Nod de autostradă cu importanță strategică

Segmentul de autostradă A7 Buzău – Rm. Sărat s-a proiectat și se execută acum de Umbrărescu fără vreun nod între cele două municipii.

Primarul Buzăului, C-tin Toma, e cel care a venit cu ideea – și a insistat la minister – pentru realizarea unui nod între Boboc și Cochirleanca:


Toma a insistat să se facă nod pe A7 în principal pentru a ajuta la proiectul său de înființare la Boboc (și) a unui aeroport civil.

Primarul Buzău a adus ca argument și importanța strategică și militară a aeroportului de la Boboc, cel mai apropiat geografic de București.

Foto, aeronavă militară Spartan pe pista de la Boboc

Dacă șefii din Ministerul Transporturilor au stat cumva pe gânduri dacă să aloce sau nu bani pentru nodul de la Biboc, războiul declanșat de Rusia în Ucraina trebuie că i-a convins.

Astfel că zilele trecute Min. Transporturilor a urcat pe SEAP documentația pentru realizarea nodului de la Boboc – Cochirleanca, împreună cu alte două noduri, la Clinceni (lângă București) și la Borcea (pe drumul spre mare):


Dacă desemnarea iese din prima (fără contestații) atunci lucrările vor începe încă din acest an.

Realizarea nodului de la Boboc – Cochirleanca îi va ajuta să intre mai ușor pe autostradă pe cei din Ziduri – Bălăceanu, dar și pe cei din Galbenu – Jirlău din jud. Brăila.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Nod de autostradă cu importanță strategică

 • Sunt 36 de astfel de noduri suplimentare, la nivel național.

  Răspunde
 • … correction: se numește highway junction ”tommy boy” !….

  Răspunde
 • Unii vor să li se castreze patrupedul dar nu își pot permite.

  Răspunde
 • Prea tarziu, erau bune in anii ’80-’90. Ce faceti cu autostrazile si aeroporturile acum la sfarsitul lumii? Transportul rutier asa cum il stim dispare, zborurile vor fi interzise gradual. Primul pas, scumpirea artificiala si reducerea pana la disparitie a curselor lungi.

  „Singura modalitate de a ajunge la net zero până în 2050 este să nu mai zburați”
  https://www.ft.com/content/e00819ba-4814-11ea-aee2-9ddbdc86190d

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.