PROMISIUNI DE LA BUZOIANCA MINISTRU AL APELOR PENTRU ȘOSEAUA DE PE DIGUL BUZĂULUI = CENTURA DE EST

 

Despre centura rutieră de est a orașului Buzău se vorbește în van de câțiva ani.

Situația seamănă cu cea a podului de la Vadu Pașii. Discuții prelungite între șoferi și autorități, „da, se face, suntem de acord, o e necesitate”, dar în practică nu se întâmplă nimic.

Municipalitatea nu asfaltează drumul de peste dig întrucât digul nu-i aparține și nu primește aprobare de la Ministerul Apelor. Ministerul nu dă aprobare întrucât digul e fisurat și trebuie reparat. Trebuie, dar nu se repară.

Și uite așa de câțiva ani ne învârtim în jurul cozii, iar acest drum care ar ajuta la dezvoltarea orașului și, totodată, la reducerea traficului din interiorul municipiului rămâne impracticabil.  

Astăzi, ministrul Apelor, buzoianca Adriana Petcu, venită acasă pentru întâlnirea cu primarii, a fost întrebată ce se întâmplă cu digul și cu drumul de deasupra lui.

„Da, recunosc, sunt probleme. Există pe de o parte proiectul de refacere a digului și proiectul de realizare a centurii de est a municipiului. Experții nu se înțeleg între ei. Ce pot să vă promit eu e că o să organizez o ședință la care o să-i pun față în față. În maximum două luni voi veni în fața dvs. cu un răspuns la această problemă ridicată”.  

Așadar, rămâne ca peste două luni să primim un răspuns de la doamna ministru. Pentru că e buzoiancă și la butoane în minister, tragem nădejde că se va rezolva ceva. Dacă nici acum, atunci când ?

Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.