Ciolacu se zbate pentru Colegiul „Eminescu”. Clădirea e în pericol, e nevoie urgentă de bani de la Guvern

Asemenea Hasdeului, Liceul Eminescu este unul dintre brandurile orașului Buzău. Clădirea care adăpostește unitatea de învățământ este, de asemenea, una de referință în arhitectura orașului, fiind declarată monument istoric.

Din păcate, trecerea timpului și desele cutremure au șubrezit-o considerabil. E nevoie urgentă de lucrări de reabilitare, care însă costă foarte mult, peste posibilitățile proprietarului, Primăria Buzău.

Domnul Ciolacu se zbate foarte mult pentru Colegiul Eminescu. E nevoie de foarte mulți bani, aproximativ 6 milioane de euro. Noi, la Primăria Buzău nu-i avem. Deputatul Ciolacu face însă demersuri asidue la București, pentru ca guvernul să aloce acești bani. A ținut să-i pună această problemă și prim-ministrului Grindeanu, când a venit sâmbătă la mine în birou. Procedura este destul de greoaie, clădirea este monument istoric. În plus, trebuie reabilitată cu elevii înăuntru. N-avem unde să-i mutăm în altă parte” a precizat primarul C-tin Toma.

Municipalitatea a putut prevedea bani în acest an doar pentru proiectare și depunerea documentației pentru atragerea de fonduri guvernamentale prin PNDL.

Deputatul Ciolacu are deja experiență în acest domeniu, el fiind cel care a tras sforile la București pentru realizarea sălii de sport a Liceului cu Program Sportiv din Buzău. Unitatea de învățământ din Buzău era singura de profil din țară care nu beneficia de o sală de sport.  

loading...

Un comentariu la „Ciolacu se zbate pentru Colegiul „Eminescu”. Clădirea e în pericol, e nevoie urgentă de bani de la Guvern

  • Repet: Cereți, domnule Toma, să vi se dea situația fondurilor cheltuite de-a lungul anilor(între 1990-2016) pentru consolidarea seismică și alte reparații la instituțiile publice din municipiul Buzău, inclusiv Liceul Eminescu. O să constatați că Liceul Eminescu este campion absolut la tocat bani publici și că după sumele consumate aici, clădirea asta ar trebui să reziste la cutremur de 8 grade Richter. Și ca să nu pierdeți mult timp, întrebați-i pe domnii Viorel Constantinescu, fost președinte al CJ, Aurel Gubandru, fost prefect, și ații care le-au continuat opera.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.