DISCIPLINĂ! TOMA ŞI ŞEFII POLIŢIEI LOCALE ŞI MUNICIPALE FAC COMISIE DE ORDINE PUBLICĂ. CE VĂ DORIŢI DE LA EI ?

La nivelul municipiului Buzău se va înfiinţa Comisia locală de ordine publică. Noua structură va avea şapte membri şi trei secretari. Iată componenţa comisiei: 

 • Toma Constantin, primarul municipiului Buzău;
 • Ivan Marius Daniel – șeful Poliției Municipiului Buzău;
 • Teodorescu Adrian- șeful Politiei locale;
 • Pavel Diana- secretarul municipiului;
 • lonuț Apostu , consilier local – viceprimar al municipiului;
 • Neder Andrei, consilier local – viceprimar al municipiului;
 • Vasile Murguleț, consilier local.

Art.2.- Secretariatul Comisiei locale este asigurat de următoarele persoane:

 • Dragomir Robert, polițist local;
 • Dumitrașcu Doru, polițist local;
 • Isbășoiu Marcel, consilier;

De la această comisie, buzoienii îşi doresc cel mai mult să le asigure liniştea în timpul nopţilor de vară, ca terasele să nu se mai întindă prea mult pe trotuare şi, eventual, să plătească chirie pentru ocuparea domeniului public.

Dar iată regulamentul de funcţionare:

Art. 1 Comisia locală de ordine publică se reunește trimestrial sau ori de câte ori este necesar, la convocarea Primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali.

Art. 2 Ședințele comisiei locale de ordine publică sunt conduse de Primar.

Art. 3 Ședințele comisiei locale de ordine publică se desfășoară legal în prezența majorității membrilor săi.

Art. 4 Comisia decide cu majoritatea în funcție a membrilor săi asupra problemelor supuse dezbaterii.

Art. 5 Comisia locală de ordine publică are următoarele atribuții:

 1. asigură cooperarea dintre instituțiile și serviciile publice cu atribuții în domeniul ordinii și al siguranței publice la nivelul municipiului Buzău;

 2. avizează proiectul regulamentului de organizare și funcționare a poliției locale;

 3. elaborează proiectul planului de ordine și siguranță publică al municipiului Buzău, pe care îl actualizează anual;

 4. analizează periodic activitățile de menținere a ordinii și siguranței publice la nivelul municipiului Buzău și face propuneri pentru soluționarea deficiențelor constatate și pentru prevenirea faptelor care afectează climatul social;

 5. evaluează cerințele specifice și face propuneri privind necesarul de personal al poliției locale;

 6. prezintă autorității deliberative rapoarte anuale asupra modului de îndeplinire a prevederilor planului de ordine și siguranță publică al municipiului Buzău. în baza concluziilor desprinse din analizele efectuate, propune autorităților administrației publice locale inițierea unor proiecte de hotărâri prin care să se prevină faptele care afectează climatul social.

 7. prezintă Consiliului Local Buzău măsurile necesare pentru buna funcționare a poliției locale și pentru încadrarea activității acesteia în normele și procedurile stabilite de unitatea de reglementare.

Auraş Tereacă

loading...

2 comentarii la „DISCIPLINĂ! TOMA ŞI ŞEFII POLIŢIEI LOCALE ŞI MUNICIPALE FAC COMISIE DE ORDINE PUBLICĂ. CE VĂ DORIŢI DE LA EI ?

 • Dați publicității situația numărului de polițiști locali din toate orașele țării, ca să înțeleagă toți buzoienii care este de fapt natura litigiului aflat acum pe rolul instanțelor, pus, incorect, numai pe seama unei decizii a Camerei de Conturi. Indiferent de ce spune Camera de Conturi sau alt organ de control, legea limitează numărul de polițiști locali la 1 la mia de locuitori. De aceea la Focșani sunt 90, la Brăila 112, și în alte orașe mari, precum Timișoara, Constanța, Cluj, Iași, sunt maxim 2-3 sute, în timp ce în marea metropolă boșcodistă a Buzăului sunt 487 de polițiști locali! Comisia aceasta de ordine publică trebuie să prevină incidente tip „Colectiv” , „Bamboo” sau Constanța, și să controleze respectarea contractelor de închiriere-concesiune a domeniului public către diverși agenți economici, atribute care nu se prea văd cuprinse cu claritate în regulamentul de organizare și funcționare publicat de Răcnetul Buzăului. Mai insistați.

  Răspunde
 • După lungi perioade de tăcere, când e prinsă în off side, fie bând vin fiert cu agentul serviciului secret american Darren White, fie după deconspirarea participării la vreun chiolhan cu lăutari cântând cântece de pușcărie, varianta pentru „statul de drept” prin vilele sri sau prin podgoriile prahovene, cucuveaua mov face turul redacțiilor, radiourilor și televiziunilor independente de adevăr, și, la două vorbe-trei minciuni, repetă ca o moară stricată: „DNA își face treaba…, procurorii și-au făcut treaba, politicienii să ne lase să ne facem treaba, dacă se modifică legea nu mai putem să ne facem treaba, etc.,etc. Cu toată insistența și infatuarea penibilei și penalei cucuvele, referitor la interminabila mascaradă justițiară de pe platourile de filmare din fața DNA, eu, subsemnatul, am, totuși, o nelămurire: „Care treabă? Mare sau mică?! Pentru că în capul cui, se vede. În al poporului român.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.