„Dacă vedeți ori știți vreunul, nu ezitați să sunați la Poliție. Îi faceți un bine”

La 28 de ani, Ionela Dobrică e unul dintre cei mai tineri parlamentari.

A fost șefă a juniorilor pesediști, e apropiată ca vârstă de tinerii care cad pradă consumului de droguri mai ușoare ori mai grele.

După ultimele evenimente de la Buzău – creșterea prezentărilor la UPU și chiar un deces – Dobrică a scris azi un text inspirat.

„Fac apel la toți cei care au posibilitatea de a lua măsuri  să o facă pentru a putea pune capăt acestui fenomen distructiv pentru foarte mulți oameni. Mă adresez aici familiei, colegilor și prietenilor celor care consumă substanțe stupefiante. Trebuie să aducă la cunoștința autorităților aceste cazuri. Să ia în considerare faptul că le fac un bine atât consumatorilor, care vor putea primi ajutor specializat, cât și lor înșiși deoarece vor trăi într-un mediu mai sigur și nu se vor expune unor posibile riscuri. Mă adresez medicilor care trebuie să semnaleze autorităților toate cazurile de intoxicație cu stupefiante pe care le întâlnesc și dacă depistează o nouă substanță utilizată să o raporteze pentru a actualiza lista celor interzise. De asemenea, mă adresez poliției să dea în continuare dovadă de vigilență și să fie drastici în aplicarea legii în cazul depistării distribuitorilor de substanțe periculoase. Și, mă adresez și presei, căreia îi mulțumesc pentru faptul că semnalează aceste cazuri și aduce în atenția publicului efectele devastatoare pe care le are consumul de droguri, indiferent de ce formă au acestea și sper să facă în continuare același lucru, cu la fel de multă responsabilitate”.

Dobrică solicită de asemenea intensificarea programele de prevenție din școli, dar și discuțiile familiale, pentru limitatera consumatorilor și, implicit, a rețelei celor care comercializează aceste substanțe.

loading...

10 comentarii la „„Dacă vedeți ori știți vreunul, nu ezitați să sunați la Poliție. Îi faceți un bine”

 • Pingback:

 • Nu am înțeles de ce presa buzoiană tot publuca ce postează NIMENI pe anumite rețele de socializare.
  Daca sunteți jurnaliști, de ce nu postați cum a ajuns aceasta fata în parlament, cum tatăl ei a dat șpagă pentru ca ea sa lucreze în Ministerul comunicațiilor? Dacă tot era o valoare de ce nu a rămas sa lucreze în privat, sa preia firma tatălui care face bani din lucrări cu statul?
  Cine se crede asta sa dea sfaturi? Are realizări care o recomanda sa facă asa ceva, e vreo valoare sau vreun exemplu de urmat în viata? NU!!!
  Domnule Tereaca, câți bani ați pentru acest articol? Înțeleg ca trebuie sa trăiți, ca aveți familie și cheltuieli, dar nici chiar asa.

 • Apelul tovarășei Dobrică îmi amintește de o imagine veche, pe care o credeam dispărută. Pe un hol de școală întunecat, undeva, spre cancelarie, era un fel de cutie poștală. Deasupra fusese cândva indicația „Sesizări”. Unul dintre elevi, ceva mai pragmatic, a rupt eticheta și a pus în loc un A4, pe care trona o săgeată roșie îndreptată spre cutie și precizarea: „Turnați aici!”.
  Dacă asta a învățat de la părinți tovarășa Ionela Dobrică, asta știe – să facă poliție politică…

 • Anuntam politia ca sa ce…???
  Oricum ei sunt mana in mana cu dealerii de iarba si prafuri. Spun acest lucru deoarece, prin lipsa lor de implicare si a rezultatelor din teren, asa reiese.
  Este o vorba romaneasca ‘pestele de la cap se impute’…

 • Sa inceapa junioara Dobrica prin a ii spune tatalui sa nu mai care cu sacii milioanele de euro de la bugetul tarii, ca ar merge tara mai bine si multi oameni nu ar mai avea motive de depresie adanca care sa genereze consum de substante.
  Apoi sa incepa junioara Dobrica prin a ii spune tatalui sa nu mai foloseasca pila si spaga sa ii cumpere posturi ei…
  Cum sa nu intre in depresie tinerii si sa nu cada prada substantelor cand realizeaza ca sistemul e corupt la maxim si daca nu te nasti in familie de corupti din clanuri interlope nu ai nici o sansa sa ai un viitor oricat de destept ai fi, oricat de muncitor ai fi, oricata scoala ai face… la sfarsit vine una care abia stie sa isi scrie numele ca junioara lui Dobrica, vorbeste tati cu pilele si da spaga si ocupa ce post vrea in ce institutie vrea pe indemnizatii mai mari decat cei cu vechime si experienta.

 • Domnule Auras Tereaca,cu tot respectul pentru inteligenta dvs.,dar nu mai publicati impresiile domnisoarei Dobrica pentru ca dati impresia ca va asociati cu dumneaei.In primul rand pentru ca nu ii apartin, avand in vedere ca nu competenta intr-un anumit domeniu a propulsat-o in parlament. Apropo dvs.care cu siguranta aveti mult mai multe calitati intelectuale fata de domnisoara in cauza, de ce nu candidati cu succes pentru un loc de deputat ori secretar de stat?

 • Tudor, cel mai probabil articolul este unul publicitar, acela care costa 200 lei/articolul, nu ca ar fi ceva foarte rau, ca pana la urma si siteul si timpul administratorului costa si trebuie sa incaseze de undeva bani.
  Ce e urat e ca macar nu le marcheaza ca fiind publicitare sa stie omul.
  Desigur ar trebui sa faca si o selectie mai riguroasa cand primeste oferte de articole publicitare, sa nu cada in ridicol.

 • Ai bagat-o-n gura satului pe „fata tatii”!
  Vedea-o-as la munca la multinationala!

 • S-a suit scroafa-n copac. Absolventa de drumuri și poduri parașutată pe șpăgi în stratosfera învârtiților se aventurează să dea lecții amărâților cărora șarlatania îmbuibaților le-a întunecat orizontul.

 • Ai dracu’ psd-isti! Cum știu ei să profite de orice nenorocire!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.