este cunoscut în ultimii 20 de ani mai ales pentru sonorizările de excepţie pe care le organizează la fiecare eveniment muzical. Fie că este vorba de un concert de muzică rock sau de organizarea unui eveniment monden, DJ Mihai este invitat de fiecare dată de către organizatorii din Buzău pentru a încălzi atmosfera de sărbătoare .

Pasiunea pentru muzică, din copilărie

Povestea celui mai cunoscut DJ de la Buzău începe la sfârşitul anilor 70, atunci când Mihai Voicu ajunge să îndrăgească muzica rock. El povesteşte că la scurt timp după ce a ascultat formaţia Ten Years After a realizat care va fi destinul său în viaţă.„Încă de la 13 ani mi-am dorit să fiu DJ pentru că aveam o slăbiciune pentru muzică.Aşa se face că după aproape un deceniu de audiţii din absolut toate genurile muzicale mi-am început cariera de DJ într-un club de rock din Buzău. Era undeva prin 1991 când am fost solicitat de către directorul rockotecii Florin Artene să fac pe DJ-ul într-un week-end” îşi aminteşte Mihai.

A cochetat cu radiourile private din Buzău

După debutul din rockotecă Mihai Voicu a ajuns să cocheteze cu primul radio privat care s-a deschis la Buzău finele anului 1993. „ Am făcut parte din prima echipă care a pus bazele primului radio privat din Buzău-Campus. Aici aveam o emisiune de trei ori pe săptămână intitulată-Rock de la A la Z. În 1995 m-am mutat ca DJ animator la un alt post de radio care acum nu mai există. Aici am experimentat pentru prima dată emisiunile de muzică populară. A urmat apoi specializarea mea în DJ de party după ce mi-am achiziţionat prima instalaţie de sonorizare performantă” mai spune DJ Mihai.

A lucrat alături artişti consacraţi

Mihai Voicu mai povesteşte că primul mare eveniment la care a participat ca DJ Entertainment a fost alături de trupele Pasărea Colibri şi Compact. „În 1997 am fost solicitat la nunta unui mare patron din Buzău care a invitat aceste două mari formaţii.Patru zile am stat împreună cu moţul Pittiş. Am participat de-a lungul timpului la spectacole alături de mai toţi marii cântăreţi care s-au perindat pe la Buzău. Am avut ocazia să lucrez alături de cântăreţii de muzică populară Aurel Tămaşu, Nicolae Furdui Iancu, Benone Sinulescu, Laura Lavric sau Irina Loghin. În muzica uşoară i-am cunoscut pe Dan Spătaru, Mirabela Dauer sau Corina Chiriac. În domeniul rock nu ştiu dacă am ratat vreo trupă mare. Am avut ocazia să lucrez alături de toate numele mari din rock-ul naţional: Iris, Compact, Holograf,Semnal M sau Celelalte Cuvinte” mai spune DJ Mihai.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vezi tu evoluţia muzicii în prezent? „Muzica este într-un regres fantastic. Se pare că previziunile criticilor din anii 90 cum că există un volum imens de muzică pe piaţă s-au cam adeverit acum. Se pare că notele muzicale au fost aşezate pe portativ cam în toate felurile posibile. Acum se avansează mai mult în tehnică decât în partea de armonie”

Ce trebuie să faci ca să ajungi un DJ apreciat?

„Trebuie să ai în primul rând foarte mare grijă de oameni, trebuie să fii foarte atent. Nu trebuie să-i pierzi nicio secundă din priviri. Dacă nu eşti atent la toate trăirile publicului, la fiecare gest, la fiecare moment rişti să fii înjurat sau să pleci acasă cu boxele de gât”.

Ce-i place?

„Mai pun mâna pe câte-o carte dar nu exagerez. Sunt un mare consumator de televizor. Îmi place foarte mult să joc cărţi pe internet. Îmi plac foarte mult plimbările în natură. Sunt un împătimit al muzicii rock. Îmi place foarte mult formaţia Rammstein”.

Ce nu-i place?

„Nu-mi place ipocrizia. Nu-mi place politica. Nu-mi plac manelele. Este singurul aşa zis gen muzical pe care îl detest. Nu-mi place berea. Nu prea îmi place să mă trezesc dimineaţa

Profil Născut la data de 17 august 1967 la Buzău Stare civilă căsătorit, 2 copii Studii: Facultatea de subingineri, secţia electrotehnică din Bucureşti

loading...

2 comentarii la „A murit Mihai Voicu alias Poașcă. Inima celui mai cunoscut DJ din Buzău s-a oprit la doar 49 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.