Judecător și polițiști buzoieni, acuzați că s-au pus în slujba infractorilor. Pată slinoasă pe imaginea Tribunalului și a IPJ Buzău!

Sunt destui cei care afirmă, cu ceva curaj și nebunie, că o parte importantă a Poliției Române nu servește adevărului și corectitudinii, ci dimpotrivă minciunii, corupției și hoției. Această zicere se potrivește și unui număr la fel de important de judecători.

Sunt infinite cazurile în care cetățeni de bună credință s-au îndreptat înspre poliție, justiție și alte organe ale statului cu speranța că își vor afla dreptatea, fără să bănuie că se plângeau de fapt unor lupi cu blană de oaie. Sunt mii, zeci de mii de funcționari, plătiți de stat ca să apere statul și cetățenii, iar aceștia, dimpotrivă, îi fură. Rolul acestui articol e acela de a-i face pe cetățenii inocenți să-i privească de-acum circumspect pe polițiști, judecători, funcționari în general.

În spatele uniformei sau a robei impunătoare se pot afla golani de cea mai joasă speță. Căci, ce altceva se poate spune despre niște inși care s-au dus a se face polițiști sau magistrați – meserii de vocație, unde setea de adevăr și dreptate ar trebui să fiarbă în sânge – când ei trăiau pentru șmen, hoție, corupție, minciună, șpagă etc. Păcat pentru polițiștii, magistrații și ceilalți funcționari onești, câți mai sunt, dacă printre ei, alături de ei, în aceeași clădire sau chiar încăpere, hotărăsc destine niște infractori după care plâng pușcăriile.


Exemplul de mai jos e revelator pentru cele spuse mai sus, de la noi de la Buzău. Astăzi, zilele următoare sau când vor ei, mi-ar plăcea ca din respect pentru cetățenii onești din acest oraș, toți polițiștii și judecătorii buzoieni să umble cu capul în pământ. Sau cei care mai au onoare din aceste instituții să iasă în față, să organizeze o conferință de presă, să emită un comunicat, să facă ceva, prin care să-și ceară scuze în fața cetățenilor pentru că unii de-ai lor țineau cu ursul, asta ca să folosesc un eufemism. 

Iată ce acuze grave la adresa unui judecător și a unor polițiști buzoieni fac procurorii de la DIICOT Buzău. Redăm mai jos din comunicatul de presă, care preia, bănuim, o parte din rechizitoriu.

Și să nu uităm că tot la Tribunalul Buzău lucra și un alt judecător devenit celebru pentru faptele sale, Eugen Irimia, exclus din magistratură în urmă cu câteva luni. Tribunalul Buzău s-a transformat cumva în bar de negri ?

Din cercetările efectuate în cauză  a rezultat faptul că inculpatul  Marinescu Dorin a fost sprijinit de un impresionant palier de protectie si sprijin, format dintr-un magistrat, mai multi lucrători de politie judiciara din cadrul I.P.J. Buzau şi IGPR, un expert contabil si functionari cu atributii de conducere si control la cvasiunanimitatea institutiilor si autoritatilor de stat cu reprezentare in plan local, regional sau chiar central.

    STĂNESCU MIHAIL-GABRIEL, la data faptelor judecător la Tribunalul Buzău, Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, cercetat în stare de libertate, este trimi în judecată pentru săvârșirea a 6 infracțiuni de luare de mită.
GAVRILĂ LIVIU, la data faptelor comisar șef la I.P.J. Buzău și șef al Biroului de Macrocriminalitate Economică în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (actual Serviciul de Investigare a Criminalității Economice), cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunilor de complicitate la delapidare, abuz în serviciu în dauna intereselor publice, când prin faptă s-a cauzat un folos necuvenit pentru sine și pentru altul și luare de mită (15 fapte).

    CHIURCIU GHEORGHE, zis Făraș, la data comiterii faptelor comisar șef în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte) și favorizarea făptuitorului.

    DRAGHIA DĂNUȚ, la data faptelor organ de poliție judiciară cu gradul de agent șef principal la I.P.J. Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor (actual Serviciul de Investigare a Criminalității Economice), cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului, abuz în serviciu în dauna intereselor publice când prin faptă s-a obținut un folos necuvenit pentru sine și pentru altul și luare de mită (2 fapte).

    ONEL IONEL, la data faptelor organ de poliție judiciară cu gradul de comisar la I.P.J. Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor (actual Serviciul de Investigare a Criminalității Economice), cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunilor de compromitere a intereselor justiției.

Inculpaţii Marinescu Dorin și Rusu Petruța au beneficiat si de sprijinul inculpatului Gavrilă Liviu – comisar șef la I.P.J. Buzau – SICE și șef al Biroului de Macrocriminalitate Economică de la institutia respectivă, care, în perioada iunie 2014-iulie 2015, a pretins si primit de la inculpatul Marinescu Dorin, prin intermediul inculpatei Marinescu Carmen, în 15 randuri,  cantitatea totala de 222 litri vin. In schimbul acestor bunuri inculpatul Gavrilă Liviu nu si-a exercitat prerogativele funcției, constand in constatarea faptelor incadrate ca infractiuni de evaziune fiscală şi delapidare, deși situatia factuală și imprejurarile în care a primit bunurile il indreptateau si chiar il obligau sa faca astfel de constatari, in conditiile in care vinul l-a preluat din antrepozitul fiscal al societatii, fara documente justificative de plată, in conditiile in care avea cunoştinţă despre faptul că agentul economic vizat suspendase activitatea de productie si vanzare de vin.

    În sarcina inculpatului Onel Ionel – comisar șef la I.P:J. Buzau – S.I.C.E., s-a reţinut că acesta a divulgat către aparatorului ales al inculpaţilor Marinescu Dorin și Rusu Petruța, date despre modul si mijloacele de administrare a unor probe, respectiv proba cu martori si inscrisuri, continutul declaratiei pe care trebuia sa o dea clientul său şi a dezvăluit continutul unor inscrisuri oficiale şi mijloace de proba din dosarele de urmarire penala pe care le instrumenta, vizand persoanele referite.

loading...

7 comentarii la „Judecător și polițiști buzoieni, acuzați că s-au pus în slujba infractorilor. Pată slinoasă pe imaginea Tribunalului și a IPJ Buzău!

 • Auras, trebuie sa ai sange in instalatie, sa scrii un astfel de articol.Daca ai si dovezi, atinge-i pe mafiotii din justitie si militie ,fara crutare.

  Răspunde
 • Auras, imi are rau sa citesc ca indemni lumea sa privească circumspect astfel de instituții ale statului. Faptul că anumite persoane sunt cercetate pt săvârșirea unor infracțiuni nu inseamna ca toti polițiștii si judecătorii sunt corupti. Orice pădure are si uscăciuni.e regretabil că se întâmplă așa ceva dar fiecare va plăti pt faptele sale si nu cred ca o astfel de abordare prin care pui la îndoială profesionalismul si onestitatea tuturor magistraților si polițiștilor este una încurajatoare.
  Pe de altă parte orice om se bucură de prezumția de nevinovăție. Aspectele relatate se tine conferă un grad cert de vinovăție. Ce vei spune daca ulterior o parte dintre acești inculpați vor fi achitați?

  Răspunde
 • MAREANE….Intr-un stat mafiot si organele de represiune sant formate tot din mafioti.Asa ca las-o mai moale cu onestitatea si profesionalismul unor nemernici, ca nu toti santem batuti in cap, sa nu stim ce gunoaie avem prin pseudojustitie sau prin militia populara.

  Răspunde
 • 1. Pentru un politist sau un magistrat adevarat nu trebuie sa planeze nici macar umbra unor astfel de fapte! Dacă ai lasat macar banuiala ca ai comis asa ceva deja trebuie ca ai o problemă. Și ca să nu pătezi imaginea institutiei ar trebui sa-ti dai imediat demisia.
  2. Dimpotrivă, oamenii trebuia să privească, așa cum am spus, circumspect aceste instituții. Din păcate, societatea românească este bolnavă până la măduvă. Ce pretenții să mai ai de la o țară cu un președinte anchetat și prim-miniștri chiar condamnați. Iar referitor la polițiștii și judecătorii buzoieni, credeți-mă la ce îmi aud urechile, mă înfior.
  3. N-am spus că toți judecătorii și polițiștii sunt corupți. Dar din păcate sunt prea mulți. Eu sunt mai sever din fire. Și dacă pot accepta ca un om de afaceri să dea șpagă, ca un medic, un funcționar, un șef sau șefuleț de instituție să o ia, n-o să mă împac niciodată cu ideea ca un polițist și, cu atât mai mult un magistrat, să procedeze asemenea. Ați spus că nu există pădure fără uscături. Nu, în poliție și justiție nu trebuie să existe niciun ciot bolnav. Pentru așa ceva, dacă e dovedit, eu aș da închisoare pe viață! Poate doar așa vom vindeca țara asta!

  Răspunde
 • Ok ai dreptate ca mai ales pt un polițist sau un magistrat nu ar trebui să planeze macar o urmă de suspiciune.1. Dar tocmai ca exista aceste suspiciuni au fost trimiși în judecata, iar daca acuzațiile se confirmă vor răspunde pentru faptele lor.insa cat de sigur esti ca cele reținute în rechizitoriu sunt adevărate?
  2.inchisoare pe viata? Nu zic ca pt infracțiunile reținute nu merita pedepse aspre.dar nici cea mai severa pedeapsa din cod. Si oricum infracțiunile de corupție sunt pedepsite foarte aspru.mai ales că s au reținut mai multe fapte iar la o eventuală contopire numai sporul obligatoriu ar fi de minim 5 ani
  3. Ideea ca trebuie sa privesti circumspect aceste instituții nu este benefica câtă vreme apelezi la ele cand ai nevoie si sper si cred ca o mare parte dintre oamenii investiți cu aceste funcții își fac treaba.incurajand lumea sa nu aiba incredere in aceste instituții doar prin prisma unor cazuri izolate de corupție nu aduce niciun beneficiu
  4. Ca sa sustin ca aceste instituții își fac treaba iti dau un singur exemplu: Diicot buzău, instituția care i a trimis în judecată pe toti acesti inculpați este cea în cadrul căreia a lucrat fostul procuror ce a fost condamnat pt ca a băgat banii de percheziții la jocuri de noroc. Acel procuror a răspuns pt faptele sale dar ceilalți procurori continuă să si exercite funcțiile cu onestitate fără ca asupra lor sa planeze vreo urmă de indoiala.tot ei au trimis în judecată si dosarul cu funcționarii de la primărie.cine greșește plăteste

  Răspunde
 • Mafiotul politist Onel Ionel mi a fabricat un dosar penal tot in acest fel coalizind cu un clan interlop din Brasov ce mi au luat marfa ,au emis bilete la ordin fara acoperire , a omis sa i cerceteze penal acuzindu ma tot pe mine de înșelăciune ,eu care am livrat marfa !
  Clanul mafiot din Brasov avea firma de garsoniera ,fara nici un angajat,fara punct de lucru,fara bilanț contabil depus la Finante,fara obiect de activitate,….firma fantoma!
  Acest politist mafiot si criminal mi a batut tatal in virsta de 86 de ani cu capul de perete in timpul unei perchezitii regizate ca pe timpul militiei anilor 50 ,dupa citeva luni tatal meu a decedat !
  Am reclamat pe acest mafiot Onel Ionel si nimeni din cadrul DIICOT,DNA …nu au cercetat loviturile cauzatoare de moarte al tatalui meu ,pina in prezent ,de la fapta au trecut deja 7 ani !
  Aveti aici filmulet cu tatal meu dupa ce a fost batut cu capul de pereți de acest criminal politist Onel Ionel :
  https://youtu.be/BKmUICdGgy8

  Răspunde
 • Onel Ionel mafiotul mi a omorit tatal cu bătaia si a fost acoperit si protejat de structurile mafiote ale politiei buzoiene !

  A facut si face trafic cu trufe in Italia ,deci evaziune fiscală si nimic nu a patit!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.