Mai mulți șoferi din Buzău ne-au adresat întrebarea la redacție

Intersecția unde unii dintre șoferi nu știu cui trebuie să cedeze trecerea se găsește la capătul podului de la Mărăcineni.

E vorba mai exact de intersecția dintre strada Focșănei (recent asfaltată) și breteaua care trece pe sub pod și ajunge pe DJ203 K.

„E acest indicator cedează trecerea. Întrebarea e cui ? Celor care vin dinspre Focșănei și Gura Câlnăului sau celor care vin de sub pod ?”, ne-a întrebat inclusiv un șofer de autobuz.

Răspunsul ni l-a oferit Dumitru Constantin, administrator public la Mărăcineni.

„Acea bretea ține de Drumurile Naționale, n-ar fi treaba noastră. Dar încercăm să rezolvăm noi problema. O să montăm zilele următoare un indicator STOP pentru cei care vin dinspre Gura Câlnăului și Focșănei. Aceștia vor trebui să dea prioritate de drepta celor care vin dinspre pod. Iar semnificația indicatorului de cedează trecerea se adresează celor care vin de pe pod și care vor să meargă înainte spre Gura Câlnăului. Ei trebuie să cedeze trecerea celor care vin pe bretea de sub pod și vor să meargă tot înspre Gura Câlnăului. E normal, pentru că ăștia ultimii sunt în rampă”,a explicat Dumitru Constantin.

Traficul în această intersecție a crescut mult după ce Primăria Mărăcineni a asfaltat în toamna anului trecut Șoseaua Focșănei, iar Primăria Vadu Pașii străzile din Gura Câlnăului și Focșăneii de Jos.

UPDATE. S-a rezolvat

Primăria Mărăcineni a montat indicatorul STOP pentru șoferii care vin dinspre Gura Câlnăului. Aceștia trebuie să dea prioritate atât celor care vin de pe bretea, cât și celor care vin dinspre pod (prioritate de dreapta).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Mai mulți șoferi din Buzău ne-au adresat întrebarea la redacție

 • V-au intrebat pe dracu. De aia avem atatea accidente pe sosele. Probabil ca posesori de permis v-au intrebat, în nici un caz soferi !

  Răspunde
 • Un politist ati intrebat ? Aia care vin dinspre Focsenei si vor sa mearga pe directia inainte,ce ar trebui sa faca, sa se opreasca la STOP CHIAR DACA DIN STANGA NU VINE NIMENI ? Prioritatea de dreapta se da in INTERSECTIILE NESEMNALIZATE. Cand ai STOP esti obligat sa OPRESTI daca sunt sau nu vehicule in intersectie. Ideal ar fi sa scoata si indicatorul de cedeaza trecerea si sa se acorde doar prioritate de dreapta,sau sa fie mutat pt cei care vin pe bretea de sub pod.

  Răspunde
 • E cedează și din sens invers nu e semn,cedezi fasole,nu montezi stop că așa vrea scula ta!Habar nu ai de respectarea semnelor de circulație!ko

  Răspunde
 • Cine va intrebat ,dacâ va intrebat cineva nu sânt șoferi ,ci câruțași și propunerile politicienilor nu ajutâ cu nimic acolo șoferii știu cum sâ circule ,nu-i mai incurcați cu pâreri ,acolo se aplicâ prioritate de dreapta ,fârâ semne s-au pierdere de timp ,dacâ nu se urmârește sâ aibâ prioritate mașinile care ies din balastierâ cum a fâcut poliția pe str Chiristigii !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.