Gratuitate pe autobuz pentru toți buzoienii cu venituri sub 1450 de lei ? Iată ce s-a hotărât în ședința consilierilor de ieri

Consilierii opoziției (PNL, PMP, PSRO și independentul C-tin Ionescu) din CLM Buzău au propus extinderea gratuității pe autobuz, pe lângă pensionari și elevi, către toți buzoienii din municipiu cu venituri mai mici de 1450 de lei (salariul minim din România).

„Vrem să venim în ajutorul celei mai defavorizate categorii. E vorba de muncitorii care, deși merg zilnic la serviciu, nu primesc nici măcar salariul minim pe economie. Se știe că patronii folosesc diverse metode pentru a nu da nici măcar atât. Se fac contracte doar pe câte patru ore pe zi, sunt folosiți zilieri etc. Amărâții ăștia de care vorbim, care poate au copii, familie, problemele lor, plătesc integral biletul la autobuz și la maxi taxi pentru a merge la serviciu. Nu e corect ca un pensionar cu 23 de milioane pensie să circule gratuit, iar un muncitor cu 8 milioane să plătească bilet”, a precizat inițiatorul proiectului – Liviu Nicu Bănică, consilier PNL și totodată președintele organizației de pensionarii a PNL.

Proiectul s-a lovit însă de opoziția primarului C-tin Toma, care a venit cu mai multe argumente:

„În esență aveți dreptate. Cred că sunt mulți oameni în această situație. De fapt, mă tem că sunt foarte mulți. Dar nu mai avem bani în buget pentru această nouă subvenție. Și așa nu știu ce vom face de la anul, întrucât pentru a accesa fondurile europene trebuie să ducem Trans-Bus-ul pe profit. Noi trebuie să facem pe cât mai mulți să cumpere bilet, nu să acordăm noi gratuități. Îmi pare rău, poate oamenii ar merita, dar nu se poate nici economic, dar nici fizic. Cum să-i identificăm pe toți aceștia. E imposibil”, a explicat Toma.

În urma intervenției primarului, proiectul a căzut la vot: 12 voturi împotrivă și 10 pentru. Rămâne a se mai discuta despre oportunitatea aceastui proiect la începutul anului viitor.  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

gratuitate salariu minim
loading...

6 comentarii la „Gratuitate pe autobuz pentru toți buzoienii cu venituri sub 1450 de lei ? Iată ce s-a hotărât în ședința consilierilor de ieri

 • D-le primar,rusine sa va fie,ptr ca indrazniti sa spuneti ca nu aveti bani la buge primariei,dar taxele si impozitelw si asa colosale p care le platim,oar und se duc,ca vad ca accesati fonduri ptr una ptr alta,dar miliardele steanse c faceti cu iele,v intreb eu ca cetatean al orasului,si totodata cetatean european,cu drepturi,nu se poate asa cva e bataie d joc,cand ar trebui sa dati gratuitate ptr toata lumea,sa nu se mai urce in maxi taxele ale d cacat,si sai faceti sa dispara prin asta,d-stea incursjati mafia si prostia in orasu buzau,rusine sa va fie in privinta asta,am crezut ca santeti ptr populatie,dar vad ca tineti cu mafia maxi taxi si cu buzunaru d-stra,halal primar,nu n teebuie asa cva ca am mai avut unul,si nu sa cunoscut nimic p timpul mandatului,va rog sa va ganditi mai bn si sa luati masura cuvenita,in calitate d edil al orasului,nu in calitate d mafiot al orasului.

  Răspunde
 • Împărțiți banii cu dreptate: asigurați gratuitate pensionarilor cu pensii de până la 1000 lei/ lună și „tuturor buzoienilor din municipiu cu venituri mai mici de 1450 de lei (salariul minim din România).'” Asta dacă chiar vă doare de oameni si nu vreți DOAR imagine!!! Ce-i așa greu de înțeles?!

  Răspunde
 • Stau si ma intreb oare exista echitate ?
  Un pensionar cu pensie de 2300 RON circula gratuit , acum dupa noua sedinta de consiliu local vor circula si cei cu venituri de sub 1450 RON , dar de ce nu se aplica un plafon ?
  Cei cu venit sub 2300 ron sa circule si ei gratuit
  Domnilor consilieri locali , bag de seama ca va razboiti pentru interesele voastre sau ale partidelor din care faceti in detrimentul cetatenilor de rand ai acestei urbe care v-a ales tocmai pentru a-i reprezenta , dar bag de sema ca ati c-am uitat de ce suntesi alesi
  Intreb buzoienii , ati vazut vreun consilier local sa ia la picior acest oras si sa se intreseze de adevaratele probleme atunci cand trebuie sa voteze anumite hotarari locale , ati vazut ca eu nu am intalnit niciunul .
  Vin pe la posturi media si tot ne vrajesc cu tot gelul de abureli dar ceva concret ?
  ceva palpabil ?
  Voi ati intrebat cetatenii cand ati votat ?
  Deaia v-am ales , sa veti dialog cu NOI nu cu interesele voastre
  Nu v-am ales sa stati numai in birouri si sa ne asteptati pe noi la dialog , iesiti la aer sa auzuti ce va spun alesii ca deaia suntei pusi acolo , deaia sunteti platiti , ca sa fim serioasi nu facti munca voluntara
  Restul e can-can

  Răspunde
 • Oare nu se poate să se ceară parlamentarilor locali să inițieze un act normativ prin care să se faciliteze acordarea de abonamente pe mijloacele de transport in comun celor ce solicită aceasta și să fie eliberat de către firma unde lucrează solicitantul iar firma să poată avea posibilitatea deducerii costului ? De ce să aibă primăria evidența solicitanților ? Chiar e așa de greu să se înfăptuiască ce propun eu ? Ori nu există ,,voință politică,,!?

  Răspunde
 • 1.D-le Avram Nic. Marea problemă nu este evidența și distribuirea de abonamente „solicitanților” care muncesc undeva, ci a celor care nu muncesc nicăieri și se vântură gratuit aglomerând inutil autobuzele, fiind mult mai mulți. 2. Pentru simplificare, ar trebui să beneficieze de transport gratuit numai persoanele cu un venit de până la 1450 lei (salariații 60 de călătorii pe lună, pensionarii 30, asistații 30), elevii 60, persoane cu handicap 60. 3. Transbuz nu poate fi rentabilizat dacă maxi taxi-urile private sunt mai multe în trafic decât autobuzele Transbuz.4. Majoritatea orașelor au numai transport public!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.