Lucrul care l-a impresionat cel mai mult pe Toma în excursia din Asia

Întrebat de jurnaliști, primarul Toma a povestit care au fost lucrurile care i-au atras atenția în excursia de 15 zile în care a vizitat Japonia, Coreea de Sud și China.

„Nu am văzut coșuri de gunoi pe stradă. La ei așa ceva nu există. Dacă mănânci să zicem un pachet de biscuiți pe stradă, n-ai unde să arunci ambalajul. Trebuie să-l ții în buzunar până la intersecțiile mai mari unde există recipiente de reciclare. Nu există să vezi pe cineva că aruncă pe jos. În toate aceste trei țări se face educație și carte, nu glumă. Investiția în educație este cea mai importantă. Profesorii sunt bugetarii cel mai bine plătiți, iar mintea oamenilor resursa cea mai importantă, Coreea de Sud n-are niciun fel de resurse naturale, dar este una din cele mai dezvoltate țări din lume. Dar oamenii de aici sunt printre cei mai pregătiți din lume în profesiile lor. După această vizită găsesc încă o dată că am făcut o treabă foarte bună investind în acele tablete pentru profesori, părinți și elevi. Unii de pe aici mă critică, zic că la mijloc e cine știe ce afacere, dar investiția în tineri e viitorul acestei țări. Cu ajutorul acestor tablete și comunicării pe care o fac posibilă, garantez că vor crește pregătirea și cunoștințele dobândite de elevi”

loading...

Un comentariu la „Lucrul care l-a impresionat cel mai mult pe Toma în excursia din Asia

 • Două aspecte semnificative a reținut primarul Toma: 1.O societate dezvoltată în ciuda lipsei de resurse naturale. 2. Calitatea educației/învățământului și, ca urmare, a gradului de civilizație al cetățenilor.
  Am și eu două remarci:
  1. În concluzie degeaba ai zăcăminte de petrol, gaze, aur, argint, uraniu, metale rare, sare, ape minerale, dacă nu ai și o brumă de caracter(adică de cinste, hărnicie și patriotism).
  2. În halul în care a fost adus învățământul românesc(manuale voit deformante, indisciplină încurajată, selecție clientelară de manageri și de cadre fără har pedagogic, cu conținut metodico-științific superficial, cu cultură generală feisbucistă, foste educatoare de grădiniță ajunse inspectori generali sau directori în minister), poți să le cumperi tablete de la NASA și să-i plătești cu lingouri de aur, ex nihilo, nihil facit! Puținii profesori veritabili au fost deja îmbrânciți la pensie ori sunt foarte aproape de finiș. Din urmă vine ce am semănat în cei 27 de ani de colonizare, devalizare, depopulare, deprofesionalizare, deromânizare și …exterminare.
  P.S. Poate mă întreabă cineva de ce mă numesc Cocoșilă.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.