Lazaretul înființat în jud. Buzău – pus în funcțiune noaptea trecută

În ciuda împotrivirii primarului din Beceni și a unor locanici, lazaretul înființat la tabăra de la Arbănași a devenit funcțional din noaptea trecută.

La ora 04.00, buzoianca venită din Italia și care a pus pe jar autoritățile sanitare a fost mutată cu izoleta de la Spitalul Gârlași la tabăra de la Arbănași.

Buzoianca a fost preluată aseară de la Kaufland Sud

„În ciuda spuselor unora în spațiul public, tabăra are apă curentă, căldură, dușuri, canalizare etc. Am asigurat de noaptea trecută de la ora 03.00 toate condițiile de cazare. Am fost personal acolo cu instalatorii”, a spus Cosmin Pororo, șeful DJTS Buzău, instituție care deține tabăra de la Arbănași.

„Doi jandarmi asigură non-stop paza obiectivului. Acces are doar personalul DSP Buzău. Permanent va fi acolo pe durata carantinării persoanelor suspecte o asistentă medicală. Câte o asistentă pe tură. Femeia adusă noaptea trecută la ora 04.00 primește gratuit din partea noastră hrană, apă, articole de igienă, asistență medicală”, a comunicat Cristina Ungureanu, director DSP Buzău.

Carmen Ichim: „Tabăra n-are autorizație!”. Prefectura o contrazice

Informare Prefectura Buzău:

„Legat de afirmațiile făcute de șeful Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural care susține că Tabăra ”Arbănași” nu poate fi funcțională fiindcă nu ar deține autorizație de mediu, facem mențiunea că informațiile sunt false. Conform documentelor oficiale puse la dispoziție de Direcția Județeană de Sport și Tineret Buzău, Tabăra ”Arbănași” deține autorizația de mediu nr. 114 din 10.09.2015 emisă de către APM Buzău, valabilă pentru o perioadă de 5 ani. La acestea adăugăm că, după vizitele la fața locului efectuate de specialiști ai instituțiilor implicate, s-a concluzionat că locația desemnată prin hotărârea CJSU întrunește toate condițiile de funcționare a unui centru de carantină.
Facem încă o dată apel la responsabilitate și la aplicarea fermă a hotărârilor emise de CJSU. Populația județului Buzău nu trebuie alertată nefondat, din contră trebuie protejată de informații false, care pot produce panică”.

Carmen Ichim: „Știam și eu de existența acestei hârtii, numită autorizație de mediu. Dar, din punctul meu de vedere ar trebui retrasă. Tabăra de la Arbănași evacuează apele fecaloid menajare direct pe sol. Poluanţii ajung de pe viroage în cursul de apă Slănic. La Arbănași ar trebui să fie un bazin betonat care să poată fi vidanjat. Din acest motiv, locația este improprie persoanelor suspecte de coronavirus pentru că există un rosc pentru sănătatea populației”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Lazaretul înființat în jud. Buzău – pus în funcțiune noaptea trecută

 • Încet, încet iese la suprafață corectitudinea și profesionalismul celui mai bun prefect din România!
  Răbdare, tutun și romburi pe hârtie!

  Răspunde
 • Intrebare catre “Reporter“: “Reporterul” stie care e semnificatia cuvantului “lazaret”? Daca da, de ce o foloseste in acest context?

  Răspunde
  • Reporterul a citit niște cărți în care cuvântul lazaret era folosit fix în contextul de acum de la Arbănași. Exemple, Ciuma de Camus, Bravul soldat Sveik.

   Răspunde
 • Nu e nimic în neregulă în legătură cu folosirea cuvântului ,,lazaret”. Numai nişte inculţi (sau puturoşi de a se uita în DEX) pot ridica semne de întrebare sau de mirare asupra întrebuinţării lui.

  Răspunde
 • Intrebare catre “Reporter”: Sa intelegem ca autoritatile ne ascund niste cazuri de ciuma? Stie “Reporterul” de asemenea cazuri? Daca nu, de ce tabara de copii e asociata de “Reporter” cu un lazaret chiar si in contextul “Ciuma” de Camus si “Bravul soldar Svek”? Pana unde poate merge o “licenta poetica” intr-un caz atat de important pentru mii de oameni? Nu crede “Reporterul” ca exagereaza ??

  Răspunde
  • Dar lazaretul nu e exclusiv pentru ciuma. Ci pentru o boala infectioasa, care poate fi mai usoara, fara consecinte atat de grave.

   Răspunde
 • Cu „infectiile astea media” pe care le pui in circulatie,ai transformat acest site intr-un …..LAZARET! Virusii propagandei PSD-iste pe care o practici pentru un pumn de arginti,te transforma incet,incet intr-un „Mengele al stupizeniilor media pe care le propagi.Si,cred ca acest „virus” poate fi combatut doar nemaiacordandu-i nici o atentie!”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.