După zeci de ani aici a intrat primul cal

Moment istoric astăzi în orașul Buzău.

După zeci de ani, în grajdurile renovate ale lui Marghiloman, a intrat primul cal:

În ultimul an, Primăria Buzău a angajat muncitori pentru a transforma două ruine (Grajdurile lui Marghiloman și Casa de Oaspeți) în două dintre cele mai importante obiective istorice și turistice ale orașului.


Corpul numărul 3 al grajdurilor renovate cuprinde 8 boxe care pot găzdui cai cu prilejul unor evenimente diverse


Pe lângă grajduri a fost renovată și Casa de Oaspeți din domeniul Marghiloman, care va deveni hotel:Astăzi a avut loc inaugurarea celor două obiective, prilej de evocare a personalității lui Alexandru Marghiloman într-o emisiune document difuzată de Antena 3 (vezi VIDEO mai jos), la care a participat și nepoata fostului om de stat, Irina Vlăduca Marghiloman:
Citește și:

loading...

5 comentarii la „După zeci de ani aici a intrat primul cal

 • Camere albe pentru cai ?! Hmmm…
  In rest, bravo pentru renovare, dar scopul trebuie sa fie altul.

  Răspunde
 • Indiferent de simpatiile politice și de ” reușitele ” de ultimă oră , ansamblul Marghiloman este cea mai bună renovare-consolidare a Buzăului . Fără îndoială , în primul rând este meritul dnei. Irina Vlăduca-Marghiloman care a arătat deschidere totală pentru revenirea complexului către buzoieni – și merită mulțumiri sincere – apoi, a actualilor edili care au realizat importanța acestui fapt. Bine ar fi dacă și fațadele clădirilor de pe Cuza Vodă ar avea același destin !

  Răspunde
  • De ce ar fi meritul nepoatei lui Marghiloman, ca doar lucrarile sunt facute din banii nostri, nu din averea uriasa facuta de inaintasul ei „din salar de bugetar toata viata”.
   Ea a incasat si incaseaza bani de la stat, nu da nici un ban la stat si nici un ban la renovare.

   E pacat ca dupa renovare acele cladiri nu fac decat cheltuieli si sunt administrate si prost, daca te uiti la cladirea principala (renovata si ea acum multi ani) in atatia ani de zile nici becurile arse n-au fost capabili sa le schimbe… cand sa le schimbe saracii bugetari ce stau in cladire la aer conditionat si din cand in cand cand nu mai suporta racoarea de aer conditionat mai ies la terasa sau la foisor sa fumeze si sa bea cafelute si sa faca alte „combinatii” in timpul serviciului.
   Noroc ca si-a facut baiatul lui Ciolacu nunta acolo anul trecut, si atunci s-a dat ordin sa se infrumuseteze putin cladirea principala, s-a spalat jegul de pe ea, s-a varuit, au pietruit aleile din jurul cladirii, au taiat copacii si s-a plantat gazon.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.