Buzoianca n-a cedat în fața bucureșteanului! VIDEO

„Doar peste cadavrul meu intrați aici!”

Cuvintele de mai sus au fost rostite azi de dna Mariana Preda, șefa Poștei din Micro V.


Poștașii buzoieni au intrat azi în grevă („90% dintre noi avem salariul minim pe economie”) și nu mai vor să distribuie pensiile până când nu vor primi 400 de lei în plus la salariu.

Ca să rezolve cu pensiile buzoienilor înainte de Paște, conducerea centrală a Poștei Române a trimis azi la Buzău un șef și 15 angajați pentru a rezolva problema în ciuda greviștilor.

Bucureștenii au fost primiți cu aversiune, au fost huiduiți („rușine! rușine!”) și făcuți „spărgători de grevă”.

„Am gestiune, nu vă las să intrați”, i-a spus șefa Poștei din Micro V trimisului de la București. Acesta a sunat la 112 și a cerut ajutorul poliției pentru a intra în sediu.

sursa VIDEO: Adevărul de Buzău

Situația este destul de delicată inclusiv juridic, întrucât legea spune că „pe durata grevei nu pot fi încadrați salariaţi care să îi înlocuiască pe cei aflaţi în grevă”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare: dacă guvernul va ceda și va accepta să le dea greviștilor 400 de lei în plus la salariu sau dacă poștașii vor lăsa la ei și de data asta.

După scandalul de la Poșta din Micro V, conducerea Prefecturii Buzău a organizat azi ședință la „Casa Albă”

UPDATE. Veste bună!

Conform surselor buzoienii.ro, medierea inițiată de șefii Prefecturii Buzău s-a finalizat cu succes. Pensionarii buzoieni își vor primi pensiile la timp! La fel și ceilalți beneficiari de indemnizații sociale.

Comunicat de presă, Prefectura Buzău

Astăzi, la Instituția Prefectului – Județul Buzău, a avut loc o întâlnire între o delegație formată din reprezentanți ai salariaților și angajatorul, Compania Națională Poșta Română, în contextul grevei generale care a început la nivel național începând cu data de 1 aprilie.
Prefectul județului, Daniel Marian Țiclea, împreună cu subprefecții Gabriel Ilie și Constantin Cristea, au mediat discuțiile dintre părți, în vederea facilitării dialogului și găsirii unor soluții echitabile.
Greva va continua în conformitate cu prevederile legale, având ca obiective respectarea intereselor, demnității și drepturilor salariaților poștali, dar și ale cetățenilor județului Buzău.
Este important de menționat că pe parcursul grevei generale de astăzi nu s-au înregistrat incidente care să impună intervenția forțelor de ordine. Prezența acestora în zonă a fost menită să asigure ordinea publică și să faciliteze un dialog permanent, care să prevină eventuale acțiuni ce ar fi putut afecta climatul de ordine și siguranță publică”.

Biroul de presă Instituția Prefectului – Județul Buzău

loading...

12 comentarii la „Buzoianca n-a cedat în fața bucureșteanului! VIDEO

 • …cum să aduci alți poștași din altă parte când aceștia nu știu traseele sectoarelor din oraș?… plus că e vorba de gestiune, protecția muncii etc!… capete pătrate cei de la managementul central ( București)….

  Răspunde
  • Șefa oficialul poștal nr 5 trebuie demisa din funcție, ia crede ca acea posta ii aparține taie și spanzura da pensiile, alocați, handicap, ajutoarele social, etc după bunu plac sau cum ii se scoala ei , vrea mărire de salariu când ei strânge cotizație de la fieacare pensionar încă 5 salari poate și tot nu le ajunge . Toată lumea este prosta ca nu folosesc conturi bancare și atunci sa vedem ce mai ia șefa postei împreună cu postasii

   Răspunde
   • Să vedem..
    „ia crede” corect „ea crede”, „alocați” corect „alocații”, „ajutoarele social” corect „ajutoarele sociale”, „etc după bunu plac” corect” după bunul plac”, „sau cum ii se scoala ei” corect „sau cum i se scoală ei” etc. Stimabile, dacă nu stăpânești regulile gramaticale de bază, nu mai posta, ca să nu vedem că ești idiot.

    Răspunde
   • Toti angajatii de la OF 5 trebuie sa fie dati afara. Sunt impertinenti , se misca fff incet , nu respecta clientii, etc

    Răspunde
  • Cu un GPS si putin simt de orientare, si un postas de teren are abilitatile necesare, gasesti orice adresa in ziua de azi.

   Răspunde
 • Varbesc f urit cu clientii doamnele de la posta

  Răspunde
 • Angajatii de la ghiseu, marea majoritate a lor, trateaza clientii cu mare dispret. Doar cate un tupeist mai are trecere in fata lor, majoritatea oamenilor insa sunt cu bun simt si asteapta docili in timp ce doamnele, desi 3 sau chiar 4 in oficiu, lasa pe una singura sa preia randul de clienti. Asa se intampla zilnic la oficiul 7 pe Unirii, unde pret de aproximativ 2 ore zilnic, o singura angajata are ghiseul deschis, celelalte isi fac de lucru. Nu cred ca mai e institutie de stat care sa lucreze atat de ineficient si urat in raport cu publicul.

  Răspunde
 • Babeta din imagine are pensie și salariu. A lucrat toată viata la Posta.

  Răspunde
 • Pensionarii muta pensia pe card , postasii se muta la una din multele firme de curierat , iar pentru sefii de la Bucuresti va infiinta guvernul o „agentie de control a serviciilor postale” !
  Toata problema s-a rezolvat !
  Votati cu incredere !

  Răspunde
 • Mă bucur când văd o grevă care are revendicări salariale. Este singura metodă prin care salariile mici din mediul privat să fie trase în sus de către salariile bugetarilor.

  Răspunde
 • Vali, la firmele de curierat privat sunt chiar oameni adusi din alte tari care nu stiu nici limba romana si ce sa vezi nimeresc adresele corect si livreaza mancarea si pachetele la adresa. La fel si la firmele de taxi precum uber/bolt.
  Semn ca oricine poate nimeri o adresa, oricat de prost ar fi, nu iti trebuie vreo abilitate speciala sa te duci la o adresa, mai ales la posta unde fiecare om are arondat un areal mic cat un cartier sau chiar fractiune dintr-un cartier unde nici n-ai cum sa nu nimeresti adresa chiar daca esti in prima zi parasutat in oras.

  Răspunde
 • Individa care tinea ostatice pensiile si ajutoarele oamenilor beneficiaza si de pensie si de salariu de la stat, ambele „speciale”.
  Daca va uitati la ei, toti sunt pe acelasi tipar. Au creat o gasca care capuseaza statul si nu mai au loc tinerii de ei care vor sa incaseze si pensii si salarii de la stat.

  Daca intri in posta din Micro V zici ca te-ai intors in timp, pe vremea nenorocitului de Carol. Au reusit astia sa distruga cladirea lasata la cheie de Ceausescu. De personal ce sa mai zici, au o sila si o scarba pe ei, nici la intrebari simple nu ar raspunde. Pana si angajatii cei mai tineri care sunt angatati acolo pentru ca sunt rude sau prieteni de famiilie cu „veteranii” ca sa le mearga vechimea undeva si sa incaseze bani cu munca putina, ca in mediul privat nu gasesc nimic pentru ca nu prea ii duc nici mana nici capul.
  Asa de bun e managementul la posta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.