„Da, declarau un consum mai mic!” | RECORD Buzău

„Am găsit două apartamente cu peste 200 de metri cubi în minus, fiecare. La un bloc nu erau declarați 204 mc, iar la altul, record, 237 mc”, a spus Emil Halcu, unul dintre cei mai cunoscuți șefi de asociație de proprietari din Buzău.

„Declarau mai puțin decât consumau”

Emil Halcu, șef Asociație de Proprietari: „Cum au ajuns cele două apartamente să nu plătească apă de câte 20 de milioane lei vechi ? Simplu. Câțiva ani la rând au declarat un consum mai mic decât în realitate. Acum, cu pandemia, aceste cazuri se vor înmulți, pentru că nu se prea mai intră în casele oamenilor pentru a se citi apometrele. Fiecare declară cât vrea”

Cum au fost prinși

„Din pricina diferențelor mari, lună de lună, majoritatea locatarilor a decis achiziționarea la nivelul întregului bloc de apometre cu transmitere radio a consumului. Când s-a venit cu noile apometre, s-a putut citi indexul exact de pe cele vechi. O bilă albă, proprietarii au recunoscut că au declarat mai puțin și au acceptat să plătească diferența”, a conchis Emil Halcu.

Apometru cu citire de la distanță
loading...

12 comentarii la „„Da, declarau un consum mai mic!” | RECORD Buzău

 • Le-ai dat idei altora sau unora care nu făceau fapte de acest gen, reportere!
  Sau faci reclama unei firme care vinde astfel de apometre???

 • Pun pariu ca NU erau cazuri sociale 🙂

 • Cui au platit banii?
  Daca au platit Companiei de Apa sau Asociatiei inseamna ca aceste entitati au dat o mega teapa, tot acel consum fiind platit deja de locatari ca pierderi, deci Compania sau Asociatia au incasat fara drept acei bani, ele nefiind prejudiciate deloc. Acei bani trebuiau platiti catre locatarii blocului care sunt singurii prejudiciati si care au platit deja acei MC ca pierderi la diferenta de pe apometrul general al blocului catrr Asociatie sau Compania de Apa.
  La cat de fericit pare administratorul de „realizare” pare ca banii s-au dus la el in gestiune, de unde se vor face nevazuti, iar locatarii prejudiciati vor ramane necompensati.

 • E simplu. Banii au mers la Asociație, iar locatarii vor plăti mai puțin lunile următoare.

 • Ce omite administratorul, ca orice administrator e ca tine sub aripa apartamente pe care le declara la intretinere cu 0 sau 1 persoane, desi in realitate traiesc uneori chiar doua familii in acel apartament… totul cu protectia administratorului, pe prietenie, sa nu plateasca prietenii cheltuielile aferente pe persoane in mod corect.
  Si uite asa familiilor corecte ce nu sunt prietene cu administratorul li se maresc cheltuielile pentru ca prietenii administatorului sunt protejati de administrator si declarati in fals cu mult mai putine persoane decat traiesc in realitate pentru a eluda plata intretinerii in mod corect.

 • Nu e chiar asa simplu daca blocul e unul in care fiecare locatar are contract cu Compania de Apa iar Asociatia se ocupa doar de transmiterea citirilor catre companie. Daca este acesta cazul acei locatari au luat o teapa, acei bani platiti neajungand niciodata la ei sa compenseze prejudiciul platit de ei ca pierderi.

 • Si eu am in bloc 4 apartamente cu 0 la intretinere. Doar intr-unul se vine foarte rar, celelalte 3 sunt populatie continuu de catre 1-2-3 persoane. Administratorul e un dilimache, vai mama lui, ridica din umeri.
  Daca au tupeu sa declare pana si ca nu locuieste nimeni, desi ii vad si aud toti, cum sa nu aiba tupeu sa dea si indexul fals la apa…

 • Captura de imagine este salvata .
  Isidor Budescu … te mai arzi inca o data …. CALOMNIE !

  Ne vedem ” LA TRIBUNAL ” ca tot esti abonata la instanta !

  FARA NICI UN RESPECT ,
  HALCU EMIL

 • Anonimu -le este incredibil cat de greu esti de cap , pai Compania de apa are contor principal ,daca anumite persoane declara consumuri mai mici ,restul diferentei de apa il platesc ceilalti locatari ,HOTIA ESTE IN ACEL BLOC , CE NU INTELEGI ?????????????

 • Dl Udrea … intelegeti exact si prfect cum functioneaza chestiunea …. !

 • Cand un locatar declara mai putin, diferenta o vor plati locatarii din celelalte apartamente ale blocului (prin diferentele rezultate dintre contorul general si suma contoarelor de apartament).
  Apropo de prima poza: contoarele sunt montate gresit! Ele trebuie montate aproape orizontal (maxim 15 grade abatere). Consecinta: ele trec in clasa inferioara de precizie si incaseaza mult mai putin!

 • A. (7) Nu pot fi alese sau numite în funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele care au suferit condamnări, în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive, pentru infracțiuni de natură economico-financiară.
  B. Respins recurs

  Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpaţii GĂRI GHEORGHE şi HALCU EMIL. Obligă fiecare recurent la plata sumei de câte 450 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care câte 300 lei reprezentând onorariu pentru apărătorii desemnaţi din oficiu ce se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20 mai 2010.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.