Care a fost răspunsul muncitorilor

De câteva zile, o echipă de muncitori cu veste galbene a început să taie asfaltul pe Unirii Sud.

„Ce faceți, iar tăiați asfaltul ?”, i-a abordat „amabil” reporterul buzoienii.ro.

FOTO: Liniile care au apărut de câteva zile pe asfalt, în dreptul intersecțiilor și semafoarelor

Muncitorii sunt de la Focșani, subcontractați de Swarco, firma „de doi lei și cincizeci de bani” – care a câștigat licitația de management al traficului din Buzău.

Șeful echipei de muncitori, mulțumiri pentru amabilitate, ne-a liniștit întrucâtva:

„Nu, nu decopertăm asfaltul! Doar trasăm aceste linii pe unde băgăm niște cabluri care conțin senzori. În timp, liniile vor dispărea de la sine, asfaltul se va dilata și le va acoperi. Senzorii vor măsura perioadele de trafic intens și vor mări timpul alocat trecerii autoturismelor”.

Astea sunt cablurile (cu senzori) care se introduc în liniile trasate pe asfalt

În luna noiembrie 2023, toate proiectele (de asfaltare, apă-canal, management trafic, transport public, iluminat etc.) urmează să fie finalizate și recepționate.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Care a fost răspunsul muncitorilor

 • Firma de doi bani care a câștigat licitația unui proiect de milioane de euro,supravegheat de specialiști de 3 bani. Si de oficiali de nici măcar un ban. Sa fim.seriosi…ce proiect este deja finalizat? Eminescu? încă un an amânare. Unirii? Veșnic șantier.Primaria noua? Doar o aripa. Noul parc? pffff….nu prea e parc .Platoul? Ceva palid și șters.

  Răspunde
 • Șiii…..asfaltul se va opri din dilatat când se vor întâlni cele două plăci tectonice ori va continua să se dilate și se vor forma niste veritabili „munți de încrețire”, un Făgăraș din asfalt, fenomen probabil unicat la Buzau ?!

  Te doare mintea ce explicații pot oferi mesterii de 2 bani ce fac Buzăul frumos, dar, amabili, jos pălăria !

  Mai bine vă opriți în a mai da explicatii pentru orice tăietură se face in asfaltul acela nou că deja ne-am învățat, considerăm firesc și, oricum, explicațiile sunt monumental de penibile.

  Răspunde
  • Stai usor ca si onor primaria a fost de acord cu „solutia” asta! Nu pricep de ce n-au bagat cablurile prin santurile ce au fost sapate cand au pus semafoarele … Si ai dreptate! Sa vezi gauri dupa ce va intra apa, care va ingheta si se va dezgheta de cateva ori! Halal lucrare, facuta, sticata, parafacuta si-n final… vin alegerile si ni se va spune: n-ava ba ca v-am facut! Si daca ma alegeti iarasi, am sa va mai fac …

   Răspunde
   • Să tai asfaltul în pragul iernii și să spui că asfaltul se va dilata este de noaptea minții. Iar domnul reporter amabil a acceptat cu amabilitate explicația amiabilă a amabilului inginer de șantier.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.