Iată ce se întâmplă în aceste zile în Buzău. Toma vrea să intre în istorie

Unii dintre buzoieni îl înjură copios, chiar în timp ce dvs. citiți aceste rânduri, pe primarul Toma.

E vorba în principal de șoferii care se chinuie să treacă pe străzile pline de gropi – nici măcar peticite – din orașul Buzău.

Toma zice că nu-i vina lui, ci a predecesorului, care i-a lăsat un oraș cu sute de străzi făcute praf.

Alți buzoieni, câteva mii, abia acum încep să-l aprecieze pe Toma ca primar.

E vorba de oropsiții care au locuit zeci de ani pe cele în jur de 50 de străzi neasfaltate niciodată de la marginea orașului.

Multora dintre acești oameni nu le vine să creadă, unii au lacrimi în ochi, că în sfârșit vine asfaltul (și o dată cu el și civilizația) și pe strada lor.

E vorba de aproape 30 de străzi (!) pe care se lucrează chiar acum.

Edilul șef a fost în inspecție și le-a nominalizat pe toate (vezi VIDEO de mai jos) fie că sunt făcute de Urbis, fie de firma privată care a câștigat licitațiile (Hydro Salt).

Iată-le:

Simila (Hydro Salt B92)

Gogu Vicatus

Țiglari

Cărămidarilor

Siriului

Izlazului

Haiducului

Morilor

Cercului

Intrarea Pescăruș

Siriului

Cpt. L. Purcherea

Aleea Liliacului

Aleea Livezilor

Foișor

Aleea Cimbrului

Hangarului


Izvor (Urbis)

Rahovei

Fundătura Viilor

Intrarea Plaiului

Fundătura pescăruș

Aleea Luncii

Aleea Pajurei

În paralel s-a început lucrul și la străzile „praf” (pline de gropi, șleauri, crăpături, petice etc.) din „oraș”.

Așa cum s-a promis prima pe care s-a intrat e Aleea Sporturilor pe care se va așterne în următoarea lună un strat complet de 6 centimetri de asfalt.

Apoi, vor urma într-o ordine încă neprecizată Horticolei, Pompiliu Ștefu, Răscoalei, Oltului, Veteranilor etc. Toma a promis per total 100 de străzi în acest an.

Dacă va reuși, deja orașul va arăta altfel, iar Toma va intra în istorie (după doar doi ani și jumătate de mandat!) ca unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut această urbe.

loading...

16 comentarii la „Iată ce se întâmplă în aceste zile în Buzău. Toma vrea să intre în istorie

 • Așa o fi si in alte orase sau comune?
  Daca se asfalteaza devii erou?
  Maaa Tereaca,ori ti- a mai mărit salariul ???

 • Nu neaparat erou, dar este un lucru deosebit sa asfaltezi ceea ce n-a fost asfaltat niciodata, asa ca merita felicitarile noastre!

 • Si o decorație pentru merite deosebite,macar!
  Si sub Boscodeala s-au asfaltat strazi care nu au avut asfalt.
  Astea sunt apucaturi gen ,,Cantarea României” ,nea Ioane!

 • Mai Auras, cu tot respectul pentru tineretea si inteligenta ta. Prea multe plecaciuni devin la un moment dat penibile. Eroi sunt profesorii aceea care scot genii de copii nebagati in seama de clasa politica putregaita din care face parte si Toma si care sunt nevoiti sa-si gaseasca fericirea departe de tara. Restul, ce faci tu este distrugerea viitorului acestei tari.

 • Marea asfaltarea anunțată,ieri tot de dumneavoastra, pe Aleea sporturilor a devenit ca in ultimii 10000 de ani a devenit mica peticire …anuntati tot dumneavoastra ieri o asfaltarea corecta,prima din anii 70 ,asta inseamna ca trebuie sa mai asteptam 50ani pt o nouă promisiune si inca 100 pt a se realiza?

 • Parcă zicea dl primar că asaltează si Coloniilor si Călărași,care impreuna cred ca fac 300-400 m,nu le văd pe acea listă, in schimb Siriului e de 2 ori,deci cum rămâne cu promisiunea dl.primar??? Nici pe acestea nu a fost asfalt niciodată, ba dimpotrivă din str Călărași,unii cetățeni au luat din metrajul lățimii, chiar si fostul patron al fabr.de spirt(Distilaria,odinioara)a ciupit cam o 1/2-1m din lățime…încă mai așteptăm…dar cât????

 • Orașul a întrat în normalitate acum.

 • Daca le asfalteaza cum spuneau ca asfalteaza si Aleea sporturilor, care in realitate nu e nici o asfaltare ci o peticire din loc in loc penibila…

 • Traiască si inflorească asfaltarea românească ! Si numele lui cu litere de aur îl vom scrie peste veacuri!

 • Lume buna, voi nu-l apreciati pe Toma care a avut realizari in doi ani cat nu au avut altii in 15 mandate poate !! Respect, oricum nu vom mai avea un asa primar !! Toti care au fost acolo, absolut toti si.au facut vile si palate atat lor cat si copiilor!! Rusine sa le fie au mancat ciolanul ani de zile ! Daca ar fi un asa primar in toate orasele Romania ar reinvia !! Iar tu ce.l care dai comentarii urate si spui ca “ce daca a asfaltat e erou??” Da ma cretinule e erou si va ramane ca avut si va mai avea realizari !! De aia e tara unde e pentru ca incultii ca voi nu sunt multumiti cand se face ceva in oras !! Vreti sa ramanem inapoiati!! RESPECT DOMNULUI PRIMAR TOMA CONSTANTIN!! Sper ca in viitoarele mandate sa ne aduca si.mai nult la suprafata !!

 • Domnu Costache,ești o epava din,,Epoca de aur”!

 • Suntem o tara de eroi . Slava noua !

 • Domnule Primar sper că intrati cu asfaltarea și la caminele:Filatura, Textila și Perla vă rugăm mult nu ne uitati și pe noi.

 • Tot pe Simila suntem și noi.
  Vă rog mult faceți și pentru noi ceva.
  Mulțumesc.

 • Sunt sincer impresionat cat de frumos a inceput orasul Buzau sa arate de la venirea noului primar dl Toma, eu locuiesc in Londra de 7 ani, si vin in tara de 2 ori pe an ,niciodata nu am simtit asa schimbare in bine.Nu stiu din ce partid face parte spre rusinea mea, dar sigur este un om extraordinar care merita apreciat si respect pentru ceea ce a facut si continua sa faca pentru orasul nostru.Cu tot respectul pentru toti buzoienii care isi iubesc orasul, sa il sustina in toate actiunile pe care le intreprinde, este usor sa critici, iar scimbarile nu le plac tuturor.Oricum, mult success in ceea ce si-a propus
  Va salut,
  Mihai T

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.