prim bz
neagu felicitare paste 2024
compania de apă felicitare
spital 2024 bun

Explicațiile primarului: „Nu mai avem!”. Certuri azi în Consiliul Local Buzău

Din august se întrerupe plata normei de hrană pentru polițiștii locali din mun. Buzău.

Așa s-a decis azi, la limită, în urma votului din Consiliul Local.

Solicitarea către consilieri a venit din partea primarului:

„Îmi pare rău, dar nu mai sunt bani! Îi rog pe polițiștii locali să înțeleagă. Din cauza pandemiei ăsteia suntem, Primăria Buzău, pe 2020, la doar 50% din încasări. Dacă vom găsi cumva bani în lunile următoare vom reveni și vom acorda polițiștilor locali, pe lângă salariu, și norma de hrană”, a explicat Toma.

Opinia primarului a fost combătută de consilierii Silviu Roșioru și C-tin Ionescu, ambii cu capsa pusă, (și) după respingerea unui proiect anterior.

N-a lipsit mult și i-a sărit țandăra și primarului:

„Roșioru și Ionescu, voi sunteți cu gândul doar după pomeni. Căutați să luați voturi facil de la oamenii ăștia. Eu îmi asum să nu fiu votat de ei. Pentru mine e important să asigur dezvoltarea acestui oraș, să avem bani și de investiții, nu doar pentru prime și salarii”, a replicat Toma.

Indemizația de hrană s-a plătit „localilor” din februarie până în iulie 2020. Ea este de 25 de lei/zi pentru personalul contractual și 32 de lei/zi pentru funcționarii publici. Se adaugă 5 lei/zi pentru „localii” care lucrează în schimburi.

loading...

25 de comentarii la „Explicațiile primarului: „Nu mai avem!”. Certuri azi în Consiliul Local Buzău

  • Bravo ! Si sa mentineti aceasta modificare.
    Nu este normal ca acesti bugetari, fara pregatire de specialitate, multi doar cu liceu pe jumatate, sa aiba salariu la nivel de Politisti !

    Răspunde
  • Adica la puturosii astia sa li se dea cate 750-1000 de lei pe luna in plus ? Ce fac ei:NIMIC! Si.cred ca trebuie schimbat numele de POLITIE LOCALA in SERVICIUL LOCAL DE PAZA SI ORDINE, fiindca nu au nimic in comun cu POLITIA. Unii au ajuns sa se creada „Dumnezei”, mai ceva decat un comisar sef din politie. Unii sunt agramati, si fac de rusine si uniforma pe care o poarta, cat si numele de politist!

    Răspunde
  • Din ceea ce se poate vedea chiar si din satelit si cu Politia locala si fara ea este aceeasi branza. Astia mananca banii de pomana.
    Din pacate stiu ca Primaria nu poate sa-i mai imputzineze sau sa le scada salariile pe masura ,,muncii” pe care o presteaza.
    Cat despre calificarea lor, este exact cum spune @Catalin mai sus ……[Leo]

    Răspunde
  • În sfârșit ceva bun! Ce atâta prime de hrană pt unii care nu fac nimic și abia își mișcă burdihanul. Ceilalți care muncesc în alte domenii nu au acești bani. Și poate îi mai răresc, ca oamenii orașului nu sunt obligați să plătesc a salariile unora care nu fac nimic.

    Răspunde
  • Eu sunt pentru desființarea jandarmeriei si pastrarea poliției locale. Politia locala este cel mai aproape de controlul cetățenilor prin intermediul primarilor.

    Răspunde
  • În sfârșit, o veste bună de la Toma. Localii nu ar trebui să existe! Avem poliție și jandarmerie.
    Localii primeau în plus la salariu între 750 și 1.147 lei pe lună pentru nimic. Oricum au salarii mari degeaba.
    Faceti un calcul, sunt vreo 480 de locali.
    Legea spune că poate fi maxim un local la 1.000 de locuitori și minim niciunul. Deci, ar trebui să avem doar vreo 110-115 locali.
    Cel mai bine ar fi să nu mai exuste acești impostori care se cred polițiști sau să li se schimbe denumirea de polițiști.
    Totuși, de ce primăria a cumpărat 5 Dacia Duster 1,5 dci 4×4 pentru locali? Cu tot cu echipare și inscripționare prețul a fost de peste 18.000 Euro/bucată. La banii ăștia primăria putea lua două Loganuri.
    Încă ceva, când va scăpa Toma de personalul contractul?

    P.S. Sunt locali care primesc peste 200 lei/lună pentru că au studii superioare, deși, în marea lor majoritate, au făcut liceul la seral. Ca să păzești sau să te plimbi pe stradă ai nevoie de studii superioare la locali.

    P.P.S. Auraș, ar trebui să inițiezi un sondaj cu privire la acești locali: Dacă să fie desființați sau nu. Mulțumesc!

    Răspunde
  • Poza principală din acest material este elocventă: doar uitându-te la ele îți dai seama că nu ai pe cine să te bazezi dacă ai nevoie de ajutor. Iar inteligența pare că este la ea acasă…
    Oameni fără nicio pregătire care au fost angajați în schimbul a 2.000-3.000 Euro șpagă, că de, unde-i mai bine ca la stat. Doar nu erau să se angajeze în privat, pentru că nu îi angaja nimeni sau, dacă îi angaja, îi angaja pe salariul minim pe economie, conform pregătirii, nu cu peste 3.500 lei net/lună.
    Merită desființați! Primăria trebuie să investească în infrastructura rutieră și în educație.
    Îi aștept în mediul privat pe domnii locali.

    Răspunde
  • @Ana, cum poţi spune despre salariaţii ăştia că ,,nu fac nimic”?
    Nu-i vezi că se plimbă, toată ziua-bună ziua, ba prin Crâng, ba prin Centru ???… E şi plimbatul ăsta o ,,muncă”, să ştii !

    Lăsând ironia la o parte, măcar în pandemia asta tare mult mi-aş dori să-i văd în orice punct al Buzăului unde se formează aglomeraţie şi să-i ia la rost (inclusiv prin amenzi !) pe cei ce nu respectă principalele reguli (purtarea măştii + distanţare).
    Deci în contextul pandemiei, chiar ar fi utili !

    Răspunde
  • Ar trebui desfiintati, nu ajuta la nimic. Am chemat niste de-astia o data ca dadea unu muzica tare noaptea, au venit de 3 ori si i-a facut ala albie de porci si nu i-au dat nici macar amenda. Nu mai spun ca majoritatea sunt niste prost educati si o prezenta deranjanta. Ar trebui, daca se mentin macar cateva zeci (care ar trebui sa patruleze continuu, nu sa stea gramada prin sediu), sa li se faca niste cursuri ceva, ca unii din ei sunt jalnici. Iar salariul unuia de-asta care doarme intr-o usa sau se plimba pe strazi…minimum pe economie, nu ca acum, cand au cat un profesor de liceu care a dat zeci de examene si a citit de i-au iesit ochii.

    Răspunde
  • Ca practic ce sunt astia? Niste paznici de lux. Ia vedeti cat castiga un paznic de-asta agramat in mediul privat, sa vedeti diferenta intre mediul privat si rudele alora din primarie.

    Răspunde
  • Pai de unde bani de balti, gradinite, eurovizioane, avioane si locomotive? Astea investitii strategice ale primarului faliment! Pe cand marea asfaltare, ieftenirea apei si locurile de munca promise? De ce sa se desfiinteze, sa dea si mai multi bani la firmele pretene? Asa mai ia un ban si niste muritori de rand, nu numai mafiotii stalinistului.

    Răspunde
  • O mare parte dintre locali, acei paznici care au procese cu primăria, sunt personal contractual și, conform legii, pot să legitimeze doar persoanele care intră în incinta obiectivului păzit, dar nu pot să aplice sancțiuni contravenționale. De fapt, nici nu ar trebui să se plimbe pe stradă, pentru că nu au nicio autoritate. De regulă, aceștia sună la 112 sau la dispeceratul lor atunci când au nevoie de ajutor.
    Deci, domnule Toma când ne scăpați de acești trântori?
    Domnule Tereacă, mergeți în parcarea din spatele sediului localilor, la intrarea și ieșirea din serviciu a acestor gardieni, să vedeți ce mașini dețin. Plus că mulți au și alte „afaceri”. Unii sunt chiar samsari de mașini.

    Răspunde
  • O gramada de oameni pe aici isi dau cu parerea. Politia locala este ca o fabrica. Inchideti o fabrica, dati afara 1000 de oameni si veti vedea rezultatul in economia orasului. Acesti oameni au familii, platesc intretinerea si isi tin copiii pe mancare. Nu judec daca fac ceva sau nu, asta este vina altora, celor care ar trebui sa ii controleze. Iar cei care se uita lung la salariile mari ale politistilor locali hai sa va deschid ochii un pic. De fapt vina ca nu aveti salarii mari apartine ghici, patronilor vostri. Sunt sigur ca la asta nu va ganditi, le credeti minciunile atunci cand se dau jos din X6, ca nu au bani ca le ia statul tot. Succes la negocierea salariului baieti!

    Răspunde
  • Bugetaru burtos, eu tocmai ziceam ca un agramat de-asta care doarme-n usa are salariu cat un profesor de liceu trecut prin examene si stres. Comparatia cu ce e la privat e si ea legitima. Patronii au X5 pentru ca marea majoritate fac ilegalitati, incurajati fiind tot de sistemul legal bugetaresc, nu au X5 din cauza ca dau salarii mici. In orice tara salariile la patroni sunt in functie de cerere-oferta, nu da nimeni salariu din marinimie.

    Răspunde
  • În orice țară civilizată salariile bugetarilor sunt mai mici decât cele din privat. Așa funcționează o economie sănătoasă, bazată pe principii sănătoase. Privatul susține sectorul bugetar.
    La noi este invers și nu numai din cauza patronilor, ci a politicienilor care au mărit salariile bugetarilor pentru a avea voturile asigurate, plus că sunt foarte mulți angajați la stat.
    Un angajat în privat poate primi un tichet de masă pentru ziua lucrată în valoare de maxim 20 lei, dar media este de 15 lei. În schimb, acești gardieni primesc între 25 și 32 lei pe zi calendaristică. Halal discriminare!
    Cât privește faptul că ar rămâne fără locuri de muncă, sunt destule în mediul privat, iar unele chiar bine plătite, doar că la stat nu te întreabă nimeni ce ai făcut.
    În concluzie, nu avem nevoie de acești gardieni publici. Avem nevoie de oameni bine pregătiți în administrație, dar cu scheme de personal cât mai eficiente.

    Răspunde
  • Nu pornesc polemici, Dane. Dar in statele pe care le amintesti salariile bugetarilor nu sunt mai mari decat salariile din privat ci invers. Salariile din privat sunt mai mari decat ale bugetarilor. E o chestiune de nuanta, sper ca e inteleasa. Si nu, nu e vina politicului. Este vina patronului roman care samsareste bietul angajat. Vezi destule exemple de sclavie moderna facuta de patroni romani asupra conationalilor lor, atat in tara cat si in afara ei. Subiectul este unul pe care numai cei cu scoala il inteleg. Ceilalti stau si injura bugetarii ca au salarii mari, concedii si vouchere de vacanta. Pe cand angajatorul lor o arde pe team building si face contracte individualizate pe zeci de mii de euro cu firme de casa si lui ii plateste salariul minim si ceva in mana sa nu plateasca bani la stat, ca statul fura. Vedeti voi, baietii cu scoala vietii, unde este necazul?

    Răspunde
  • @B.b. eu ce am spus?! Ești greu de cap, nu înțelegi sensul cuvintelor?
    Fie că ne place sau nu, totul are legătură cu politicul. Patronul nu și-ar face de cap dacă statul ar fi puternic și ar avea legi pentru cetățenii săi.

    Răspunde
  • @Bugetarul Burtos:
    Sa-ti dau cateva exemple:
    1. Asistent spital: 6.000 ron (si tot ia shpaga)
    2. Doctor: 25.000 ron (si tot ia shpaga)
    3. MAPN: 5.000-10.000 ron
    4. Directii si directioare: 4.000-5.000 ron
    5. ANAF: 4.000-5.000 ron
    Etc
    Etc
    Etc

    Unde pana mea ai vazut tu salariile astea in privat ????!!!!, unde salariul mediu net nu sare de 2.000-3.000 ron in 90% din angajatii romani !!!

    Răspunde
  • dupa cum spuneam, doar cei cu scoala la zi au inteles ce am vrut sa spun. De ce nu ma mira…

    Răspunde
  • @Bugetaru’, se vede că ai școală, după felul în care te exprimi. Ești minunat… Ești numai bun de local.
    Ne pierdem vremea cu tine.

    Răspunde
  • Faptul ca patronii va dau tot felul de avantaje care nu se regăsesc în sistemul bugetar va face să vă gândiți ca sunteți niște zei…. singurii care mai lucrează în această țară. Sunteți niște neica nimeni angajați ori pe pile mai mari ca în sistemul bugetar ori ca fraieri care nu pricepeți ca oricât ați lucra pe bonusuri bune neinregistrate în domeniul fiscal veți avea pensii de r…. petru ca patronul plătește la nivelul minim taxele dacă le plătește. .. Dacă îți faci analize medicale Îți faci din banii bugetarilor ca ăstia sunt singurii care plătesc la timp. Și șomajul ti-l iei stimate privat tot din banii bugetarilor care cotizează tot timpul și nu beneficiază niciodată de șomaj. E dat afară pur și simplu. AȘA CA TACI NAIBII ȘI FREACĂ MAȘINA DE SERVICIU ÎN INTERES PERSONAL ȘI PAPA TICHETELE DE MASA DE CARE NUMAI TU PRIVATUL BENEFICIEZI LINIȘTIT !

    Răspunde
  • Florina, nu ai inteles: aici nu suntem pe grupurile de mamici unde se abereaza la maxim !!!
    Auzi, cica noi ne facem analizele din banii bugetarilor !!!
    Pai voi de unde pana mea va luati banii ?! Nu din taxele platite de privati ???!!
    Asa ineptie cum ai debitat mai sus, numai de la un….bugetar inteligent … putea sa vina :::)))
    Hai aici in privat, daca spui ca e asa bine ! Te invitam sa traiesti la vida loca aici cu noi, nu la ora 15.00 acasa si fara nicio normare sau evaluare a performantelor profesionale asa cum ati fost invatati de zeci de ani, madam….

    Răspunde
  • @Florina, în privat nu te angajează nimeni pe „pile”, ori dacă se face acest lucru, aceste persoane nu rezistă mult timp acolo unde se cere performanță.
    Nu a spus nimeni că bugetarii în totalitatea lor nu muncesc, ci doar că localii nu își justifică existența atat timp cât există Poliția și Jandarmeria. Nu merită nicio normă de hrană sau acei 1.450 lei/an primă de vacanță. Despre asta vorbeam aici. Pricepi? Nu?!
    Și, da, prefer să am mașină de serviciu, asigurare privată de sănătate, plus multe alte beneficii pe lângă salariu, dar să lucrez în privat. Dar, muncesc pentru fiecare leu, 8 ore/zi, de luni până vineri. Nu mă exploatează nimeni!
    Și din banii mei, retarzi ca tine au un serviciu la stat.

    Răspunde
  • @Radu: la privat 8 h pe zi, oficial :)…stim foarte bine.
    Si la bugetari 8 h pe zi, tot oficial, dar real in minus ::))

    Răspunde
  • @Catalin, greșit! Vorbește pentru tine!
    8 ore/zi lucrez, de luni pana vineri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.