Asistenta de la Medicină Legală a primit azi arest pentru 30 de zile

30 de zile, arest preventiv, a primit azi Maria Săiță, asistent medical la Serviciul Medicină Legală de pe lângă spitalul din M14.

Faptul că judecătorul Tribunalului Buzău a fost convins să dispună arestul preventiv înseamnă că probele acuzării sunt temeinice.

E vorba, susțin procurorii, de un flagrant reușit. 600 de lei a primit Maria Săiță ieri și 600 miercurea trecută de la un investigator sub acoperire. Acesta i-a cerut doamnei asistent să-i faciliteze obținerea unui certificat medico-legal cu mai multe zile de îngrijire în urma unei presupuse agresiuni fizice.


În folclorul buzoian circulă de mulți ani zicerea că șpaga rezolvă fie acordarea de zile de îngrijire când nu e cazul, dar și invers, refuzul acordării zilelor de îngrijire dacă bătăușul e o persoană generoasă. Problema gravă e că hârtiile, adică falsurile de la Medicină Legală Buzău, ajung probe irefutabile în instanță, iar unii oameni pot fi nenorociți din această cauză.

Din comunicatul parchetului (vezi mai jos) reiese că șpaga și doamna Maria Săiță sunt prietene vechi. Aceasta ar fi primit doar din octombrie încoace 2.300 de lei și diverse produse de origine animală pentru a ajuta diverse persoane generoase cu certificate medico-legale false. Asta doar de când procurorii au zis că-i cazul să facă niște cercetări.

Prin comentarii, oamenii își pun întrebarea logică dacă doamna Săiță subtiliza parafa medicilor legiști sau era în conivență cu unul/unii dintre ei.

Comunicat Procuratura Buzău:

Comunicat_de_presa_2024_03_11
loading...

6 comentarii la „Asistenta de la Medicină Legală a primit azi arest pentru 30 de zile

  • Se va găsi un judecător/judecătoare,sa considere ca nu reprezinta un pericol pt societate faptul ca pe baza unor astfel de certificate se făceau dosare penale sau nu se făceau.Va fi eliberata,apoi in stadiu de proces pana la prescrierea faptei.Tipic justiției corupte românești.Ai avocatul care trebuie și banii necesari,se va găsi un complet de judecata care sa ia plicul.

    Răspunde
  • Deci, conform Parchetului, doamna in cauza ia mita din octombrie iar ei o salta in martie? Sunt aproape 6 luni, cate acte au fost falsificate in aceasta perioada de timp si de ce a permis Parchetul sa se intample asa ceva?
    Nu ar fi logic sa se anuleze toate actele emise de respectiva institutie din octombrie 2023 pana acum cel putin, urmand a se reanaliza fiecare caz in parte, unde e posibil?
    Asteptam sa vedem alte victorii majore ale Parchetului, traficanti prinsi cu 0.3 grade de canabis sau, mai rau, 0.1 grame de cocaina.

    Răspunde
  • Ca principiu, abordarea mitei în cazuri de genul acesta, chiar și la nivel de comunicare, este defectuoasă. Primul care a încălcat legea este beneficiarul. Nu este cazul în care un angajat al statului condiționează îndeplinirea obligațiilor de serviciu în schimbul unor foloase materiale. În cazul acesta propunerea de falsificare a actelor a venit din partea mituitorului. Și acesta ar trebui pedepsit fix cu aceeași pedeapsă cu care este pedepsit cel care a luat mita. Același principiu ar trebui să funcționeze și în cazul furturilor. Cel care cumpără, de obicei chilipiruri, bunuri fără acte de proveniență ce s-au dovedit a fi furate ar trebui pedepsit fix la fel precum hoțul. Altminteri nu facem decât să încurajăm mita și hoția.

    Răspunde
  • nu e asistenta …… e casiera …… intrebarea care se pune este: putea o casiera sa elibereze adeverinte false cu parafa de medic ????!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.