Concluzii după moartea motociclistului de aseară. Imagini de pe camera de supraveghere. Vina aparține șoferului mașinii!

Imaginile surprinse de camera video a benzinăriei (vezi mai jos) de pe șoseaua de centură lămuresc în bună măsură controversa legată de persoana vinovată de producerea accidentului mortal. De asemenea se pot trage și câteva învățăminte. 

1. Șoferița autoturismului este vinovată de producerea accidentului. Aceasta nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere și s-a postat chiar în fața motocicletei.

2. Un rol important în producerea accidentului îl are și faptul că aceasta nu s-a încadrat pe banda din stânga, ci pe cea din dreapta. În acest fel, șoferița a fost mai atentă la a acorda prioritate celor care mergeau pe același sens. De aceea s-a grăbit să ia virajul pentru a întoarce atunci când n-au mai venit mașini dinspre Dedeman, dar fără a se asigura corespunzător asupra sensului opus. Șoferița a recunoscut că nici măcar nu l-a văzut pe motociclist.

3. Manevra de întoarcere pe un astfel de drum de viteză este una foarte riscantă pentru un șofer neexperimentat sau care este distras de alți factori. Femeia de la volanul autoturismului era în doliu și se întoarcea de la o pomană care a afectat-o psihic. Totoddată, benzinării ar fi găsit numeroase pe drumul spre București pe același sens de mers, fără a mai fi fost nevoie de a face manevra de întoarcere pe un drum periculos. 

3. E de presupus că și motociclistul avea viteză peste limita admisă. În ciuda faptului că urma de frână se întinde pe aproape 50 de metri, în momentul impactului avea încă o viteză considerabilă.  

4. Accidentul relevă încă o dată la ce riscuri se expun în trafic motocicliștii, mai ales atunci când se deplasează pe șosele unde se dezvoltă viteze mari. În caz că s-ar fi aflat într-un autoturism, tânărul de pe motocicletă ar fi supraviețuit. 

5. În momentul în care îți achiziționezi o motocicletă și, mai apoi, te urci în șa pentru un drum între două orașe trebuie să știi, mai ales în România, că viața ta e în mare pericol.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „Concluzii după moartea motociclistului de aseară. Imagini de pe camera de supraveghere. Vina aparține șoferului mașinii!

  • Exista un grup pe facebook analfaboss…trimite cerere..sigur o sa fii acceptat…frana de 50 de m? ai macar permis ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.