Cursul râului Buzău, deviat între Podul de la Mărăcineni și cel de la V. Pașii. Ultimele informații despre Centura de Est

Pe o porțiune însemnată dintre cele două poduri, lucrătorii de la Direcția Apelor Buzău au mutat albia râului.

În zonă s-a lucrat și încă se mai lucrează intens la refacerea digului de protecție a orașului, puternic afectat în ultimii ani.

Că să poată lucra la dig a fost nevoie ca râul Buzău să fie mutat, astfel că el curge acum mai aproape de Vadu Pașii. Vechea albie s-a transformat acum în mai multe bălți.

Așa cum se vede din fotografii digul a fost întărit cu bucăți mari de piatră, plăci de beton și gabioane.

„Conform noilor norme e nevoie chiar de supraînălțarea și întărirea suplimentară a digului. Conform noilor norme europene orașele trebuie protejate luându-se în calcul o mega-viitură care poate apărea o dată la o sută de ani. Dar, deocamdată, nu sunt fonduri pentru o astfel de lucrare”, ne-a declarat Marian Lăcătuș, purtător de cuvânt al Direcției Apelor Buzău.


Centura de Est de pe dig mai are de așteptat. Mult și bine

Primăria Buzău are în plan de mai mulți ani, cel puțin declarativ, amenajarea Centurii de Est a Buzăului. O parte a acestei șosele ar trebui să fie peste digul de protecție a orașului. Numai că, în condițiile în care digul ar trebui supraînălțat, nu se mai poate face șoseaua.

„Deocamdată, cei de la Primăria Buzău, dacă vor, pot veni oricând și asfalta șoseaua. Însă, lucrurile se complică dacă se dorește transformarea actualului drum într-o șosea de centură.

În cazul în care șoseaua se va lăți, iar traficul va crește semnificativ, trebuie văzut dacă digul poate suporta acest lucru. Digul nu a fost ridicat cu scopul de a susține o șosea”, a precizat Marian Lăcătuș.

Citește și articolul: Viceprimarul Neder ne-a păcălit

Pe de altă parte, la cât de afectate sunt străzile din interiorul orașului, prioritatea Primăriei Buzău nu va fi pentru mulți ani de acum înainte asfaltarea șoselei de pe dig, ci a străzilor din municipiu.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.