Iată ce-a spus azi prefectul Carmen Ichim despre ideea amenajării unui pod de pontoane pe durata lucrărilor la podul mare

E opinia reporterului buzoienii.ro că e imperios necesară amenajarea unui pod militar temporar pe durata lucrărilor la podul mare de la Mărăcineni.

Se estimează că timp de trei luni jumătate de pod (sensul Mărăcineni – Buzău) va fi închis pentru reparații, interval în care se va circula doar pe cealaltă jumătate.

Reporterul apreciază că la anumite ore din zi se vor forma cozi uriașe, iar nervii șoferilor vor da în clocot.

Doamne ferește de vreun accident pe pod în această perioadă pentru că atunci cozile de mașini s-ar întinde probabil de la podul de la Mărăcineni până la Hanul lui Țintă.

Cine răspunde dacă o ambulanță cu pacienți în stare gravă va fi blocată în cârdul de mașini ?

De aceea, și măcar ca soluție de rezervă, e necesară costrucția unui pod militar. S-a împământenit formula pod de pontoane, deși în acest caz e vorba de un „pod jos metalic fix”.

Citește și articolul: Daea la Buzău. N-a venit cu oaia, dar a făcut baia… de mulțime. „Zici că-i Ceaușescu”. Citește reportajul de la „Alege oaia”

„În acest moment nu consider că e imperios necesară înființarea unui astfel de pod plutitor. Podul nu se va închide de tot, pe el se va circula în continuu pe ambele sensuri, chiar dacă doar oe o bandă. E posibil ca la anumite ore să fie mai aglomerat, dar și intervale în care se va circula normal. Ne vom descurca astea trei luni. Totuși, înainte de a se închide se va realiza și un studiu de trafic. Pe baza lui vom decide. E posibilă și înființarea unui semafor, astfel încât să se circule alternativ, dar și amenajarea acestui pod plutitor. Vom vedea atunci”, a spus Carmen Ichim.

De notat că amenajarea unui pod temporar metalic, n-ar costa mare lucru, întrucât el ar fi înființat și întreținut de unitatea militară de geniu chiar de la Mărăcineni.

Citește și articolul: E probabil cel mai râvnit burlac din Buzău. Aseară a făcut anunțul!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Iată ce-a spus azi prefectul Carmen Ichim despre ideea amenajării unui pod de pontoane pe durata lucrărilor la podul mare

 • Solutia cea mai simpla:
  a. traficul dinspre Rn Sarat sa fie deviat prin DJ 203 K Maracineni – Sapoca – Berca – pod – DN 10 Buzau (se impune rapid asfaltarea sectorului de drum Maracineni pod – Sapoca), cca 25 km in plus – adica 30 mn, oricum mai putin decat asteptarea la capatul podului;
  b. traficul dinspre Lopatari, deviat prin Sapoca apoi identic cu pct. a;
  c. traficul dinspre Buzau spre Rn Sarat ca si acum pe podul din aval;
  d. urgentele, salvarea, , pompieri vor circula prioritar pe traseul normal, la fel si transportul in comun;
  Oricum, va fi un balamuc greu de imaginat, cu politisti de la circulatie, locali, iar daca se pune si de o greva atunci sa vezi
  Din experienta anului in care s-a rupt o sectiune de pod la Maracineni, se poate trage concluzia ca traficul pe poduri militare este extrem de greoi, limitativ, riscant si lent.
  Inca odata se vede clarviziunea celor de la butoane, CNAIR, M T (Masterplanul de pe vremea lui Rus), in general modul in care se investeste in infrastructura.

  Răspunde
 • Dacă dna Prefect garantează cele spuse ,e OK ,numai să ajungem sănătoși acasă ,sau la servici .

  Răspunde
 • pai ce-i faceti podului? Il construiti din nou? Il faceti doar cu 2 muncitori? Chinezii au facut o gara in 8 ore!!!! Pista de avion se reface in 8 ore intr-o noapte!!!!! trezirea!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.