Eveniment special la Costești. Sute de oameni au fost prezente

Sute de localnici s-au strâns ciorchine în jurul străzii din fața bisericii din Costești.

A fost cel mai important eveniment găzduit de comună din ultimii ani.

A fost prezente armata, dar și oficialități venite de le Buzău precum prefect și subprefect, președinte și vicepreședinte al CJ Buzău, comandantul armatei de la Buzău și adjunctul său.

Ceremonia a fost prilejuită de dezvelirea monumentul dedicat eroilor din comună căzuți în cele două războaie mondiale.

După dezvelirea și sfințirea monumentului s-a trecut la alocuțiunile primarului C-tin Moise, generalului Alstanei de la Cultul Eroilor și ale preotului din comună.  Apoi a urmat depunerea de coroane de către oficialități și instituții, în timp ce copii au așezat ceremonioși câte o garoafă.

Un moment special a fost declamarea de poezii patriotice de către un grup de șapte elevi ai școlii din Costești, cea mai mică dintre  recitatoare reușind să impresioneze asistența prin patosul cu care a rostit versurile memorate.


A urmat apoi cel mai așteptat moment al ceremoniei, cel al defilării militarilor veniți de la Buzău, moment sincronizat cu trecerea pe deasupra comunei a două elicoptere și trei avioane.

La final, asistența a fost invitată la o masă „patriotică”, având în meniu pește, oferită de primăria Costești și de sponsorii locali.

Sponsori care merită felicitați și pentru că au contribuit financiar la ridicarea monumentului, devenit unul din cele mai frumoase din județul Buzău.

Mai jos este prezentată o galerie foto impresionantă de la eveniment:

 

 

loading...

3 comentarii la „Eveniment special la Costești. Sute de oameni au fost prezente

  • Sunt două grșeli în acest material: prima este că masa oferită invitaților nu a fost una ,,patriotică “-cu fasole și ciolan ,ci o agapă, o masă frățească, în spirit creștin,fiind zi de miercuri ,cu produse de post și produse din pește ,pentru care am primit pogorământ-dezlegare de la Arhiepiscopie .A doua greșeală din acest material este că nu Primăria sau Parohia Costești a oferit masa pentru cei aproximativ 100 de invitați,ci familiile ctitorilor monumentului nou și al platoului din jurul vechiului monument,respectiv familia Rădulescu Nicolae și familia Toader Horia.Am făcut aceste precizări din dorința de corectitudine față de cei implicați și în spiritul Adevărului pe care îl propovăduim și vestim oamenilor . Preot Stroe Ion-Parohia Costești

    Răspunde
  • La Coatesti si mortu’ se invarte in mormant.Am fost la o inmormantare si popa le ia si pielea de pe cei suparati ca au pierdut un membru al familiei.Jaf c an codru la parohia de acolo.Chiar toata lumea e prostita pe fata? 800 ron sa ingroape mortul? Si cate si mai cate? Hai ca i japca pe fata ? Oare popa o fi avand vreun dzeu? Sau ….

    Răspunde
  • Cătălina ???? Sau Gabriela ? Sau…… ???

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.