În această seară. Zeci de candele aprinse pe treptele catedralei Sf. Sava

Cine a trecut în această seară între orele 19.00 și 20.00 pe jos sau cu mașina pe Bd. Unirii în dreptul catedralei Sf. Sava trebuie că a remarcat mulțimea de candele aprinse pe trepte.

Evenimentul este unul deja tradițional, ajuns la al optulea an, dar de care majoritatea buzoienilor nu au încă habar.

Este vorba de un „Val de Lumină” purtat pe întreg mapamondul (grație diferenței de fus orar) în memoria copiilor plecați prea devreme dintre noi (bebeluși născuți morți sau decedați în primele ore/ zile/ săptămâni/luni/ani).

În România, în mai multe orașe din țară, se aprind candele în diverse locuri, în special lângă locașele de cult, de către membri ai organizației E.M.M.A (Eternul Miracol Materna Alinare) și nu numai.

Organizația E.M.M.A. a fost înființată în România de frumoasa actriță Bianca Brad, care a trecut prin traumatizanta experiență a pierderii unui copil la a noua luna de sarcină. Mai multe despre E.M.M.A (ce își propune alinarea părinților îndurerați) puteți afla dând click AICI. 

Reporterul buzoienii.ro a aflat de eveniment din întâmplare, venind cu mașina de la cumpărături, și a oprit pentru a afla ce se întâmplă.

De aceea, poate că n-ar fi rău ca în anii viitori evenimentul să fie anunțat apriori către presa locală.

Poate în acest fel, numărul celor care vor dori să participe va crește sensibil.

Citește și articolul: Doliu în lumea handbalului buzoian! Alina a jucat aseară cu lacrimi în ochi!

https://www.facebook.com/alina.paraschiv.718/videos/140613209916592/

loading...

4 comentarii la „În această seară. Zeci de candele aprinse pe treptele catedralei Sf. Sava

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Să crezi în ceva bun și de viitor ne ajută pe toți să ne îndreptăm privirile tot mai des spre lăcașurile de cult ,unde într-adevăr pre că ești mai aproape de Dumnezeu .Credința în puterile lui Isus ,în jertfa lui ,ne îndeamnă să fim mai buni ,mai iertători ,și mai darnici cu cei care au nevoie .Al iubi pe Dumnezeu ,înseamnă să te iubești pe tine însuți .

  • În legătură cu pietonul din Costești ,accidentat .Am înțeles că a traversat strada pe drum nemarcat .Să știți însă că nici marcajele nu ne ajută prea mult ,și vreau totuși să mulțumesc celui care a avut ideea cu semaforizarea de la poarta Crângului ,a făcut un lucru minunat .Rămâne acum să-l și respectăm .Toți greșim ,e adevărat dar trebuie să te rogi înainte de a pleca de acasă ca să te întorci bine și să găsești bine .Concluzia –ochii mari și urechile ciulite în trafic .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.