Crimă din gelozie, urmată de sinucidere luni seară la Buzău!

Update: Organizatorii au anunțat amânarea spectacolului:

„Din motive independente de voința noastră, reprezentația spectacolului „Othello” din 30 octombrie de la Consiliul Județean Buzău se va amâna pentru o dată pe care o vom comunica ulterior. Ne pare rău pentru orice inconvenient și vă mulțumim foarte mult pentru sprijinul acordat.”


Buzoienii iubitori de teatru vor fi răsfățați luni seară.

În sala CJ Buzău se va juca de la ora 19.00 capodopera Othello de Shakespeare.

Prețul, 60 de lei, le poate părea unora cam mare, dar la o asemenea piesă se merită.

Othello, Iago și Desdemona vor fi puși în scenă de trupa teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Cei interesați pot afla mai multe din comunicatul primit la redacție din partea teatrului târgoviștean:


„Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște prezintă luni, 30 octombrie 2017, de la ora 19:00, la Sala Consiliului Județean Buzău, spectacolul „Othello”, după William Shakespeare, în regia lui Suren Shahverdyan, artist de origine armeană care a lucrat pe scena și cu actorii teatrului târgoviștean.

„Othello” vine la Buzău după turneul avut în Coreea de Sud în perioada 10 – 22 octombrie, unde a avut șase reprezentații în cadrul a două festivaluri internaționale de teatru din Seul și Daejeon. Este vorba despre participarea la cea de-a II-a ediție a Festivalului de Teatru Experimental Bomb și la cea de-a VIII-a ediție a Daejeon International Play Festival.

Această producție a teatrului târgoviștean a avut un rapid traseu ascendent. La scurt timp după premiera din 7 mai 2016, spectacolul „Othello” a fost invitat la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, desfășurat la Constanța în luna iunie a anului trecut. În octombrie se juca pe scena bucureșteană a Teatrului „Nottara” în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard” pe care acest teatru îl organizează. Aici, Liviu Cheloiu – actorul din rolul titular câștiga premiul pentru Cel mai bun rol masculin pentru expresia plastică și forța dramatică a interpretării a unui rol de importanță majoră: Othello. Liviu Cheloiu este un actor cu multiple posibilități scenice. În dramă sau tragedie își pune în valoare statura, puterea glasului și capacitatea de a reda un autentic zbucium interior.

În 2017, spectacolul și-a continuat periplul atât în țară (la Reșița în cadrul Festivalului „Scena ca o stradă”, la Drobeta-Turnu-Severin, Deva, Focșani, Tulcea), cât și în străinătate la Festivalul Internațional de Teatru Clasic din Antalya, Turcia. Acolo, peste 800 de persoane au ovaționat în picioare cele două reprezentanții ale actorilor târgovișteni.

Liviu Cheloiu, în rolul lui Othello, a fost monumental, convingător, expresiv, cum au fost, de altfel, şi ceilalţi actori care au contribuit din plin la realizarea unui spectacol clasic prin liniile de forţă, modern prin nuanţe şi scenografie, scria Matei Mircioane după reprezentația de la Reșița. În rolul lui Iago regăsim un actor în plină ascensiune, Mircea Silaghi. Tânăra Andrada Fuscaș realizează o fragilă și luminoasă Desdemonă. O Emilie foarte lucidă interpretează Ela Ionescu. Celelalte trei personaje, chiar dacă au intervenții mai scurte, apar în momentele cheie ale acțiunii, influențează cursul evenimentelor și rămân întipărite în mintea spectatorilor, pentru că, prin abilitățile actorilor, aceste trei personaje sunt foarte precise: Cassio – Daniel Nuță, Bianca – Ioana Farcaș, Roderigo – Radu Câmpean.

Pătrunzător, intens, sfâșietor, „Othello” explorează fără milă fiecare parte a condiției umane, iar regizorul spectacolului spune că „Othello modern ne ajută să aruncăm o privire în interiorul nostru, să facem ordine în sentimentele noastre și să ne recunoaștem propriile neajunsuri. Noi toți ar trebui să ne gândim la păcatele noastre și să încercăm să nu murim pentru dragoste, ci să trăim pentru ea. Important este să nu ne pierdem încrederea în cei de lângă noi!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.