„Noi le-am cumpărat. Dacă și când le folosesc e treaba lor”

Într-o postare pe contul său de facebook, Emanoil Neagu a anunțat că la Buzău Consiliul Județean a achiziționat kitt-urile pentru testarea rapidă a personalului medical la coronavirus.

„Noi, Consiliul Județean, ne-am făcut datoria. După o discuție purtată săptămâna trecută cu cei de la DSP și din spitalul județean am demarat achiziția urgentă a testelor rapide. Ele sunt acum la Buzău. Dar, cum și când se vor folosi nu mai e treaba noastră. Săptămâna trecută Ministerul Sănătății era de acord, între timp am înțeles că au apărut discuții asupra utilității testelor”, a spus Neagu.

Șeful CJ Buzău a adăugat că în cazul în care se va decide nefolosirea testelor rapide, banii nu vor fi pierduți: „Am luat testele, dar n-am plătit încă banii. Le putem trimite înapoi”

Vine aparatul profesional

În schimb, la Buzău e pe cale să ajungă aparatul „Real Time PCR” cu care se poate verifica în laborator (mai științific) prezența coronavirusului la subiecții testați.

„Achiziția a fost făcută de Ministerul Sănătății, inclusiv kitt-urile. Aparatul urmează să ajungă la Buzău săptămâna asta sau cea viitoare”, a precizat Neagu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „„Noi le-am cumpărat. Dacă și când le folosesc e treaba lor”

  • Teste ca teste dar ăștia daca nu cumpără ventilatoare si mor oameni ce merită ?
    Unde sunt spitalele regionale si județene ale psd?

  • In mod sigur spitalele despre care intreaba impacientat d-l @Nae sunt langa cele construite in guvernarile PNT-CD, PDL si ale guvernelor MRU si Nicusor Dan.
    Langa cele 37 de spitale inchise de d-l Basescu nu pot fi, ptr ca toate au fost redeschise de guvernul Ponta……[Leo]

  • Sa inteleg ca au dat bani publici asa, sa fie… o fi, n-o fi nevoie…
    Bun asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.