Încercare a Primăriei Buzău de a (re)intra în posesia terenului din Parcul Tineretului

Suprafața în discuție (și în litigiu) se află în Parcul Tineretului între stadionul de rugby și sediul Hidroelectrica.

Cunoscătorii spun că este (încă) o afacere în detrimentul orașului Buzău făcută de fostul primar Boșcodeală.

Terenul (orașului) a fost concesionat în urmă cu câțiva ani (pe 99 de ani!) familiei Tulpan (fostul șef de la Gloria Buzău) în urma unei asocieri în participațiune.

E neclar ce-a avut Primăria Buzău de câștigat în urma acestei asocieri. Lumea rea zice că nimic și că a fost doar o metodă prin care niște privați au pus mâna gratis pe un teren al orașului. Privații au amenajat ulterior pe acea suprafață niște terenuri de tenis din care au încercat să câștige bani prin închiriere cu ora.

Răstimp, familia Tulpan ar fi cedat/vândut afacerea cu terenurile de tenis de câmp familiei Brebeanu (care deține Campus TV).

Din informațiile reporterului buzoienii.ro prin 2017, angajați din Primăria Buzău ar fi întocmit documente prin care au propus anularea concesiunii pe motiv că asociații nu și-ar fi respectat clauzele din contract. Ulterior și consilierii locali au votat un proiect de hotărâre prin care se anula „ploconul” dat privaților.

Evident, beneficiarii terenului „cadou” au contestat la tribunal hotârârea Consiliului Local. În septembrie 2018, Curtea de Apel Ploiești a dat o sentință definitivă (CLICK AICI) interpretată diferit de cele două părți. Primăria Buzău susține că a câștigat și solicită ca privatul să elibereze terenul. Avocatul lui Brebeanu susține exact contrariul – că judecătorii au desființat actul Primăriei Buzău prin care s-a propus anularea concesiunii și asocierii în participațiune.

Ce se întâmplă acum

Primarul Toma a anunțat că în locul terenurilor de tenis va propune consilierilor locali ca primăria să amenjeze un bazin de înot pentru copii. Distracție, dar și cursuri de înot pentru cei mici.

Din partea cealaltă a fileului, ni s-a transmis că „Toma visează și că afacerea cu terenurile de tenis va merge până la împlinirea celor 99 de ani de concesiune”.

O constatare

Cum naiba se face că acolo unde există un teren (fost) public în litigiu în mun. Buzău, hop acolo apare familia Brebeanu (deținătoare a Campus TV). Sunt deja trei (!) cazuri în desfășurare în oraș.

A) Terenul din Parcul Crâng unde familia Brebeanu a înființat un cort de nunți. Sunt procese în civil și în penal în derulare, procurorii și Direcția Silvică acuză că terenul a fost ocupat ilegal, familia Brebeanu susține contrariul.

B) Parcarea din zona băncilor (centrul Buzăului, în spatele corabiei ANAF). Familia Brebeanu a primit (tot de la Boșcodeală) terenul (la schimb cu vila în care își are sediul Poliția Locală) cu condiția de a face o parcare supraetajată. Anii au trecut parcarea supraetajată nu a mai apărut. Primăria Buzău ar vrea să anuleze și această „afacere”.

C) Terenurile de tenis din Parcul Tineretului de care s-a scris mai sus. De notat și că – prin 2015 cei de la echipa de rugby au solicitat primarului să le dea lor acea suprafață pentru a o gazona și a o folosi de către juniorii de la rugby. Numai că Boșcodeală i-a găsit terenului un scop mai lucrativ (a fost supărare la rugby când s-a aflat!).

loading...

5 comentarii la „Încercare a Primăriei Buzău de a (re)intra în posesia terenului din Parcul Tineretului

 • Daca Toma are curaj sa intre in conflict cu Brebeanu, va fi primar pe viata. Sa inceteze capusarea acestei familii, practic sunt milionari in euro din afaceri imobiliare cu statul si Primaria.
  Fii barbat Toma !!

 • Trebuie recuperate toate aceste terenuri ; e rusinos cum arata cele 2 loturi de linga ANAF-zona centrala; chiar si construirea unei parcari etajate e o idee foarte proasta; trebuie facute parcari subterane in acea zona

 • Tot pe modelul Brebeanu & Company, ION VIOREL vad ca prinde tupeu maxim cu bodega lui, extindere ilegala sau legala domnule primar ??????
  Rugaminte pentru dl Toma, va rog insistent sa mergeti in Crang langa bisericuta, dvtra ati aprobat extinderea terasei lui Ion Viorel ? adica oameni care vor sa se roage sa aiba un pic de liniste vor fi afumati de gratarele instalate ilegal la 10 m distanta si vor asculta manele si cuvinte triviale venite de la cei care isi fac veacul pe acolo. Este o dovada de nesimtire crasa si l-ati mai acceptat si ca viceprimar. Daca nu luati masuri ferme vom organiza un protect atat in Crang cat si in fata primariei. Nesimtirea si tupeul unora a ajuns la cote maxime.

 • Pana nu va muri generatia ceausista, in tara asta NU va fi liniste, pace si civilizatie.
  Amin.

 • POVESTI, concesiunile cam greu pot fi anulate , iar asta ar dura foarte mult datorita proceselor ,DECI POVESTI CA MULTE ALTELE .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.